04.11.2010 | 16:49
Evo ja sam poprilično novi fan Mac računala i opisat ću što se to kod mene dogodilo da sam prestao korisiti PC...
Donekle sam ljubitelj igranja i sukladno tome na mojem radnom stolu nalazi se PC (ne još dugo) i uvijek sam na Mac računala gledao kao nešto skupo, potrebno samo profesionalcima...
Na poslu se bavim produkcijom reklama i do nedavno moj izbor je bio win 7 i Adobe audition ili cubase. Kanta od kompa je bio Dell-ov Optiplex i to jedna od jačih konfiguracija.
Kad se digne windows načisto sve radi kako treba. Kanta je tiha, snage ima. Eh nakon toga dok poinstaliras sve drivere, sve vst-e itd da je neznam kakav hardwer kanta se uspori...da ne spominjem ono ponekad dosadno trzanje, usporavanje, jedna dan radi ok, drugi dan baci neku gresku sam od sebe itd.
Uglavnom stalno neki problemi i to onda kada ti najmanje trebaju. Eh da ne zaboravim napomenuti da je 90 posto softwera instaliranog legalno.
Trenutno radim na Mac Pro-u i naravno nezaobilaznom Logic Pro 9....
Iskustva nakon par mjeseci?!?!?
Jednostavno nešto nevjerojatno...tjedan dana taj mac nije ugašen, otvoreno/zatvoreno je bilo na desetke programa, pročitano u prosjeku 100 mailova, surfano, kopirano itd itd...dali se usporio nakon svega toga i tjedan dana rada?!?! Nije!!! srusio koji puta?!?!? Nije!!!
Uglavnom od kada sam na Macu fokusiran sam na svoj posao, a ne na brige i probleme dali će mi određeni software raditi. Updetove riješavam u hodu bez da i shvatim da je za nešto stigao update. Taj stroj služi meni, a ne ja njemu.
Nakon svega toga sljedeca investicija za kučni radni stol je Macbook Pro...bez obzira što se ponekad volim igrati i sve skužio sam s vremenom da Mac ispunjava sve moje želje i zadatke puno brže, puno kvalitetnije od neznma kojeg PC-a.
Macovi su preskupi?!?! U konačnici vjerujte nisu...dok uračunaš izgubljeno vrijeme koje potrošiš na uštelavanja itd ispada da su jeftiniji od PC-a. A svima nama danas vrijeme je novac!
Eto i mojeg puta od Windowsa do Snow Leoparda
Dal ću se vratiti?! Necu...