Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja auta u drugu županiju - Iskustva?

11.03.2010 | 11:07
Prodajem auto. Kupac je iz ZG ja iz ST. On radi preko tjedna i može doć jedino nedjeljom kada ne radi nijedan javni bilježnik da nam ovjeri potpise na kupoprodajnom ugovoru, kao što ne radi ni policija da odjavim auto a da on uzme probne tablice.

Ima li tko iskustava s ovim? Kako da ovo najbolje riješim?

Naglašavam, da kupca ne poznajem, i samim time mi nije osoba od povjerenja te ne želim da auto vozi na moje tablice pa mi ih pošalje iz Zagreba naknadno, jer ukoliko dođe do kakvog sudara ja kao vlasnik ću vjerojatno imat problema.
11.03.2010 | 13:20
Pa sam si rekao i jasno ti je da moraš odjaviti tablice i moraš na policiju, u protivnom bi te eventualna šteta koštala više od zadovoljstva prodaje. Neka dođe na radni dan, pa kupuje auto, ne iPhone pobogu.
Osobno nemam lijepo iskustvo, jer kad sam prodao tako auto koji je bio u savršenom stanju, momak je uspio razletiti motor, vadeći mu mast i forsirajući auto do nemilosti (i to sve na povratku kući). Sve se svelo na moj dodatni trošak. Jer dečko je digao kredit i to mu je prvi auto itd itd, pa mi je bio na savjesti. To više ne bi učinio.
11.03.2010 | 14:04
Serafin je sve rekao. Ne kupuješ kilu kruha i mlijeko, nego auto. Dogovorite se nekak prek tjedna da sve riješite ISTE SEKUNDE i ovjerite ugovore. S njima ti ideš na policiju i onda si čist kaj se tiče auta....
11.03.2010 | 14:11
Za policiju imas vremena 15 dana. Ugovor samo ti potpisujes jer prodajes. Dobro je napisati jednu kap potvrdu u smislu preuzimanja auta sa svjedocima. Napises da si auto predau taj dan u toliko sati. Da novce i nek vozi, a tablice nek ti posalje postom. Mislim da se i porez treba platiti u roku 15 dana. Nekaj se i tu mjenjalo. Pitaj kod javnog biljeznika. Mozda ti treba kopija njegove osobme OIB i jos mozda nekaj. Ne trebas brinuti. Ako kaj zeznes u ugovoru, bu na stetu kupca.
12.03.2010 | 00:06
Ako mu ne vjeruješ dovoljno da ga pustiš na svoje tablice do ZG, neka dođe radnim danom. Treće nema.

Jedino ako želi kupiti auto na neviđeno. Neka ti uplati lovu preko neta, ti potpiši kupoprodajni (samo tvoj potpis je bitan) i pošalji mu poštom preporučeno da može odmah platiti porez. U međuvremenu odjavi auto kod sebe u MUP-u i uzmi mu probne tablice (koje ti plati skupa s autom) nakon što ti vrati natrag ugovor sa zelenim pečatom da je plaćen porez. Probne tablice mu moraš napraviti u radni dan. U nedjelju neka dođe po auto i odveze ga. I to je to. Dalje je njegova briga da auto registrira trajno.
12.03.2010 | 00:34
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.
12.03.2010 | 01:11
Odgovore si dobio sve !

Ja te želim upozoriti na ono što je već napisano.

Obavezno skini tablice jer glase na TVOJE IME.
Kupoprodajni ugovor MUP ne vidi. I stoga ne može znati da auto sa tim tablicama nije na tvoje ime.
Skinute tablice sljedeći dan odjavi u MUP. i stvoje strane sve je OK

Ako kupac želi da mu ostaviš onda će poslje biti svega.....a i kajanja!

Kupoprodajni ugovor, javni bilježnik, kod javnog bilježnika primopredaja novca (svjedok situacija).

Ja sam isto kao serafin ima neugodna iskustva i nikada više.
Svake nedelje sam prodao auto i za 30 minuta vraćao nazad lovu.
Jer ne žele tablice skinuti i odjaviti!! Pogotovo šverceri autima!

Veliki oprez !
12.03.2010 | 19:51
john_st je napisao:
Smayoo ovo mi se jako sviđa. Čisto da rezimiram

1. uplati mi lovu preko neta
2. ja potpišem kupoprodajni
3. šaljem preporučeno
4. on plati porez
5. za to vrijeme odjavljujem kod sebe
6. tražim da mi pošalje natrag ugovor s pečatom da je plaćen porez
7. uzimam probne tablice
8. on dolazi po auto u nedjelju i vozi ga u ZG
9. dalje je sve njegova briga

jel to to?

ako je, pojasni mi samo ovu točku 6. kakav zeleni pečat?

p.s. auto ne kupuje na neviđeno, bio je prošli vikend i pogledao, provozao, sviđa mu se. čak je kaparu ostavio.

Kad platiš porez u poreznoj, dobiješ pečat na primjerak ugovora da je plaćen porez. Tzv. "zeleni" - barem u Rijeci, jer su u poreznoj koristili zelenu tintu za taj pečat.

ad 7 - uzimaš probne tablice NA NJEGOVO IME, zato ti i treba ono Ad6 (što je tebe briga je li on platio porez) - možda ti uz to treba i njegova punomoć da te ovlašćuje za to
11.04.2010 | 12:45
dosad prodal već nekoliko auta u drugu županiju i uvijek prošlo bez većih problema.
mislim da svatko može uzeti jedan slobodan dan da se papirologija riješi tako da nema problema i prostora filozofiranju.

evo zadnji auto prodal čak u drugu državu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Borisone, Riba, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (724)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO