28.03.2009 | 14:42
...hm... moje skromno misljenje je da se vjera ( krščanstvo) od početaka i danas vise zasniva na crkvenim dogmama ( bezgrešno začeće, otkupljenje grijeha, uskrsnuće ...) nego na Isusovim učenjima...
vjerujem , da je Isus bio stvarna osoba toga doba. Njegova tumačenja istine i načina života daju dojam da je bio osoba izvan svog vremena ( možda i izvan ovog naseg svijeta ili planeta
)
Ja jesam kršten ( nisu me pitali oću li se krstit ili ne ), ali se ne smatram vjernikom. Ali mogu reći za sebe da živim uredno i po postulatima vjere, mada ja to smatram normalnim ljudskim i prirodnim zakonima a ne vjerskim...
...moj dojam je da kad bi se svi vodili po Isusovim ucenjima svijet bio savrseno mjesto za zivot
..hm...jel ovo previse pateticno !?
Mislim da kad bi se Isus pojavio ponovo na zemlji, da bi bio razočaran šta se u ime njegovo i njegova nauka događalo kroz povijest...
...najveci problem u odnosima ljudi nisu razlicite religije, nego ljudi sami. Mi Ljudi jednostavno jos nismo na takvom stupnju razvoja da bi to shvatili.
Mi jesmo OVCE... jer svi traze nekog da ih vodi... ili smo mozda VUKOVI ? ...gdje u čoporu svak zna svoje mjesto,a mužjaci uvjek gledaju kako postat alfa mužjak ,jer to je pozicija koja ti daje moć nad drugima !?
Pavun kaze da je otkrija Isusa, i pa šta !? Pa sad triba svima tumačit kako je to jedino pravo i najbolja vjera i mora sirit riječ Bozju !?
Ma koje su to pizdarije...šta to znači otkrija san Isusa ? Jel otkrija Isusa kao osobu na cijem ucenju moze izgradit i poboljšat svoj JA ? ...(koliko je samo puta reka ja,ja ,ja u emisiji), ...mislim da ne !
Ili je otkrija Isusa kao sina bozjeg i otkupitelja nasih grijeha !?...šta je to zgriješija !?
Moja iskustva iz raznih rasprava sa prijateljima vjernicima o ovoj temi je takav da su večinom bili odlučni da se o dogmama ne može raspravljat, djelom i zbog straha , ako previše započmu razmišljat o tome ...možda posumljaju !!! ...a u tu se poziciju ne žele dovesti, jer su tu na sigurnom
i za kraj... ljude nikako nije dobro trpat u isti koš, svi smo mi ljudi plodovi majke Zemlje
a različitosti nas trebaju spajati a ne razdvajati...
...a to šta san sad Mac-ovac ne znači da su svi na PC-u debili...i neman namjeru pilat i uvjeravat ljude kako je apple najbolji na planetu, ko je zainteresiran, vidit ce, provat i sam odlučit
)