25.03.2009 | 21:08
drlovric je napisao:
@Smayoo:
Kako mislis imati dva diska u iMacu, sistemski i radni? Moguce je imati dvije particije, ali onda opet pricamo o jednom disku zar ne?
Da. Tu imaš pravo. Stvar je vjerojatno u tome da iMac i nije zamišljen za profi uporabu. Scenario koji je opisao Davor - kod njega se dešava na Pro stroju.
Moj desktop PC za posao vrti Windowse i AutoCAD (+ Office i specijalizirani sw) i u njemu imam 3 diska - sistemski, radni, i mirror od radnog.
Svaka cast tebi Riba, ja stvarno ne znam danas nikoga da u racunalu ima disk od 80gb, i to nepopunjen...
Eto, moja stara Toshiba prije 3 mjeseca otišla u zasluženu penziju s originalnim 80 GB diskom, nikad popunjenim.
Sada MBP mirno živi i radi s 32 GB Windows sistemskom particijom i OS X particijom koja je ujedno i radna za windowse. Nepopunjena ni do pola.
Cca 6 GB radnih dokumenata, nacrta, podloga, itd. Cca 30 GB tehničke dokumentacije raznorazne opreme. Nešto sitno glazbe za poslušati. 20-30 najdražih fotki prirodnih ljepota i moje obitelji, kad sam na putu. To je to. Niti 40 GB ukupno.
Na Miniju doma, evo upravo pogledah, 95 GB total, 45 GB free. Na disku su sve naše obiteljske fotke, dosta glazbe (ovo što je napunjeno s CDova u iTunes, za slušanje s iPoda u autu), čak i 2-3 video-uratka od ženinih klinaca (voditeljica je foto i video družine). Windows particija - 16 GB, 9 free. Zapravo se ni ne sjećam kad je zadnji put bootana. Čisti višak. Ali nek stoji, ionako imam viška mjesta na disku
Hoće netko unajmiti diskovnog prostora? Ima kod mene sigurno 40-50 GB viška...