Pročitaj i komentiraj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pročitaj i komentiraj

04.01.2010 | 22:52
Cini mi se kao jako zastarjeli tekst. Ili taj koji je to pisao nije informiran bas.
04.01.2010 | 23:18
Nažalost tekst nije na razini da bi zaslužio komentar.
04.01.2010 | 23:30
Hm...

Sada ce me prijatelj koji me ja nagovorio na maca (a prati jabucnjak), streljati.
Djelomicno se slazem sa clankom. Postoje neke veoma iritirajuce stvari koje ne mogu preboljeti na macu. Vecina je nabrojana u clanku, ali ima ih par koje i nisu spomenute. Ja vidim apple kao jednog veoma tvrdoglavog pubertetliju! Oni guraju svoje pa makar i znali da je to glupo, ali to ce raditi samo da pokazu da postoji alternativa. U neku ruku to postujem, ali nekada mi dodje da ih nasamaram kako bi se urazumili. Alt+shift+2 nije prakticna kombinacija da ga ubijes!!

Isto tako nisu spomenute ni neke dobre strane maca koje sam naucio voljeti i bas zato mi se svidja, a nisam ni boem niti wannabe geek. Imam sluzbeni PC i privatni macbook unibody. Prebacio bi sve na mac bez razmisljanja da mogu (a ne radim nista posebno osim uredskih aplikacija).

E da, cisto da stavim pricu u perspektivu: prije sam bio okorjeli linuxas, ali sam odrastao i zaposlio se i otkrio da nemam toliko vremena gubiti na podesavanja. Zivot je sada jednostavniji.
04.01.2010 | 23:33
ja ga imam jer mi se dopada sve kod njih(necu u detalje), a ovaj nek pise sta god oce i nagovara ljude da ne valja i tvrdi nesto u sto ocito nije upucen.
mene nagovorit niko vise ne moze.
Mac 4 ever!
05.01.2010 | 00:08
To je marketinški potez.
Pisao ga je netko iz ili za Microsoft očito mrzeći Apple. Po tekstu se vidi čemu služi. Inače, No Coment !
05.01.2010 | 00:34
bkavas je napisao:
Alt+shift+2 nije prakticna kombinacija da ga ubijes!!

Kao da je altgr+V bolja... Sve je to stvar navike...

Amerikancima je alt+shift+2 puno logičnija, jer je njima @ inače na shift+2. Nisu razmišljali o tome da na drugim layoutima nema nužno te logike...

Ja bi osobno mogao naći stotine zamjerki na Apple i na Mac OS. Ogromna većina njih otprilike tog ranga.

Za Windowse, međutim, imam samo jednu zamjerku:

TO
NE
RADI
05.01.2010 | 00:48
Zaboravili su napisati i to da Mac eksploatira svoga vlasnika tako da ga prisiljava stalno raditi jer se nikada ne ruši, i ne daje mogućnost odmora kao kod windowsa, u onim skuliranim, relaksirajućim trenucima zamrzavanja, rušenja sistema ili blokade neke aplikacije.

Također, prosječni Mac user je zakinut, jer ne sastavlja sam svoje računalo, pa nema pojma koji je to divan osjećaj instalirati drugi hard disk u šumi kablova u besprijekornom, lijepo dizajniranom, klingonskom kućištu.

U stvari, Mac korisnik je informatički nepismem, jer nema pojma o zaštiti kompjutera od virusa. Nema pojma koji antivirusni program odabrati, a da ne kolidira sa radom određene aplikacije.
05.01.2010 | 01:13
smayoo je napisao:

TO
NE
RADI

05.01.2010 | 02:22
Tekst ne zaslužuje linkanje.
Inače, nekako mi je očito da autor teksta nije nikad koristio OSX.
05.01.2010 | 03:05
Prilično agresivno i debilno napisan tekst, s puno neistina... a najveća provala je da je Steve Jobs "ukrao" bazu OS-a od BSD-a...
Autor teksta očito nije upoznat s pojmom slobodnog softvera i BSD licencom... ma niđe veze. Trolanje

LOL, tek sam pročitao ovo: "Već smo vidjeli da ne možete prilagoditi njihov hardver ili softver, pa čak i da ne možete koristiti Linux funkcije koje bi *trebale" biti prisutne na bilo kojem Linux distro."

Kakva crna distribucija Linuxa, koji je ovo degenerik pisao. Što su to "Linux funkcije", Linux je GNU/Linux, gdje je ovaj GNU dio ključan i najveći dio toga... Jao, ovog treba šamarati i gotovo

