22.07.2009 | 21:38
Finn, ako sav nabrojan software na tom stroju jest legalno kupljen i za to kupcu možeš predočiti dokaze, onda to nekom kupcu vjerojatno može vrijediti više. Iako pretpostavljam da to nije slučaj. A ako to nije slučaj, nisam siguran da to nešto vrijedi (meni sigurno ne bi). To da su windowsi održavani i da nisu zagađeni virusima sigurno nešto vrijedi, kao što sam i napisao.
Kad si već povukao paralelu s autima - svojevremeno sam imao stojadina 1986. godište kojeg sam prodao 1995. u poluraspadu, sa 100.000 km, za 2000 njemačkih maraka. Moj susjed je imao stojadina 1986. godište, maženog i paženog, redovno poliranog, krcatog plastike, spuštenog, s kromiranim auspuhom i toniranim staklima, 16 zvučnika i super kazetarom, alu-felgama i još 300 čuda, kojeg je prodao mjesec dana nakon mene sa 80.000 za 2200 njemačkih maraka. Eto, toliko cca vrijedi razlika između neočuvanog i očuvanog.
U svakom slučaju, želim ti sreću. Prodaj ga za što god više možeš.
Zmarko6, to je 2h za windowse i koliko još za potrebni software? Koliko ti cijeniš svoj sat? Ja svoj prodajem po 500-1000 Kn, kako kad, a objektivno mi se ne isplati raditi ništa gdje za svoj sat dobijem ili uštedim manje od 200 kn. Svjestan sam da to nije prosjek. Ali, kad sam bio još student, prije 15 godina, ako nije bilo baš nikakvog drugog posla, uvijek sam mogao davati instrukcije iz fizike i elektrotehnike po 80 kn / 60 min. Kao apsolutno dno. Recimo da smo na tom nivou. Recimo da ukupno potrošiš 3h, to je 240 kn. Dakle, četvrtina od cijene koju sam naveo. Sigurno nije zanemarivo.