PCji su obicno s....!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PCji su obicno s....!

03.11.2010 | 14:07
Pozdrav svima,
citajuci postove i odgovore dobio sam dojam da velik broj korisnika na jabucnjaku ima misljenje da su PCji smece.
Kad netko kaze da je presao na mac pozdravlja se gromoglasnim aplauzom i cestitkama. Kao kad neko pristupi u HDZ

Posto ja ne mislim da su PC smece, moze li mi netko od okorjelih PC nevolitelja objasniti zasto su PCji obicno s.....
Moja skromna iskustva sa PCijima nisu me navela na takvo misljenje.

bok svima
03.11.2010 | 14:58
Vjerojatno je razlog što je većina korisnika na Jabučnjaku zato jer su iz ovog ili onog razloga napustili PC platformu...osobno ne znam nikoga tko je to napravio i zažalio. Mislim da su aplauzi izrazi iskrene screće zbog još jedne osobe koja se riješila svraba.
Dojam da je PC smeće nije teško dobiti ako imaš na umu da su 95% PC-a neoptimizirani složenci. Doduše brand name PCji znaju biti i jednako loši, no ima i vrijednih iznimaka.
Mislim da se sve da svesti na ovo: PC može biti dobar, ali ja osobno nemam ni vremena, ni volje ni želje gubiti vrijeme na to da bi složio ili našao nešto što će sigurno raditi kako želim. Windowsi 7 mi nisu opće loši, ali čemu to kada me (lošiji!) PC ekvivalent Mac Minija (idealnog kućnog stroja) dođe skuplje?
03.11.2010 | 15:17
sad su jos i skuplji od maca
03.11.2010 | 15:28
Pa cijenom su Brand name PC-ji tu negdje. Ne znam, ja nikada nisam imao nekih većih problema s Windowsima, ali moram napomenuti da imam dost poveliko znanje o računalima, pa sam uvijek znao izbjeći eventualnu štetu. Mac mi je jednostavno ugodnije koristiti, ali poslom sam vezan za Windowse, isključivo zbog slabe podrške CAD, CAM I CAE software-a za Mac. Win 7 je sasvim pošten OS i govoriti kako je PC smeće, sranje ili nešto treće je glupo i čisto subjektivno otkriće.

Ti čitaš postove na Mac forumu, na koji su mnogi, na koncu došli ponukani lošim iskustvima Windows strojeva. Nije teško ukucati u google kakav pc forum i korak si do niza hvalospjeva i žestoke vatre ukoliko se na takvom forumu ukaže kakav Mac korisnik. Glupo je dijeliti korisnike na lijeve i desne. Svatko bira svog konja za utrku, gdje nužno ne znači da je taj isti najbolji i najbrži.
03.11.2010 | 15:36
Prezirem od takvih PCjaskih foruma ili od bilo kakvih foruma gdje se uzdizu neki proizvodi, a drugi blate.
Ne mislim da je na jabucnjaku ista atmosfera, ali tu i tamo se dogodi .

znam navracati na jabucnjak, pa mi dojde zlo kad naletim na takve kometare 8)
03.11.2010 | 15:45
Nastojimo držati stvari pod kontrolom i držati teme produktivnima...
Sad kad si već pokrenuo temu, evo ja doma paralelno koristim jedan Core Duo Vaio i to mi je samo učvrstilo stav da ne mogu s tim raditi ništa više od maila i browsanja. Pokušao sam raditi na jednom web siteu za što mi je trebao FTP klijent sa remote editiongom i previewom, neki CSS editor i probao sam silna čuda i ništa mi nije bilo ni blizu Transmit/CSSEdit kombinacije. Znam da tu dosta ima u navici i već uhoadnom workflowu, ali ja sam barem voljan probati sve živo.
Tako da rađe radim na svojem prastarom G4 Miniju.
Što se tiče balansa, evo meni se prvom povraća od iPhonea, a i nemalo puta smo ovdje ljudima sa specifičnim potrebama preporučili da se drže PC-a.
03.11.2010 | 15:49
Ja npr. nisam prešao na mac zbog nekog lošeg iskustva i mislim da je nečije neznanje da mu win riknu kroz 6-9mj. pogotovo win 7,a bome i XP ako znaš sve podesit i ako imaš vremena održavat može sve lijepo radit.
Razlog zašto sam prešao na mac je što sam tražio nešto bolje brže pa i elegantnije .Vjerovatno zato što to dođe sa godinama da ti je dost podešavanja pogotovo ako se radi o poslu.Nikako nisam požalio ali opet mogao sam i dalje radit na win..Ali da bi se sad vraćao u win okruženje nema šanse iMac je nešt prezakon i još gledam trpnit unutra neki SSD od 256 ili 512 i miran sam jako dugo . Velika je šteta što su apple računala skuplja nego PC,uzmimo jedan macbook 8000kn i neki HP ekvivalent 3500kn i jasno je ljudima..Nemože svako izdvojit toliko para i onda ide na te jeftinije varijante jer se nema novaca ili se štedi...
03.11.2010 | 16:09
Pa dobro, ulazni segment kod Apple-a je možda malo preveć napuhan, ali to nije čak toliko ni do Apple-a koliko do same konverzije dolara u euro. Recimo Dellova radna stanica u rangu MacPro-a je cijenom tu negdje, isto kao i Silicon Graphics i slične hi-end jedinice. iMac i nema neku odgovarajuću zamjenu na PC-u...itd
03.11.2010 | 16:37
Ja kao neki developer mogu reci ovako. PC moze biti strasno mocna masina ako imas srece i super uparis sve komponente da sve radi medjusobno savrseno. Sanse da to uspijes su jako male. Uvijek se nesto sa nekim kolje. Također, Mac OS mi je neusporedivo bolji od Windowsa koji su mis talno radili probleme sa nekim bezveznim stvarima.
Kada nesto razvijam, ako pogrijesim u kodu, na Macu mi se srusi samo ta aplikacija, na windowsima cijeli windowsi. BITNA RAZLIKA!!! Pogotovo sto stalno windowse moram restartati.
Ono sto mene najvise privlaci je cinjenica da kao developer kod MAca ne moram razmisljati o komponentama niti o samom sistemu. to radi samo od sebe i mogu se posvetiti onome sto radim, dok kod Windowsa moram na jednom racunalu glumiti sve, i administratora, i strucnjaka za windowse i strucnjaka za zakrpe sve. Za to nemam vremena niti me se to tice. Ne sjecam se kada sam na MAcu upalio terminal. Jednostavno mi to ne treba. Kako sistem radi? Bas me briga. Meni mora raditi FTP, Coda, Photoshop i to bez trzanja. Sve ostalo mi je nebitno.

Jos nesto, u svojem 27" kompu (iMac) imam sve, i do zida mi vodi jedna jedina zica. Ako nesto mrzim to su kablovi. Kompjuter premjestam pos tanu kako god zelim. Zena mi nemre prtljati po sistemu jer nema prava (ni obiteljska ni sigurnosna) pa nemre nista ni zeznuti.

Ovo je onak, ukratko.
03.11.2010 | 17:12
Evo, ja sam taj koji odgovorno tvrdi (nakon 20 godina neprekidnog korištenja) da su PCji smeće. I windowsi. Zašto? Zato što su konfekcija, i to lopatom nabacana, neoptimirana, netestirana. Ništa nije bitno, samo da je jeftino.

Lihto je napisao da XP može lijepo raditi ako znaš sve podesiti i imaš vremena održavati. Upravo o tome se radi - moj glavni plus prelaska na Mac je - ušteda vremena. Ja *nemam* vremena održavati windowse. Nije mi to posao i nitko me za to ne plaća, a u svoje slobodno vrijeme radije se igram s djecom ili sam tu, na Jabučnjaku.

Nisam religiozni fanatik koji misli kako je Mac savršen, a PC izvor svega zla, ali činjenica je da sam u 20 godina masu stvari naučio protiv svoje volje, samo zato da bi mogao doći u poziciju da radim svoj posao. Bavio sam se alatom, umjesto da ga koristim. Jasno, kao što su i drugi već rekli, kad se netko oko PC konfiguracije zaista potrudi da je složi optimalno, od međusobno testiranih komponenata za koje su napisani nebugoviti driveri, onda to zaista može raditi super. Zadnji takav PC koji sam vidio bio je Digital Celebris GL 5133 (Pentium na 133) na kojima su se vrtjeli Windows 2000. To je bio pravi radni stroj koji je stvarno radio kao švicarski sat. Bilo je to 1999.
03.11.2010 | 17:13
I, da, btw, pridružujem se konstataciji da je Windows 7 OK operacijski sustav. Mogu reći - prvi Microsoftov korak u pravom smjeru još od MS DOS 3.30.
03.11.2010 | 17:17
Mi smo 5 godina radili video produkciju na PC-iju i stalno smo imali probleme, a koristili smo skupu brand-name opremu, Acer radne stanice, Matrox, Sony EditStation... radilo je, ali svako toliko neki pad, smrzavanje, reinstalacija... od kada radimo na Macu naš produkcijski downtime je točno 0 (kuc-kuc za sreću) već godinama.
03.11.2010 | 17:33
Na PC-ijima sam odrastao isto tako i na Windowsima. Ima tu svega od odlično složenih "složenaca", do katastrofalno plavo ekranskih monstruma. Sve u svemu postao mi je dosadan, bezličan i nadasve kontraproduktivan. Uz sve moguće i ne moguće programe, dodatke za komp i sl. ipak me nekako umorio + što sam 10 godina bio "hitna PC služba" za fendove, obitelj i poznanike. Sad samo kažem, ne znam imam Mac

Macove sam uvijek zaobilazio, jer ih nitko iz mojeg okruženja nije koristio, pa što ću se sad natezati sa novim OS-om, novim programima. Ali nekako sam odlučio i otišao kupiti iMac.
Oduševljen sam eto još malo pa će biti 3 godine, svaki dan me veseli raditi na računalu (ponovo), sve mi nekako radi ko' podmazano. U početku sam mislio da je to totalno subjektivan osjećaj, jer sam počeo dobivati svakakve kreativne ideje za posao, ali vidim da taj osjećaj traje i dalje, a i radim opet s guštom. Tko zna možda stavljaju kakve droge u te Macove .
U biti razlog je jednostavan, kako su već neki ovdje i napisali, sada se mogu posvetiti poslu. Ne brinem više o administraciji OS-a, o anti-virusima, o prenatrpanom registryu i sl.

Nije Mac, odnosno Apple općenito bez mana, dapače ima on "mušica" i "buha", ali za sad mi niti jedna nije digla živce u toj mjeri da bi odustao od posla i maknuo se od svega, što mi se na PC-ijima događalo redovito.
Imam i jedan DELL laptop s Windowsima 7, koji su inače najbolji Windowsi do sada sigurno, ali primijetio sam kako se umorim od posla i kompa i klikanja i pisanja nakon pola sata korištenja istih.

To što me rad na Macu opušta i veseli ne znači da je PC smeće .
03.11.2010 | 17:42
Ja sam dugo vremena radio na windowsima, par godina na linuxu, a zadnjih 18 mjeseci intenzivno radim na tri mek računala (mini, macbook i iMac).

U tih 18 mjeseci na održavanje (reinstalacija, rješavanje raznih softverskih i hardverskih konflikata, podešavanje drivera i sl.) nisam utrošio ni minute! Vjerovao netko ili ne - strojevi rade kao i prvog dana.

Sapienti sat!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.11.2010 | 19:07
PC nije smjeće, ali je definitivno problematična platforma. Microsoft nema nimalo lagan zadatak da usuglasi softwerski svu gomilu hardwera dostupnog na tržištu. Ta gomila hardwera u većini slučajeva je loše kvalitete ili pak ima jako loše napisane drivere, a s obzirom na veliki izbor jasno je da nije lako složiti PC da radi stabilno. Kad se na sve to još instaliraju neoptimizirani Windowsi... dodje vrijeme za plakanje.

Apple je u prednosti jer sam slaže konfiguracije i sami pišu OS Mislim da bolje od toga ne može biti. Istina je da i tu ima problema, ali imaju ih samo oni koji previše vole klikati, a da pri tom ne znaju što stvarno rade.
03.11.2010 | 19:47
PC nisu obično s...., oni su proljev!
03.11.2010 | 21:18
Tito je napisao:

Vito, kaj si počel flejmat?

Ali, da, brand name jesu skuplji od Maca... BTW, Jesi, možda slučajno pogledal kolko košta Sony VAIO? I na njemu dobiš PVC umjesto OSX-a.....
  • User
  • Posjetitelj
03.11.2010 | 23:41
Sank je napisao:
Apple je u prednosti jer sam slaže konfiguracije i sami pišu OS Mislim da bolje od toga ne može biti. Istina je da i tu ima problema, ali imaju ih samo oni koji previše vole klikati, a da pri tom ne znaju što stvarno rade.

Ja mislim da u tome uopće nije neka velika prednost. Linux/BSD sustavi su X puta stabilniji od Windowsa i na lošem i na dobrom hardveru (pa tako i na Macovima).

Što se tiče mog mišljenja o PC-ima, više manje je sve rečeno. Na Macovima sam još od OS-a 7.1, ali se i PC (Windows/Linux) također dosta koristio. 7.1 do negdje 7.6.1 su mi baš bili nekako OS-ovi "s dušom". Dolaskom Mac OS-a 8 pa sve do 9.2.2 Macovi su mi postali "ozbiljni" i OS je postao malo kompleksniji nad čime sam isto slinio svojevremeno, ali su isto imali svojevrsnih nedostataka (multitasking!!) u odnosu na NT-bazirane Winblowse

Prvim susretom s OS X-om vidio sam da su godinama ispred svega drugog (na desktop tržištu), a XP koji je izašao kasnije je prema tome izgledao (i još uvijek izgleda) i radio kao igračka. Novije verzije Windowsa su iz igračke evoluirale u totalni neukus što se sučelja tiče. Što se tiče stabilnosti i upotrebljivosti, negdje su između XP-a i OS X-a, al bliže XP-u. Microsoftu kao firmi jednostavno fali ta "crta" i onda kad pokušaju stvari skroz pojednostavnit, zapravo ih dodatno zakompliciraju (npr. umrežavanje na 7-ici i preraspodjela raznih dijelova sistema). A i već sam negdje naveo da im je Registry još uvijek tumor koji raste s brojem aplikacija i postavki, i dok se toga ne riješe ja Windowse ne mogu smatrat ozbiljnim OS-om.

Eh, i mislim da su Win 2000 i dalje najpouzdaniji i najbolji Windowsi ikad, da ne bi sad samo pljuvao po njima

Da skratim priču - PC-ima fali jedan OS koji kvalitetno objedinjuje oba svijeta PC OS-ova. Treba mu pouzdanost Linuxa/BSD-a sa dostupnošću komercijalnih aplikacija i igara kakvu imaju Windowsi. Vidim da je Ubuntu jako uznapredovao po pitanju uporabljivosti tako da su prešišali Windowse u mnogim stvarima po jednostavnosti korištenja. Iako trebaju još malo evoluirat, na jako su dobrom putu i nadam se da će eksponencijalno širit svoj utjecaj u narednim godinama

No opet OS X ima najbolje od oba svijeta, pa zašto čekat
04.11.2010 | 00:19
Djuro genijalac je napisao:
Tito je napisao:

Vito, kaj si počel flejmat?

Ali, da, brand name jesu skuplji od Maca... BTW, Jesi, možda slučajno pogledal kolko košta Sony VAIO? I na njemu dobiš PVC umjesto OSX-a.....

Da pojasnim, ja sam mislio u prvom redu na strojeve klase Minija. Još na stranu to što je ponuda na PC strani bila veća, ružnija i bučnija, već su bili i svi odreda skuplji. Danas sve što je usporedivo s Minijem u sebi ima Atom procesor.
Pred par godina sam tako razmišljao o PCu kao privremenom rješenju jer je siromaštvo udarilo po džepu, pa sam na kraju uzeo polovni Mini.
04.11.2010 | 10:58
Iako je Windows daleko od idealnog operativnog sustava, ipak se necu sloziti da je totalno smece kako ga vi nazivate. Milioni korisnika tvrde drugacije...

