Svida li vam se smjer u kojem apple krece
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Svida li vam se smjer u kojem apple krece

16.03.2010 | 18:43
E da i kad onaj Jonathan Ive prozobori u reklamama - dodje mi da se izbljujem.
Covjek fino radi ali cim prozbori meni muka - UŽAS! :o
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 22:05
iPhone mutitasking kakav je, po meni je super... safari pamti di sam stal, mjuza svira, beejive se trudi da sam online i da dobijem poruku na chat u bilo kojem trenutku u kojoj god se aplikaciji nalazim.. isto tak i mail provjerava..
za moje potrebe, fakin A multitasking..

probao sam i neke jailbreak finte za "pravi" multitasking, al nemam potrebe za time.. to mi je uredjaj za komunikaciju i konzumerizam muzike..

e da.. kaj se tice surfanja.. obozavam surfat na njemu.. klik za zoom teksta.. ne smetaju me flash reklame, vidim ono kaj me zanima..

kad Jonathan krene pričat, prekidam film.. tak da nazalost vecinu novih nisam uspio pogledat.. jedino sam se potrudio pogledat onaj unibody izradu, to mi bas mrak.. mozda me cak ne smeta govor koliko sveukupno popovanje...
17.03.2010 | 00:38
Strogi ste s Iveom! Kužim točno što mislite, ali takvi su mnogi ljudi u toj i sličnim branšama, a znam neke koji su tek pravi horor po ponašanju spram njega, ali sve to nije važno ako čovjek pokazuje rezultate, a on to odlično radi i onda ću i potrpiti dok malo "popuje"! Što je najbolje, mislim da ne folira, on je zbilja takav!
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 02:19
Sve to stoji Davore, ali jednostavno uvijek postoje neki ljudi koji ti ne odgovaraju uhu ili oku, kao sto je meni slucaj s njegovim nastupom..

ali da volim koristit ono sto je napravio, volim... i cijenim rad..

ne zelim sad povlacit paralelu, ali naprimjer na slican nacin reagiram kad cujem i vidim Grubnića ili Drpićku... samo kaj kod njih ne cijenim njihov rad.. ak oni uopće nekaj i delaju..
17.03.2010 | 10:19
Ma naravno pa nitko (mislim barem) ne kaže da je on loš dizajner, (mislim cak da ce se i PC-ijaši složiti da to fino zgleda) ne samo izgledom nego i funkionalnošću.
A bome je ljigica tip.
Je okej polomili su se da naprave u nekom roku to i to, i rezultat je super ... al nemora baš stenjati onak pred kamerom.
Steve ti laže i smješka se mudro, a ovaj ti laže i stenje.
Ja biram prvo, i gasim Ivea ako ima maloljetnika u blizini.
17.03.2010 | 10:32
: )
17.03.2010 | 18:14
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično. Iako najčešće ne govore razlog kupnje očito je da Apple suvereno želi dominirati ponudom multimedije. Taj dio razvoja kompanije mi se sviđa. Samo da se kvaliteta hardwera ne sroza.
17.03.2010 | 20:51
Po mom mišljenju, strategija Applea zaista jest da im OS X i Mac hardware postanu marginalni u strukturi prihoda (na način da prodaja điđa raste geometrijski, a OSX i Macovi rastu linearno ili stagniraju). I u jednom trenutku će to jednostavno prodati, ili napraviti offspin kompaniju (slično kao što je IBM prodao desktope i laptope svom kineskom ODM proizvođaču - Lenovu). To ne mora značiti da će to biti loše za OSX. Možda bude i bolje. To tek treba vidjeti.

Što se tiče Apple điđa, zapravo sam prilično nezainteresiran za to. Nisu ništa drugo do skupe igračke. Još gore - Apple ih strateški tako pozicionira, uopće niti nema namjere ni planove da ih napravi korisno upotrebljivima u neku svrhu, bilo poslovnu, bilo ikakvu drugu profesionalnu, dakle kao alat i sredstvo za rad, a ne kao điđu koja je sama sebi svrha.
17.03.2010 | 22:03
bigkix je napisao:
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično.

