04.11.2009 | 10:22
Bome, ovo se pretvara u političku tribinu. Moram samo priznati, nije mi jasno kak smo od graničnog pitanja sa Zlovenijom došli do Rvata iz BiH...
Evo, sad se pokazuje ono o čemu smo pričali u toliko navrata: izgleda da smo KRIVO preveli sporazum o arbitraži. To je to; nesposobnjakovići po Barba Luka liniji se uhljebili i onda se događaju ovakva sranja. To je sve kaj imam za reći na tu temu koju žvačemo ko krava starp sijeno.
A kaj se tiče Slovenije: zamislite scenarij po kojem naš predsjednik vlade (ili ona) lijepo dođe na sastanak i veli Pahoru: 'Kume, mi smo razmislili, i nas ti ta Europska Unija više ne zanima. Jednostavno, mi bumo napravili sve kaj se od nas traži, radi nas samih, a ne radi diktata. DOsta je bilo sranja i lopovluka; izračunali smo da nam je jeftinije polovit lopove i ušteđenim novcem dići standard, nego čekati lihvarske kredite iz EU da na skinete kožu s leđa. Tako, dragi moj Borute, zaboravi na priču o moru, imate svoj bazenček, a ako vam to nije dosta, obratite se susjedima u EU s kojima ste i tako u zajendičkoj tvorevini koja je super. Ajd, sad, ne zamjeri i slobodno dođi na more k nama kad god poželiš...'
Mislim da bi to bila najgora noćna mora za njih; nema batine da nas ucjenjuju.... Na žalost, kod nas još nisu skužili da je bolje ući u neku sobu s batinom pri ruci, nego na ramenu s gaćama obješenim o nju...
Nisam desničar, nisam ekstremist, ali neke granice se ne bi trebale prelaziti. Barem po mojem skromnom mišljenju.
A ona analiza bi me iskreno zanimala. Koliko se kod nas pokrade? Ili zatrajba preko sumnjivih natječaja i inih igara. Evo, slušam kak Francuzi prijete da će turnir preselit iz Rolland Garrosa, jer im Pariz ne da da prošire stadion. Htjeli su napraviti pokretni krov i ne znam kaj još. Najbolji dio: država i grad su pomagali projekt s po 20 milijuna eura svaki. I sad se Pariz povuko. Koliko je koštala Arena? Mi za 20 milijuna eura nemremo napravit školsku dvoranu.....