07.09.2009 | 17:58
macak je napisao:
Iako sam, nekad davno, mislio da osim designa, stabilnosti i ugodnog rada, VELIKU razliku između PC-ja i Mac-a čini prisutnost virusa, crva i ostale gamadi, prevario sam se. Naime, u studiju smo imali PC (moćan, snažan i lep, najnoviji i najbrži u selu), koji nije bio nikada spojen na internet ili neku mrežu, a kao emesfobičari nismo čak ni MS Office instalirali. Picek je služio samo za obradu videa. Na njemu su bili legalni Edius, nelegalni Photoshop i AE te nešto malo pluginova i DV Storm video kartica, a sve to upogonjeno XP-om (proc i mb su izabrani po preporuci Canopusa). Dakle, reklo bi se idealni uvjeti. I makina je stvarno lijepo radila, a onda su iz čista mira počela sranja (u međuvremenu nije ništa instalirano)! Edius se počeo rušiti, PS je štekao itd, itd. Onda smo naravno reinstalirali XP, drivere i ostalo, ali se sve i dalje ponavljalo u blažem ili gorem obliku. Nakon mnogih uludo potrošenih sati i neprospavanih noći uz rješavanje problema na PC-ju, pokušao sam (kao Apple simpatizer), nagovoriti kolege da se prebacimo na Mac-a, ali nisam uspio. Zatim smo se lijepo pozdravili, ja sam kupio MacPro i već dvije godine radim sam, bez glavobolja i nerviranja, spavam k'o beba, a pojma nemam koja se matična ploča nalazi u mom MacPro-u. Niti me to zanima.
Da citiram danasnji post stanovitog "stipe" s newsa.
dakle,
radi se o starijem bijelom 20" iMacu. najednom je počeo bijeliti ekran usred rada i rezultat je potpuno smrzavanje kompa.
nekad se zatamni tj. predje u crnu boju.
naravno, smrzava se i bez ikakve najave, u najnormalnijem radu, nema veze kolko je opterecen programima...
izvrtio sam hardware test i dugi i kratki i kaze no troubles found.
ljudi, o cemu je rijec?
Eto, sad bi on na temelju ovoga trebao zakljuciti da treba uzeti PC pa ce se rjesiti tih problema? Nista nije savrseno jos jednom govorim, daleko od toga. Ali OSX je puno blize savrsenome od Windoza, i zato ga (pretpostavljam) koristimo.
Ali vidim sada da je jednako tesko objasniti ovdje kako Windozi nisu ultimativno zlo i da se s njima moze raditi kad se mora, kao sto je tesko objasniti na PC-jaskom forumu koliko je OSX bolji od Windoza, iako ne vrti igrice i AutoCAD
bok!