08.10.2009 | 01:09
campo je napisao:
oprostite nisam znao s kim imam posla,..ako netko ovako razmislja o Domovinskom ratu,...pa ni Milosevic nije tako mrzio Hrvatsku i njenu borbu za samostalnost.
Campo. Iskreno te, najiskrenije - žalim. Ja uistinu vjerujem da je tvoj emotivni naboj autentičan i da ti iskreno vjeruješ da je baš samo i upravo to što ti osjećaš, i ništa drugo - ljubav prema Hrvatskoj.
Pa onda, logično, smatraš da je sve ovo drugo - mržnja prema Hrvatskoj.
Ova tvoja posljedna primjedba me duboko povrijedila, ali neću ti je uzeti za zlo jer sam već navikao. Svjestan sam da ni ti nisi zlonamjeran, samo emotivno zaslijepljen.
Pisalo se, nema dugo, o tome na ovom forumu. Hrvatska se (kao i svaka domovina) voli na puno načina. Na primjer:
- Hrvatsku voli svaki onaj među nama koji je imao priliku otići van i raditi u bolje uređenom sustavu i bitno većem životnom standardu, a nije to učinio zato što je želio ovdje nešto izgraditi, ovdje nešto promijeniti, što je želio dovesti Zapad u Hrvatsku umjesto da ode na Zapad
- Hrvatsku voli svaki onaj koji ovdje pošteno radi svoj posao i pošteno plaća porez i doprinose za sebe i još 2 radno neproduktivne osobe (djecu, nezaposlene, umirovljenike)
- Hrvatsku voli svaki onaj koji u Hrvatskoj barem ponekad radi nešto volonterski, za opće dobro
- Hrvatsku voli svaki onaj koji teži tome da u kontaktu sa strancima (bili to nama bliski susjedi ili ljudi s drugog kraja svijeta) ostavi dobar dojam o svojoj Hrvatskoj, pouči ih nešto o povijesti, tradiciji i kulturi Hrvatske i navede ih da požele (ponovo) ovamo doći
- Hrvatsku voli i svaki onaj koji teži tome da i u kontaktu s drugim stanovnicima Hrvatske i njih nešto pouči o povijesti, tradiciji i kulturi Hrvatske, kao i o kulturnom nasljeđu civiliziranog svijeta, ne bi li Hrvatska tako postala još malo ljepše mjesto za život
Ja imam dojam da si upravo ti (kao što Breedu imputiraš) radi nečeg nesretan i kao da za tebe rat još nije završio. Izbaci to iz sebe. Gnjev samo truje, ništa ne liječi. Osveta ništa ne rješava. Život je lijep. Živi ga. Uči. Radi. Raduj se. Budi sretan.
Eto, danas je (već 10 minuta) još jedan praznik koji se u tvojoj zemlji ne slavi, a ovaj put nije ni skojevski.
Želim svima sretan Dan hrvatske neovisnosti. Tko se ne sjeća - 7. listopada 1991. raketirani su Banski dvori, a dan kasnije je Sabor na sjednici u podrumu INA-ine zgrade donio odluku o razvrgavanju svih državnopravnih odnosa sa SFRJ.