11.09.2010 | 19:12
smayoo je napisao:
Sposobni smo uočiti treperenje, ali ne i stvarne promjene u slici. Međutim na progressive LCD-u nema treperenja jer ne tehnika generiranja slike potpuno drugačija.
Ali - siguran sam da si me i ranije shvatio, samo piliš bez veze. Ili ti je dosadno, ili se vježbaš erističkoj dijalektici.
a ja sam siguran da si ti svjestan da si se pogrešno izrazio ali svejedno cendraš...
+ spomenutih maksimalnih 21 fps je dosta proizvolja brojka, tim više što su neka mjerenja pokazala da se perifernim vidom može registrirati i do 90 fps-a.
za izvor pretraži dpreview forum...
btw, nema potrebe da razglabaš o nečinu generiranja slike na flat panelima, već ti napisah da se moj komentar nije odnosio na usporedbu tehnologija...
Ma hajde...
Zanimljiva teorija. Pretpostavljam da imaš neki izvor koji to malo detaljnije objašnjava i utemeljuje na nečem egzaktnom? Ili je to više - onako - umjetnički dojam?
da... zove se tisak i postoji parsto godina
I, BTW, ako je oku zaista prirodnije (hm?) gledati veće piksele, čemu onda retina display na iPhoneu 4? Onda je Jobs glupan, skupa s cijelim iPhone razvojnim timom. Trebali su SMANJITI broj piksela na ekranu, a ne povećati. Onda bi slika izgledala finije...
ha, čini mi se da jobsu ideja nije bila da se na displayu iste veličine gleda isti bitmapirani sadržaj.
stvarno ne znam kako si stekao taj dojam...
ne pričamo o tome izgleda li finije display manje ili veće rezolucije, nego izgleda li finije slika iste rezolucije povećana na manju ili veću rezoluciju.
vica radi - uzmi crt i lcd iste dijagonale, ali nek lcd ima rezoluciju 1280x960,
pusti na njih testni htv signal, pa pogledaj koja ti slika izgleda finije...