Pozdrav iz Beograda!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Beograda!

05.11.2009 | 00:54
Na putu do hotela pokušao sam uslikati nešto zanimljivo, ali bilo je previše kiša i previše mrak.

Zato - fotka sutra.
05.11.2009 | 20:50
za Beograd, za Beograd
firmom Krstic, firmom Krstic
upravo se narod spremaaaaa....
Da si u Novom Sadu optuzio bi te da ides na koncert Sevke
05.11.2009 | 21:42
Balkan got talents
05.11.2009 | 22:17
kad smo već kod talenata...

05.11.2009 | 22:54
Sve je to mala beba za ovu facu:

05.11.2009 | 23:16
Evo ima i moderna interpretacija istog, ključan momenat je na 2:15.

07.11.2009 | 21:28

Nažalost, na kraju uopće nije bilo prilike za ikakvu spomena vrijednu fotku. Em je vrijeme bilo ružno, em sam se motao po bezličinim dijelovima grada...
08.11.2009 | 10:50
Ni Slavija,ni Kalemegdan,ni usce,ni Skadarlija,ni istocna,ni zapadna kapija
ni Dorcol,ni Zemunski kej
pa gdje si bio pobogu.....Obrenovac?

evo malo slika
08.11.2009 | 21:40
Železnik
Labudovo brdo
Voždovac
Medanović

Slažeš se da nije baš reprezentativno, zar ne?

BTW, Istočna i Zapadna kapija su obične ružne betonske zgradurine. To što su velike i prepoznatljive ne čini ih ništa ljepšima. Takve ne slikam nigdje po svijetu pa neću ni u BG. Ali sve ostalo što si naveo svakako vrijedi vidjeti i slikati.
09.11.2009 | 00:37
jedino je Vozdovac prakticno Beograd...ostalo je isto kao da nije...

Bedak,steta sto nisi stigao da prosetas gradom

kakve god da su grandiozne su.i puno ljudi zasniva svoje radove upravo na betonskom haosu urbanih djelova grada.Oprastaj,nisam znao sta te zanima

Nego uskoro sam opet u Zagrebu,imas neku preporuku za dobar restoran?
10.11.2009 | 01:25
Aha, tako kaže i moj kolega - nije Beograd kuda ne vozi tramvaj ili trolejbus.

I - nisam bio ni u jednom velegradu (ili gradu koji tome pretendira), a da nisam čuo slične izjave. A opet - evo ti primjer Pariza - u prvih 40 okruga živi 4 milijuna Parižana. Ali duh tog grada čini i onih 8 milijuna koji svaki dan dolaze u Pariz na posao, kao i onih 3 milijuna turista koji se svaki dan po njemu motaju. Pa onda, iako Parižani kažu da ništa izvan Boulevard Peripherique nije Pariz, hm... možda to ipak zvuči malo pretenciozno...

Ali slažem se, svakako je šteta što nisam imao prilike za šetnju. Imao sam prilike u nekoliko navrata ranije, ali onda se još nisam navadio fotkati mobitelom, za pozdrav jabučarima.

Što se kapija tiče, i ja živim od betonskih zgradurina tako da se neću na njih žaliti. Ali voljeti ih ne moram.

Kalemegdan mi se najviše svidio, u svakom slučaju.

Ja kao Riječanin možda i ne znam sve restorane u ZG, ali, s druge strane, možda ih znam i bolje od Zagrepčana. Ovisi što želiš jesti i koliko novca pri tom želiš potrošiti. Roštilj ti neću preporučati jer je malo roštilja u Zagrebu koji nadmašuju beogradski prosjek ovakvih ustanova. Ali, ako voliš mesinu, pivnica Medvedgrad / Zlatna zvona / Din don (tko bi ga više znao kako se zove, promijenili joj ime nekoliko puta u deset godina pa sam se pogubio) na križanju Savske ceste i Ulice grada Vukovara (dijagonalno nasuprot Zagrepčanke) je solidna.

Mogu preporučiti i Plješivičku klet na Staglišću. Oni imaju dosta tradicionalno-lokalnih jela, tipa samoborskih češnjovki, bunceka, restanog krumpira i tako to. Dosta je teško objasniti kako se do tamo dolazi, stavili su i neku uputu na svoj web, ali ona ne otkriva čar tog kvarta. Uličice duplo uže nego na Voždovcu , a sve kuće nalikuju jedna drugoj... Uglavnom, moja bi uputa bila, od križanja Savske ceste i Zagrebačke avenije (neboder Tiska) vozi prema zapadu do raskrižja sa sidrom (veliko sidro na tratini lijevo naprijed, prije zgrade TDR-a), tu skreni lijevo, onda druga desno, treća lijevo i jedno 100 m do parkinga. Od parkinga još 30 m na desno.