bok!
05.01.2010 | 09:45
Dečki, kaj se uzbuđujete? Govorimo o portalu net.hr koji je uredno prenio glupi tekst koji tvrdi da je 1.1.2010. počelo novo desetljeće..... Općenito, samozvanih novinara je sve više i više. Svaki polulijeni i polu(ne)pismeni seronja se danas predstavlja novinarom i tako besramno prepisuje, uglavnom drek tekstove. Tako se prisjećam svojedobne zadnje strane JL-a na kojoj je objavljen text o tome kak je provedeno istraživanje koje dokazuje da redoviti felatio smanjuje rizik od raka dojke za xy posto... To je demantirano drugi dan.
Pa onda prolazi i ova hrpa smeća koju je netko ad 1) loše preveo, ad 2) nema pojma o čemu govori i ad 3) boli ga/nju k...c za sve zajedno. Postal je to smeće od članka, odradil svoju normu za taj dan i potom samozadovoljno otišao/la na kavu koju je zaslužio/la pritom se smijući svim ostalim ljudima koji nešto rade i trude se oko toga tip: koje budale, ovo sam skinul(a) s neta, i gotov(a) sam za danas, a oni se muče...
Vjerujte mi, znam jako dobro o čemu govorim... Zato se slažem s Davorom; text uopće ne zaslužuje nikakav komentar; da je autor potpisan i da ga sad netko nazove i pita zašto je mac pušiona, ne bi ni znal kaj ga pitate....
05.01.2010 | 14:08
Tekst je idiotski, u rangu "Kako smršaviti u 10 dana", "Najisplativiji poslovi u recesiji", "Što radit na prvom dejtu" i ostalog generičkog smeća koje kruži internetom. To su jednostavno tekstovi za popunjavanje prostora.
Vjerojatno je isti autor napisao i članak "10 stvari zašto je Mac zakon" i postavio ga na neke malo više fashion stranice, gdje su ljudi malo više posh i elita.

Ali da ima stvari koje na Macu živciraju u usporedbi s Win, ima... Osobno ne mogu probaviti "flegma" strelicu miša i katastrofalan "hrvatski" layout tipkovnice. I jedno i drugo me j. u mozak. E, i Finder je srednja žalost.

S druge strane Mac ima OS koji nakon par godina od instalacije radi kao i prvi dan. Zadnji OS koji mi je na PC-u bio instaliran više godina bez problema je DOS 6.0
05.01.2010 | 19:51
Ni Goebbels nebi toliko toga nasrao...
06.01.2010 | 00:05
To je plaćeni oglas bez argumenata.

Svaka usporedba bilo koje navedene teze sa Windowsima dovodi autora u još teži položaj, jer čini se da nije uopće informiran.

Meni se Mac još niti jednom nije smrznuo, radi ko vurica i ne čujem ga uopće...
Ovo sa tipkama, finderom, firewallom...itd... su subjektivne stvari. Objektivno nikada nisam imao stabilniji OS.
06.01.2010 | 11:11
Definitivno bullshit ali je proizveo efekt
Raspravljamo i ovdje o clanku i na MKu a ja sam sinoc isto raspravljao sa par frendova na Facebooku, naravno oni su iz Win svijeta pa su likovali na neke "cinjenice" i smijali se da kako smo mi glupi sto kupujemo te strojeve.
06.01.2010 | 12:34
IceClimber je sve odlicno pokrio u svojoj poruci...
06.01.2010 | 16:11
članak uspoređujem s filmom glup gluplji
nema smisla komentirati
mislim da je smayoo sve rekao

TO
NE
RADI

06.01.2010 | 19:01
Ajmo bit precizni. Koji točno dio filma?, jer je to jako bitno:laugh:
Jel se radi o onom kad daju potvrde za sav utrošen novac i uvjeravaju frajera da je sve u redu, iako su upravo spalili XYXZ količinu novaca i za to nude kofer papira?
Ili misliš na scenu u kojoj glup (ili gluplji) mijenja onaj pseći kombi za onaj skuterčić?
Ili, meni najdraža scena ipak, misliš na ono uvaljivanje sredstva za čišćenje kako ne bi mogel na sudar s onom curom?
06.01.2010 | 23:50
sredstvo za čišćenje je udarno, ali mislio sam na kraj filmamislim da je tu cijela poanta filma najbolje izražena, kad su napokon imali cure one ulaze u autobus pozivaju ih, pozdravljaju se, autobus odlazi, oni tek skuže što su propustili i počinju trčati za basom

samo je razlika što ovi pale kasno, a autor članka pitanje kada će
07.01.2010 | 01:05
Ma u rangu horoskopa iz dnevnih novina...
07.01.2010 | 01:25
pikolo je napisao:
sredstvo za čišćenje je udarno, ali mislio sam na kraj filmamislim da je tu cijela poanta filma najbolje izražena, kad su napokon imali cure one ulaze u autobus pozivaju ih, pozdravljaju se, autobus odlazi, oni tek skuže što su propustili i počinju trčati za basom

samo je razlika što ovi pale kasno, a autor članka pitanje kada će

Khm... ja se ispričavam, ali kraj filma je drugačiji.
Oni trče za busom, ali kad ga stignu, kažu curama da su pogriješili, da je grad u drugome smjeru od onog kojeg su pokazali.
07.01.2010 | 01:38
Kad smo se već kod 'glup gluplji', autor ovog sofisticiranog članka podsjetio me na onaj zaleđeni šmrkalj iz filma. Dakle, nešto gadljivo i smrznuto što treba odstraniti. A to me opet podsjeća na jednog ex prime ministra...
07.01.2010 | 01:55
macak je napisao:
Kad smo se već kod 'glup gluplji', autor ovog sofisticiranog članka podsjetio me na onaj zaleđeni šmrkalj iz filma. Dakle, nešto gadljivo i smrznuto što treba odstraniti. A to me opet podsjeća na jednog ex prime ministra...

Ako ćemo se dalje igrati asocijacija, vjerojatno bismo u nekoliko koraka došli do Jude
07.01.2010 | 09:38
imaš pravo, film sam pogledao prije desetak godina i nisam se mogao sjetiti cjele scene, ali prvo što mi je proletilo kroz glavu dok sam čitao članak bila je ta scena s autobusom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, dpasaric, drlovric, m@xym, Riba, Anonimci (624)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO