07.11.2010 | 12:00
Law je napisao:
Drago mi je da sam ti uspio zagrijati srce
I meni je drago da je tebi drago. Jel sad dođe onaj dio kad se zagrlimo?
smayoo je napisao:
Ako sam nešto platio, i to ne malo novaca (naprotiv - platio dosta novaca), a to što sam platio *ne radi* "as advertised". Imam puno pravo nazvati to smećem, bez obzira što to ne znam sam napraviti. Nisam ih ja tjerao da nazovu Windowse OS-om i prodaju ih kao takve.
Hm, ne znam što si ti očekivao od windoza da će raditi
Ja sam od windoza prestao išta očekivati još prije 10 godina. Tako je frustracija puno manja.
i koju si reklamu "gledao" pa ti sada ne radi, ali sam siguran da nije da će baš sve apsolutno raditi kako si si ti zamislio,
Ih, da apsolutno sve... Kamo sreće da je barem 50%...
a bojim se da i ti i na OS X sve ne radi kako ti hoćeš. I ja sam iMac sa OS X dobro platio pa ne rade kako su reklamirani. Npr. moj printer na OS X ne može printati Greyscale pa me zanima tko je kriv OS ili proizvođač software-a za printer, a ako se dobro sjećam reklama je samo plug i radi....
Čuj, ja imam posve suprotna iskustva. Čak me OS X 2x iznenadio - prvi put u životu sam se spojio na neki LAN (preko wirelessa), lupio cmd+P, on mi je ponudio bonjour printer, ja sam to potvrdio, i ispalo je van sve savršeno isprintano.
Takvo što mi se na windowsima NIKAD. Pazi - *NIKAD* u 20 godina korištenja nije desilo. Čak ni sad prije 2 tjedna s ganc novim Win 7 64 bit koji, kobajagi, ima sve moguće drivere svih mogućih uređaja, a nije prepoznao HP printer star 2 godine bez da sam sam nasurfao i skinuo drivere za njega.
I da ti imaš pravo to nazivati smećem, ali i ja imam pravo smatrati da to nije u redu da ti nazivaš nešto smećem samo zato jer se to tebi ne sviđa.
Naravno. To je tvoje demokratsko pravo.
smayoo je napisao:
To što tvoji windowsi rade dobro zato što ti je na njih zabranjeno išta instalirati osim onog što je stavio sistemaš, sorry, ali to nisu normalni eksploatacijski uvjeti.
Krivo si shvatio, meni nije ništa zabranjeno (imam admin ovlasti) , samo je dogovor takav i mislim da je sasvim u redu.
Sasvim je svejedno da li je zabranjeno ili samo dogovoreno, a ti poštuješ takav dogovor. Funkcionalno - stvar je ista.
Ni ti ne bi htio da ti radnici, koje plaćaš, na poslu po računalima instaliraju kojekakve programe koji im ne služe za ono za što su plaćeni da rade, to nisu privatne mašine već poslovne.
Dokle god u radno vrijeme rade svoj posao, za što koriste računala izvan radnog vremena, ne bi me bilo briga, dokle god nije ilegalno.
I da vjerojatno to nisu "normalni" ekspolatacijski uvjeti (mada ne znam što jesu za tebe) prije bit će ekstremni zbog VS 2005 i 2008, SQL Servera 2005 i 2008, VFP 6 i 7, IIS, hrpe razno raznih VPN klijenata za spajanje kod korisnika (ali imam i Firefox i Skype i slično, Office i truć bla, tako da nije baš samo poslovno). I zamisli to sve na Dell Latitude laptopu sa još "gore" Vistom Bussiness Edition te radi sasvim normalno.
Ne vidim zašto bi to trebali biti ekstremni uvjeti. Ali nezamislivo mi je da to radi baš tako sasvim normalno. Prije sam sklon vjerovati da sad (namjerno ili podsvjesno) zaboravljaš raznorazne usputne epizode koje sigurno nisu bile katastrofalne, ali su definitivno "škripile".
smayoo je napisao:
Isto kao da imaš službeni auto na kojem ti je poslodavac zašvasao preostala vrata i zabranio ti da voziš druge putnike i prtljagu pa konstatiraš kako te auto dobro služi jer ti je zabranjeno voziti ikog osim sebe i da je to super, i da taj auto nije smeće (iako ne bi bio sposoban voziti 4 osobe) zato što ga ti ne bi znao napraviti.
Analogija ti je totalno kriva, ispravna bi bila da mi poslodavac zabrani da na poslovni auto stavim nitro, proširim gume na sve strane, ugradim audio sustav iz omanjeg disko kluba te obojim auto u omiljene boje moje punice. Ne bi mi ni ti to dozvolio, da radim za tebe i da mi daš poslovni auto.
To sad već ovisi o poslovnom dogovoru. Znam ljude koji voze ili su vozili službeni auto s pravom korištenja 24h i stavljanja nitra i ne znam čega... I auto zbog toga nije bio ništa lošiji. Ali da ne širimo priču...
Ponavljam da ovdje ne branim windoze, samo raspravljam da nije smeće nešto što se nekome ne sviđa ili mu ne koristi na način koji bi on htio.
Već smo utvrdili da je to tvoje pravo. Moje je pravo da kažem smeću "smeće" zato što ne radi što treba, iako je pošteno plaćeno. Štoviše, PC s Windowsima je još i veće smeće od smeća, jer od smeća ništa ni ne očekujem, niti ga moram platiti (štoviše, plaćam da mi ga odvezu).