Odmah da razjasnimo, i ja koristim Mac, i ne misim se vracati na win platformu (ako me Apple ne otjera natrag zanemarivajuci Mac, u odnosu na konzumnu elektroniku), ali treba realno gledati stvari.

Iako OS X meni radi savrseno, ja se pitam da li bi tako glatko radio da se mora nositi sa desetinama proizvodjaca hardvera, razlicitim chipsetima, driverima, firmware verzijama, kako je to slucaj u PC svijetu?

Prosjecan korisnik slozi PC iz dijelova, za koje nitko ne ziv ne moze garantirati kako ce kvalitetno i stabilno raditi kada su jedna cjelina, i jos na sve to nabaci neki crackirani Windows. I onda ocekuje stabilan rad i pouzdanost?

Prednost Macovaca je sto dobiju legalan OS (bez crackiranja i prckanja po sistemskim atotekama), napravljen namjenski za hardware koji oni imaju.

Zasto OS X ne radi tako dobro na svim Hackintosh racunalima, ako je tako idealan OS?

Meni osobno je Apple hardware zakon, i sutra da odlucim se vratiti na Win platformu (sa ovom pameti ne, ali nikad ne znas), naravno da cu windowse nabaciti na neki Mac stroj, bez obzira sto je to nekima bogohuljenje
  • User
  • Posjetitelj
04.11.2010 | 14:07
drlovric je napisao:
Iako OS X meni radi savrseno, ja se pitam da li bi tako glatko radio da se mora nositi sa desetinama proizvodjaca hardvera, razlicitim chipsetima, driverima, firmware verzijama, kako je to slucaj u PC svijetu?

Sad ponovno pročitaj moj prethodni post i ono o Linuxu i BSD-u.
04.11.2010 | 16:49
Evo ja sam poprilično novi fan Mac računala i opisat ću što se to kod mene dogodilo da sam prestao korisiti PC...

Donekle sam ljubitelj igranja i sukladno tome na mojem radnom stolu nalazi se PC (ne još dugo) i uvijek sam na Mac računala gledao kao nešto skupo, potrebno samo profesionalcima...
Na poslu se bavim produkcijom reklama i do nedavno moj izbor je bio win 7 i Adobe audition ili cubase. Kanta od kompa je bio Dell-ov Optiplex i to jedna od jačih konfiguracija.
Kad se digne windows načisto sve radi kako treba. Kanta je tiha, snage ima. Eh nakon toga dok poinstaliras sve drivere, sve vst-e itd da je neznam kakav hardwer kanta se uspori...da ne spominjem ono ponekad dosadno trzanje, usporavanje, jedna dan radi ok, drugi dan baci neku gresku sam od sebe itd.
Uglavnom stalno neki problemi i to onda kada ti najmanje trebaju. Eh da ne zaboravim napomenuti da je 90 posto softwera instaliranog legalno.

Trenutno radim na Mac Pro-u i naravno nezaobilaznom Logic Pro 9....
Iskustva nakon par mjeseci?!?!?
Jednostavno nešto nevjerojatno...tjedan dana taj mac nije ugašen, otvoreno/zatvoreno je bilo na desetke programa, pročitano u prosjeku 100 mailova, surfano, kopirano itd itd...dali se usporio nakon svega toga i tjedan dana rada?!?! Nije!!! srusio koji puta?!?!? Nije!!!

Uglavnom od kada sam na Macu fokusiran sam na svoj posao, a ne na brige i probleme dali će mi određeni software raditi. Updetove riješavam u hodu bez da i shvatim da je za nešto stigao update. Taj stroj služi meni, a ne ja njemu.

Nakon svega toga sljedeca investicija za kučni radni stol je Macbook Pro...bez obzira što se ponekad volim igrati i sve skužio sam s vremenom da Mac ispunjava sve moje želje i zadatke puno brže, puno kvalitetnije od neznma kojeg PC-a.

Macovi su preskupi?!?! U konačnici vjerujte nisu...dok uračunaš izgubljeno vrijeme koje potrošiš na uštelavanja itd ispada da su jeftiniji od PC-a. A svima nama danas vrijeme je novac!

