25.05.2010 | 09:41
Punjač se sam prilagođava naponu mreže tako da ti je taj jedan isti na svim tržištima. Mijenjaju se samo nastavci za utičnicu.
store.apple.com/us/product/MB974ZM/A?n=t...MDQ&s=topSellers
To je nemjerljivo elegantnije rješenje nego posebni adapter za utičnicu (onaj univerzalni). Ako ti je to preskupo, ima ih i na eBayu za puno manje nofce.
Kaj se tiče carine. Uzmi si od doma torbu za laptop koja je malo znucana. Poslije se s njom vrneš i u njoj ti je laptop. Kutiju moraš ostaviti (na žalost) u SAD-u, a sve ostalo nosiš najnormalnije. I na aerodromu NAJNORMALNIJE ideš na zelenu traku (ništa za prijaviti) i prođeš. Ako te zaustavi, imaš samo osobne stvari. On bude prekopal po koferu, eventualno otvoril torbu od laptopa i onda kreće pecanje (mene je jednom haltal, jer sam nosil kutiju s cipelama). One su bile prejeftine (sad smiješ nositi soma kuna da te ne smijeni pogledat!) i onda se okomil na laptop (powerbook G4 star 69 mjeseci!): 'Niste li možda kupili računalo?'
Jesam, ali prije 5 godina.
'Meni se to čini novo...'
Zato jer je od aluminija.
'Nisam baš viđao ovakva računala, to je nešto novo?'
Ne, takve laptope Apple proizvodi već osam-devet godina. Ako treba, mogu vam dokazati da je komp star više od pet godina...
'U redu, doviđenja..'
Bijeli macbook postoji već deset godina. Aluminijski macbook pro postoji već kolko, tri godine? Tak da se niš ne sekiraj. Samo ravno prođi, a ako mu se učini da je novi komp, samo mu reci da bi ga i on glancal i pazil da ga je platil 10 somova. To uvijek (u)pali.