Koliko sam pohvatao iz dostupnih informacija, AppleTV je gotovo propali proizvod.
18.03.2010 | 09:41
Riba je napisao:
bigkix je napisao:
Svi više-manje govore o daljnjem Appleovom razvoju hardwera, no nitko osim bu2nina (koji je izrazio strah od prodaje OS Xa) ne govori a Appleovim poslovnim akvizicijama. Na primjer o daljnjem razvoju AppleTVa, proširenje kablovske TV, ugovor sa CBSom i Disneyem, serijama sa kablovske on-demand add-free, kupnji raznih malih kompanija (npr. Lala.com, advertisement kompanije) i slično.

Koliko sam pohvatao iz dostupnih informacija, AppleTV je gotovo propali proizvod.

Ako tako kažeš, vjerujem ti! Ja sam to pročitao u MacFormatu pa mi se činilo zanimljivo. Također, kad smo već kod razvoja Apple računala: pročitao sam i recenziju Lenovo idePad-a koji radi na Windowsima 7, a kada se ekran izvadi iz kučišta radi na Linuxu... Zar ne bi bilo zanimljivo vidjeti novi Macbook koji radi na snow leopardu, a kada mu se ekran izvadi van da ga pokreće iphone OS? Zamisli, ideš okolo sa svojim macbookom, a onda kad trebaš nešto nekome pokazati na brzinu, ili ga uzeti a treba ti nešto vrlo mobilno, izvadiš ekran van, i imaš multimediju na dlanu! I would buy that!
18.03.2010 | 10:32
Pa i nije toliko luda ideja.
18.03.2010 | 22:50
Ideja je jako dobra, dapače, i ja bi to vjerojatno kupio. Naravno, ako ne bi bilo začinjeno političko-marketinškim debilizmima tipa - kad izvadiš ekran nisu ti dostupni podaci s HDDa, niti možeš te podatke s HDDa proizvoljno kopirati na ekran, nego samo preko iTunesa...
19.03.2010 | 12:25
Poznavajuć Apple upravo to o čemu govoriš bi i napravili...
19.03.2010 | 20:03
u potpunosti se ne slažem sa svim što je bigkix napisao
očito je iz svakog posta i skoro svake rečenice da nema blage veze o čemu priča
19.03.2010 | 20:09
Bill je napisao:
u potpunosti se ne slažem sa svim što je bigkix napisao
očito je iz svakog posta i skoro svake rečenice da nema blage veze o čemu priča

Da? Hoćeš precizirati ili mi je baš svaka rečenica kriva? Neki argument možda? Ako te tako smeta što sam napisao o iPhoneu imaj na umu da je to moje osobno mišljenje, a osim toga, imao sam ga godinu dana i to dok ga u Hrvatskoj još nije bilo, odkodiranog na Tmobile... I šta, moja iskustva se ne računaju jer si ti zaljubljen u iPhone?

Danas čitam kako MS u Windows 7 Mobile neće staviti copy/paste niti multitasking. Kaj, to je isto u redu? Ili nije, samo zato što je MS u pitanju?
14.04.2010 | 22:42
Mozda sam se ja malo zaletio sa svojim pretpostavkama...
trziste se ovih dana malo promijenilo:

1.New MacBook Pros off to strong start, 13-inch model selling out
Citaj: ogroman profit,

2. mickeysoft je prestavio 2 svoja telefona,sarena,okrugla,namjenjena mladima koja ce se,garantujem dobro prodavati
Citaj: pojacava se pritisak na trziste pametnih telefona,smanjuje profit
cekamo prestavljanje iPhona 4g,pa da vidimo hoce li uspjeti odgovoriti ili ce izgubiti korak
mada sa 75mil korisnika i mogu si priustiti promasaj

3. Google najavio odgovor na iPad baziran na androidu
Subjektivan stav: dovoljno je da ima usb i da bude nijansu povoljniji i ja cu ga kupiti
a povoljniji ce biti,jer je iPad zaista skup

E,Johnatan mi je gotivan lik,ima taj smirujuci sugestivan glas,zaspao bi dok prica
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.04.2010 | 23:41
Apple rulez
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO