19.03.2009 | 14:00
smayoo je napisao:
... da - po mom mišljenju, to jest, čak vrlo direktna reklama, na sličan način kao što sportaši reklamiraju svoje sponzore noseći njihovu odjeću i obuću, ili natpise na njoj. Tehnički, to možda nije reklama, ako čovjeku Apple nije ništa platio da pokazuje njihove proizvode, ali promotivni učinak nije ništa manji, čak naprotiv.
Da! Ja se upravo slazem sa tobom! Upravo DIREKTNA reklama... i ja to tako vidim!
No, mislim da je vecina odgovora otisla malo off-topic.. naime, nebitno je da li je covjek lud, cudan ili nesto trece...
Moje pitanje je bilo usmjereno na nove markteinske metode (tehnike) kojima se sluzi Apple (bar meni to tako izgleda).
Da li cudno, da li je koincidencija da imamo Al Gore-a koji se slika sa Applovim-a i promovira "zelene tehnologije" iz upravnih odbora raznih kompanija punceci dzepove i dobijajuci nobelovu nagradu... pa Obamu koji mase svojim iPhonom i deklarira se kao mac korisnik...
Pa na nasim prostorima jednog evidentno uspjesnog fizicara koji u TV emisiji mase MacBook Airom i prikazuje na njemu neke slicice... jeeee velika tehnologija... za sliku prikazati ti ne treba stroj od 2k eura...
Ako je ovo stvarno reklama onda mislim da je Apple vise nego licemjerna kompanija (odnosno, nista razlicita od mnoooogih drugih)... Ovo govorim kao netko tko postuje Apple i koristi njegova rjesenja, ali je isto tako vrlo kritican!