Ima i onih koji hvale restoran "Pri zvoncu", odmah uz Slavonsku aveniju - od nebodera Tiska prema istoku, lijevo na prvom semaforu (kod zgrade Hypo centra) i odmah na prvom zavoju s lijeve strane, 30 m od raskrižja. Nije loše, ali upada u onu priču o roštiljima.

To su ti sve normalna mjesta, za normalan svijet, po normalnim cijenama. Ako ti je to prejeftino (čitaj: ako si bankar ), preporučam podsljemensku zonu. Svugdje se jede dobro, pije se fino i plaća se ljuto (o trošku firme, uglavnom ). Stari Puntijar je, po mom skromnom mišljenju najbolji. Ako se odlučiš na to, preporučam grofovski odrezak. Kako doći do tamo? Od željezničke stanice prema istoku, na prvom semaforu lijevo u Draškovićevu (tom ulicom idu tramvaji), ravno dokle god se smije pa onda desno, na idućem semaforu "kao" ravno (zapravo polulijevo) pa ravno sve dok se može (dođeš do semafora gdje se može lijevo ili desno), pa lijevo pa nakon 100 m moraš desno i onda samo slijedi cestu oko 3 km do Y-križanja gdje se okreće tramvaj 14. Dalje desnom granom još oko 1,5 km. Restoran je uz cestu, s lijeve strane.

Tu blizu su i Okrugljak i Šestinski lagvić. Od spomenutog Y-križanja, ideš lijevom granom, nekih 200 m do Okrugljaka (na desno) ili koji kilometar do Šestina (slijedi putokaze).

Ima i nekih ono baš preseratorskih mjesta, za tzv. jet set, tajkune, nogometaše i sponzoruše. Tamo ne zalazim, ali ako te to zanima, samo okreni na Novu TV ili RTL i prati emisije "Red Carpet" i "Eksploziv"

Ako ti se jede riba, solidna, svježa, po normalnoj cijeni, konoba "Stradun" je dobar izbor, na južnom kraju Savske ceste, točno na onom semaforu do kud (odakle) je dozvoljen automobilski promet (južno od tog semafora je okretište tramvaja 4 i 7 i onda je pješački most preko Save). Kad ideš od okretišta tramvaja prema sjeveru, odmah nakon tog semafora s desne strane je jedna kuća. Ulaz je sa stražnje strane.

Ako ti se jede riba za bankare , ima dosta mjesta, ja obično svoje bankare vodim u Hipodrom, iza Velesajma, kod hipodroma, u Novom Zagrebu. Od zapadnog rotora (izlaz prema Karlovcu) idi Dubrovačkom avenijom do prvog semafora, na njemu lijevo pa slijedi cestu oko 700 m, restaurant je s desna.

Od svega nabrojanog, uvijek mi je daleko najdraži bio gemišt od graševine i čobanac u podrumu PPK Kutjevo u Tomićevoj ulici, ispod uspinjače na Gornji grad (pješačka zona, Ilicom 200 m od Jelačićevog trga pa desno), još od kad sam bio siromašni, odrpani student. Ali to je bilo prije 18 godina i nemam pojma da li to još uvijek radi. Neke stvari se ne mogu platiti novcem. Šteta što dozvoljavamo da ih prekrije zaborav...

Eto. Siguran sam da će i još netko imati što pridometnuti. Dobar tek.
10.11.2009 | 10:49
Staglišće? Ja tu živim, par-sto metara južnije od ovih uličica gdje je restoran.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.11.2009 | 14:36
PPK Kutjevo je radilo prije par mjeseci kad sam pojeo nekaj na žlicu tam..

al sveg ovog kaj je Smayoo nabacao, izdvojio bih posebno Plješivičku Klet.. to mi je jedino mjesto na svijetu gdje radije jedem neg doma.. a tam jedem od malih nogu.. i pijem, naravno..
10.11.2009 | 18:14
Dijete, pa kako to, majkumu, da se nismo nikad tamo sreli...?
10.11.2009 | 23:51
Ovako cemo: Stradun idem da cekiram sa prijateljima,a u Stari Puntijar nek me vode saradnici

zvuci kao dobar plan )))

hvala smayoo
11.11.2009 | 00:14
Čema na nemu. Uživajte!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO