21.01.2010 | 09:32
MoschuS je napisao:
Odi na Renaultov forum pa pogledaj
Odi ti na Renaultov forum. Ja, srećom, ne moram.
Kome se to raspadaju Renaulti nakon 3god ili 60k km?
Evo u mojoj firmi:
Renault Megane hatchback 2003. 2.0 Dci. Od kad je, ganc nov, kupljen pa do 140.000 km prošle godine, kad mu se, napokon, gubi trag:
- desetak puta na servisu zbog gašenja u vožnji, gašenja na semaforu i sl. apdejtan, downloadani patchevi iz Pariza, itd.
- u vozačkim vratima poplava svaki put kad pada kiša
- to sam zadnji put vidio na Z101 comfort '86. godište, kad je imala 10 godina
- suvozački airbag nikad nisu uspjeli osposobiti (iako su uredno svaki put naplatili)
- nije htio u šestu, a kad bi ubacio u šestu, nije htio van (ovo je koštalo da vam ne pričam koliko)
- na kraju je prodan sa totalno sje... ovjesom (vožen je 80% po autocesti!) jer je popravak toga trebao koštati zamalo više nego što se moglo dobiti za njega
Renault Megane Karavan 2003. 2.0 Dci.
Sa 60.000 prošvikala turbina - zamijenjena kompletna ispušna grana s turbinom. Onda je nakon 10.000 bilo još nešto s turbinom. Obadva puta je koštalo da se us...
Na više mjesta su curila razna ulja. Bio je gori od Exxon Valdez. Dok se to sve pokrpalo, pomijenjalo, itd, kako se ono kaže, "marku po marku - skupi se".
Ležajevi prolupali negdje oko 70.000 (3 kom)
Negdje prije 100 tisuća je crklo nešto oko visokotlačne pumpe.
Ne znam više na koliko kilometara pukao remen alternatora (iako je auto redovno servisiran) pa su u servisu rekli da moraju zamijeniti cijeli alternator jer je oštećena i remenica.
Vrata prtljažnika se ne otvaraju normalno već par godina.
Mogu doznati potankosti i od prijatelja koji se već godinama nesretno druži s Cliom.
Onaj tko kupi novi auto i ocekuje da mu se nece nista pokvariti u slijedecih 5god je nhf glup bez obzira kupio on Daciu ili Lexusa, isto kao i oni koji kupe Maca pa se iscudjavaju kad nesto ode.
Evo ja to očekujem i ne smatram se glupim.
Toyota Carina E 1.6 karavan, 1995. god. 200.000 km, redovni servisi i brisači, 4 žarulje, prije par mjeseci prestao funkcionirati kontakt za centralno zaključavanje na desnoj bravici. I bila su 3 sudara (manja) s tim autom te se popravljalo tu štetu, ali to nema veze s ovim o čemu pričamo.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D, 2005. god, 92.000 km. redovni servisi. Manje od toga nisam ni očekivao.
Mazda 323 hatchback diesel, 2003. god, prodana 2008. sa 150.000. Samo redovni servisi.
Još jedna takva ista, vlasnik je još uvijek sretno vozi, ne znam točno koliko je kilometara, ali tu negdje isto.
Mazda 323BF 1.3 1989. godište, zamijenjen hladnjak jer je jedan raniji vlasnik lijevao običnu vodu u rashladni sustav i osim toga samo redovni servisi. Auto nisam vidio već neko vrijeme, ali čujem da je sadašnji vlasnik još uvijek jako zadovoljan. Kilometara cca 250.000
Itd.