31.10.2009 | 16:39
@Moschus
Neznam Apple (ili isticanje njihova logotipa, zapravo znaka da budemo precizni ... onako bez slova tesko da je logo) ne predstavlja nesto vec stosta. A osobito nako pojave iPhone-a po kojem se kod nas apple najvise pozna.
I onda ovisno o tome sto ljudi znaju o Appleu ili po kome ga znaju, oni i preslikavaju na tebe.
E ja to ne volim.
Dapace, cinjenica da koristim Apple kompjuter o meni govori puno manje nego sto su ljudi skloni misliti.
Meni, recimo marketing applea nije ni malo privlacan a od think different kampanje mi se dize kosa na glavi. Nisam poseban, niti protiv struje zato sto ga koristim, zapravo unutar umjetničko/dizajnersko/vide ... struke cak i kod nas (hr) Macovi zaista nisu rijestkost ... vise je pitanje financijskih mogucnosti dali ce netko uzeti maca ili ne. (naravno ne iskljucivo)
Kada bih odgovorio zasto su mi macovi prvi izbor racunala rekao bih da se meni pokazuju kao daleko nastabilniji i ugodniji za (moj) rad i da je subjektvini estetski dojam funkciniranja cijelog racunala (njegovog softwerskog i hardwerskog dijela) najljepši.
Volim izgled os-a izgled kučišta racinala, prikaz fontova, boja ...
Recimo na xp-u raditi mogu, a na macu raditi volim.
Recimo linuxi su mi isto zabavni, i zanimljivo/ugodni za raditi no na njima mi mnogo programa koje koristim fali i u praksi mi više treba za napraviti radnje koje na XP-u moram napraviti ... iako volim više ih raditi na linuxima. A na macu mi još brže obavim poslove nego na XP-u a onda mi je još i najugodnije na njemu raditi.
Neka mješavina ugode, ukusa, i produktivnosti je moj razlog za odabir maca kao osnovnog računala. Sa računalim sam se poćeo jako kasno koristiti tako da meni odabir maca nije bila neka alternativa od mainstreema jer mi mainstreem nije legao kao takav kad sam se susreo sa macovima ... koristio sam se sa xp-om punih tri tjedna nakon sto sam prvi put sjeo za Mac Panther na eMac-ima i G4 Towerima tako da je meni ovo više pasalo i to je to.
Onda sam kupil prvi komp (složenac) i počeo je kaos, no meni je to bilo cek malo na macovima sve onak radi a sad ja imam neki komp koji to nije u stanju.
Tražeći koji stroj nebi imao te probleme ... stigao sam natrag do macova. (i da putem su mi se MS zgadili).
No s druge strane life style koji apple prezentira kao apple lifestyle nije moj ... ne stojim iza njega i ne zelim da mi ga se pripisuje.
I zato, da je jabuka iste velicine, no da ne svijetli to bi mi bilo ok ... al ovako ...
Kako bih rekao ... ne nosim odjeću sa velikim logotipima ... što ne znaći da kupujem robu bez marke ... samo im njhov rad priznajem novcem koji im dam za proizvod (koji je ionak preskupo imho) tako da se ne osjecam da ih jos treba promovirati ... sami se oni pobrinu za to.