07.12.2009 | 08:41
Nagdje grijesis. Ako si pregazio postojecu instalaciju, kako se pojavila ponovno? Ponovno si instalirao SuSe? Inace na starim kompovima imao sam problem s grafikom (neki artefakti na ekranu - ne prikazuje sliku kao nekad kad se pretjera s refresh frekvom). Inace sam isprobao Fedoru i odlican je (derivat Red Hat Linuxa). Mislim da je Ubuntu ili Kubuntu derivat Debiana. Jos nekaj, kada se skida (Ubuntu) s HR servera javlja mi neku gresku kod instalacije, tako da sam uzel onu s Irskog ili kakvog drugog servera. Inace ne bi trebal biti problema.
Linux ima vrlo dobar program za particioniranje diskova, tako da bi rebalo raditi. Ja nisam neki strucnjak.
E da, crni ekran sam imao kod stolnog racunala nakon restarta, a monitor je bio spojen preko DVI konektra (VGA neij radio).
Najmanje sam imao problema sa SuSe inuxom, radio je praktocki "iz kutije".
Zadnja verzija Ubuntu je 9.10 (ako to sto znaci).
Kaj se tice instalacije XP-a na nova racunala koja imaju SATA disk, a nemaju disketnu jedinicu. Jedno popodne sam izgubil dok nisam slozil. Na srecu imam jednu USB disketnu jed. koja je spasila stvar. (dalo se to i s CD-om rijesiti, ali ovako je jednostavnije. Naravno, to nije slucaj i sa Linuxom. Eto, neka se zna.