14.02.2010 | 09:36
smayoo je napisao:
Aha. Pisalo je u novinama, dakle istina je. Dobro. Nećemo dalje o tome.
@windows7 Oprosti, ali moram se složiti sa Smayoom. Stjecajem okolnosti znam jako dobro kako funkcioniraju novine. Konkretno, u mojoj branši je, čast izuzecima, nakupina neobrazovanih prolaznika koji su ad a) lijeni za popi...t, b) bahati do besvijesti c) Boli ih K....c za sve kaj se objavi, samo da su što prije na teško (ne)zasluženoj kavi.
Budući ja takvo stanje u 'mojoj' specifičnoj grani gdje se od novinara (barem teoretski) traži neko specifično znanje, onda mogu samo objektivno pretpostaviti kakvi su zahtjevi pred ljudima koji rade i općenitijim rubrikama poput gradske ili sličnih (MAK bi tu jamačno imao što za dodati).
Ukratko: sve vijesti koje nisu tipa: katastrofalan potres razrušio Haiti, ljudi su se spustili na Mars, gorivo je poskupilo na 8 kn/l i slično, ili u potpisu nisu AP, Reuters ili neka slična velika agencija prihvati s debelom rezervom i dozom sumnje.
Ovom prilikom bih tako mogao podsjetiti svekoliko pučanstvo na to kao jedan vrli i samodopadni novinar i komentator jednog dnevnog lista objavi intervju s premijerom na dvije stranice dobiven još dosad neviđenom tehnikm SMS-anja. Koliko je meni poznato, u SMS stane 160 karaktera, pa ako jedna kartica teksta ima 1800 znakova to daje 11,25 SMS.a. Za dviej stranice obično ide barem dvije kartice teksta pa onda ispada da je gospodin Ivo (od Remetinca, uskoro, nadam se) poslal nekih 25-26 SMS-ova. Jasno, Premijer je u situaciji da može reći da spomenuti intervju nije dao pa se onda cijela stvar otkrije, ali koliko je drugih sranja objavljeno gdje osobe nisu bile u situaciji da sve navode demantiraju?
Kad smo već kod tog istog lista, mogao bih podsjetiti na senazcionalnu vijest preko 2/3 zadnje strane kao redoviti felatio prema istraživanju sveučilišta XYZ smanjuje rizik nastanka raka dojke za 27 i pol posto. Vijest možda muškom dijelu puka zvuči zabavno, pa čak i obećavajuće, ali NEMA NIKAKVE veze s istinom...
Zato, Windows7, nemoj biti uvrijeđen, jer te Smayoo doista, objektivno nije uvrijedio, već ti ja na svoj specifičan način (odrastao na Lalan Fordu, pa ga razumijem; Broj 1 rulz!!!!!!!!!) samo rekao objektivnu istinu.
A kako je radio na faksu godinama, vrlo je realno za pretpostaviti da zna o čemu govori.
Eto, ja ti nažalost mogu samo preporučiti da kupuješ Večernjak nedjeljom jer ćeš u njemu naći poneki pametan članak od MAK-a i Alan Ford koji dijele s novinom. Samo radi Alana Forda se isplati kupovanje, a ono ostalo je dobro za potpalu roštilja u ljetnim mejsecima. Na žalost