15.03.2010 | 03:24
Držim stranu Jobsu jer je istina da je Apple napravio najviše s iPhoneom i bio prvi, istina je i da se Apple nije gurao Googleu u njihov biznis, a isto tako je istina da je CEO Googlea dugo sjedio u Appleu i onda se povukao da bismo sada gledali njihovu verziju iPhonea. Dakle, nije Jobs ljut bez veze, a već ga je jednom na sličan način zeznuo Gates i loši odvjetnici koji su mislili na sto gluposti, ali nisu predvidjeli mogućnost da će rani developer softvera za prvi Mac biti toliko ambiciozan da napiše vlasiti OS po uzoru na Macov i onda ga tiho lansirati prvo u Japanu!
Kako Jobs voli tjerati inat, ne bih se iznenadio da onaj super-data-centar koji grade bude oružje odmazde!
Ne znam, bilo mi je sve to nekako ljepše dok su bili zajedno i dok je svatko radio ono u čemu je najbolji. Da ne bude zabune, nemam ja ništa protiv "otvorene mobilne platforme" kao što je Android, ali onda je stvar poslovne etike da se to ne radi dok ti je CEO špijun kod konkurencije koja vodi inovacijski ledolomac...