Eto i mojeg puta od Windowsa do Snow Leoparda

Dal ću se vratiti?! Necu...
04.11.2010 | 16:51
Sranje!
04.11.2010 | 17:46
Koristio sam Mac od verzije 9 nadalje. PC sam koristio na poslu, ali i notebook doma. Kada sam imao puno novaca, kupio sam Power Mac 433MHz sa OSXom, zatim Mac Pro sa dual 866MHz, i sada na kraju (prije moga moždanog udara) iMac 20' i MacBook Pro sa CoreDuo 2,16MHz.
Mogu reći da sada iMac koristim doma, a MacBook na poslu, u Win mreži bez ikakvog problema. Prije 3 godine sam kristio Win na poslu, a Mac doma, ali kada su izdali MacOS 10.6, Win mi više uopće ne treba. Zadovoljan sam sa njime i preporučio bih ga za video svima.
04.11.2010 | 19:44
Najte se vrijeđat od friškog switchera, ali mislim da održavanje računala jaaaako puno ovisi o korisniku (i sad će se svi osjećati povrijeđenima kako mislim da su informatički nepismeni).

Na poslu na kompu 4 godine nisam reinstalirao windowse, na svom laptopu sam reinstalirao windowse nakon 3 godine korištenja (ukupno ga trošim 4 godine), sestrin lap je dobio reinstalaciju nakon 2 i pol godine. Sva računala se intenzivno koriste za posao (a laptopi su jedina računala kod kuće). Laptopi su reinstalirani ne zbog usporavanja ili problema, nego radi zagađenosti (malog) diska aplikacijama koje je bilo skoro nemoguće deinstalirati kako spada a odavno je prošla potreba za njima.

Zadnjih tjedan i pol sam na Snow Leopardu na MBP-u. Iskreno, isto s.... kao Ubuntu, i isto s.... kao Windowsi. Switch mi je prošao nezamjetno, jer trošim isključio FLOSS.

Neki ljudi intenzivno koriste ista računala godinama. Bez reinstalacija. Bez problema. Zar se ovdje našlo baš onih 10 ljudi koji non stop imaju probleme?
04.11.2010 | 20:00
Pa kad ti je to sve isto s..., što si onda trošio toliku lovu za MBP kad je to isto s... ko da si uzeo neko HP govance za 3500 Kn i stavio na njega Ubuntu?

Mudrijašu...

I - da - bit će da smo ovdje svi koji smo switchali s PC-a debili pa se ne znamo služiti windowsima pa nam ne rade. A štoš... Zato smo si kupili Mac, jer je on primjeren za nas, debile.

A koji je tvoj razlog?
04.11.2010 | 21:33
Kupio sam MBP zbog hardvera: najjeftiniji laptop koji je 13" velik, baterija drži preko 5 sati i ima normalan procesor, a da je do 2 kile Dodatni plus je bio što ima ENTER kao broj 7

Svi ostali su ili veći da stane više baterija (pa su odmah i teži), ili baterija ne drži toliko (ili za ovo trajanje treba vanjska dodatna pa više nisu na 2 kile), ili imaju one štedne procesore na 1.4GHz (ili još gore - Atom).

OS mi je pri kupovini bio posve nebitan.
05.11.2010 | 00:16
Doista mi nisu jasne ovakve rasprave i dokazivanja - postoje odlicna i stabilna win racunala, no priznajem da bi me konji morali odvuci u win only okruzenje iz jednostavnog razloga sto se minimalno jednom tjedno na toj platformi dogodi da bas kada moram napraviti samo neku sitnicu, primjerice pogledati mail prije izlaska iz kuce, sustav zbog svojih "service packova", "zakrpi", "critical updateova" ili jednostavno novih definicija virusa odluci sam sebi posvetiti neko vrijeme, mene ostavljajuci da cekam ili ne daj boze zatraziti hitan restart. Ovo je situacija na dobro odrzavanom sustavu.

Vjerojatno se stalno provlaci neka usporedba s automobilima; ima brzih, vecih, manjih, ljepse ofarbanih, all terrain, blindiranih, ali Mac (pojedinacni modeli u svojim kategorijama) je jednostavno Rolls Royce medu racunalima. (cca. godina koristenja)
05.11.2010 | 15:13
Osobno poznan troje ljudi koji rade na Mac-u i naravno da su prezadovoljni ... ali svi ostali koje poznan su na Win ! ,bilo da in triba za osobne potrebe ( igrice, mail, surf i sl. ) ili posal.

Amo reć da možemo podilit te sve ostale na dvi skupine ( ima i tu nijansi, al da pojednostavnin )

1- Ljudi koji rade ozbiljne i zahtjevne poslove ( npr. grafika, web, video i sl. ) imaju dobra PC računala ( nebrendirana ) , kvalitetne monitore i originalni softwer . Oni nemaju nekih velikih problema sa PCjima ... ako dojde do problema pozove se osoba od povirenja ili firma koja servisira računala da to popravi i ide se dalje

2- Ljudi koji koriste PC za osobne potribe imaju sigurno više problema na svojin PCima... oni imaju jeftina nebrandirana računala ili jeftine laptope do 3-4000 kn , ilegalan softwer, jeftine monitore i večina nezna rješavat probleme uzrokovane virusima, trojanima, instalacijama svega i svačega na računalo .... za takve stvari uvik imaju nekoga iz ekipe koji će reinstalirat prozore i sl. ...njima to nije neki problem jer ionako nemaju nešto vridnih podataka na diskovima ( možda fotke, koji word .doc )

Ovoj prvoj skupini ,amo nazvat profesionalaca ja bi svakako preporučija Mac-a, ali nisan baš siguran da bi bacili svoje kutije od 4-5000 kn i pohrlili uzet MacPro kutije od 25000 kn .

Ovoj drugoj skupini ne pada na pamet dat ( a i odakle in ) 9-10000 kn za 13" laptop, kad za za tu lovu mogu uzet 3 15" PC laptopa i visit na fejsu i kladinonici cili dan. )

Zajedničko in je to da se nisu susretali sa Mac-ovima i da su naviknuti da triba uvik tu i tamo malo prčkat po kutiji da radi kako triba , da su Macovi preskupi i prenapuhani ...

Ja do prije godinu dana nisan u životu vidija Macintosha. Kad san vidija da prika na Powerbooku 5 godina staron radi muziku i video i da je laptop proša masu partiya , padova i... i da nikad nije reinstalira OS, nije ima virusa , da sve ide brzo i da je OS jednostavan i ugodan za korištenje .. reka san , to je to!!!

Da li su PCiji smeće ?

Nisu smeće, al Mac je za PC avion ))
05.11.2010 | 22:03
Pozdrav svima,

Iako bi me se Smayoo mogao sjetiti iz nekih prijasnjih godina... iz nekih drugih poslovnih okruzenja, zadnjih 6-7 godina se bavim novinarstvom i fotografijom (4 godine profesionalno). U tom periodu sam promijenio jedan Toshiba prijenosnik i dva HP prijenosnika. Ne, razlog nije bio da su mi dosadili ili da su mi trebali jaci, nego je na Toshibi krepala baterija, pa onda i procesor, na prvom HP-u je krepala maticna nakon godinu dana, a drugi HP s isporucenim Windows home sustavom je nestabilan do bola. Osim toga, u najbitnijim trenucima za novinara, kada radis na terenu, jednom nisam mogao pokrenuti windowse (bili su u sleepu dva sata i dok sam se vratio nisam ih mogao pokrenuti), a drugi puta komp nisam mogao ugasiti, sto je rezultiralo nervozom i nasilnim gasenjem, a to je pak rezultiralo krepavanjem maticne.

Nedavno sam presao na 27" iMac i problema vise nemam. Zena mi radi na G4 prijenosniku vec 7 godina i na moje probleme gleda s cudjenjem. Planiram uzeti jos jedan prijenosnik za teren i to je to.

Kada zbrojim poslovnu stetu, neprospavane noci, spasavanje podataka s HDD-a u najgorem mogucem trenu, potrosene zivce i sve ostalo. Mac je prejeftin.

pozdrav!

G
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Gjuroo, Riba, robee, Anonimci (627)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO