skidanje muzike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

skidanje muzike

23.11.2010 | 18:14
imala sam limewire program.radio je supać. sad je ugašen. koja je zamjena?
23.11.2010 | 18:22
Torrenti ili rapidshare.
23.11.2010 | 18:26
nemam iskustva.daj preporući kaj jejednostavno i di da skinem. hvala
23.11.2010 | 18:37
anabanana - kao prvo, to nije tema za "Jabučnjak" forum - ovdje se iznose problemi u radu samog sitea i općenito teme vezane za www.jabucnjak.hr

Kao drugo, ovo uopće nije tema za Jabučnjak. Jabučnjak nije site koji podržava raspačavanje autorski zaštićenih sadržaja. Lijepo molim da pomoć na ovu temu potražiš negdje drugdje. Hvala.
23.11.2010 | 19:19
U doba kada za jednu pjesmu treba izdvojiti svega 5 kn, ovo je zbilja žalosno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.11.2010 | 19:23
Pa ja zapravo ni ne vidim zašto skidat muziku kad ona cijelo vrijeme svira na stotinama radio i internet stanica? A ako već ima nešto što ti se jako sviđa i želiš posjedovati, onda stvarno mislim da bi bilo fer platiti, naročito sada kad više ne moramo plaćat cijele albume radi dvije dobre pjesme

Živio internet
23.11.2010 | 19:30
soulseek
24.11.2010 | 13:20
smayoo je napisao:
Kao drugo, ovo uopće nije tema za Jabučnjak. Jabučnjak nije site koji podržava raspačavanje autorski zaštićenih sadržaja. Lijepo molim da pomoć na ovu temu potražiš negdje drugdje. Hvala.

a koja je točno legalna opcija za digitalne downloade u hrvatskoj?
24.11.2010 | 14:23
www.cedeterija.hr na primjer
spotify funkcionira po cijelom svijetu (za plaćanje, a besplatno samo u zemljama gdje imaju reklamni ugovor)

Tko želi - nađe. Ali lakše je glumiti da nema pa si tako opravdati krađu.
24.11.2010 | 15:01
Sank je napisao:
Pa ja zapravo ni ne vidim zašto skidat muziku kad ona cijelo vrijeme svira na stotinama radio i internet stanica? A ako već ima nešto što ti se jako sviđa i želiš posjedovati, onda stvarno mislim da bi bilo fer platiti, naročito sada kad više ne moramo plaćat cijele albume radi dvije dobre pjesme

Živio internet

ili primjerice : Grooveshark
24.11.2010 | 15:07
Je. Još i bolje od Spotify.
24.11.2010 | 15:46
smayoo je napisao:
www.cedeterija.hr na primjer
spotify funkcionira po cijelom svijetu (za plaćanje, a besplatno samo u zemljama gdje imaju reklamni ugovor)

Tko želi - nađe. Ali lakše je glumiti da nema pa si tako opravdati krađu.

eeeee...
cedeterija nema stranu glazbu, kao ni fonoteka t-portala.
grooveshark streama glazbu.

spotify kaže:
Spotify is available in the following countries:

Finland, France, Norway, Netherlands, Spain, Sweden, United Kingdom
If you’re in one of the countries or regions where we have launched, you’re more than welcome to sign-up to Spotify now.

i dalje ostaje pitanje - kako legalno u hrvatskoj kupiti digitalni glazbeni zapis?
najlakše je praviti se da problem ne postoji...

kolega piše zanimljivu kolumnu upravo na tu temu:
www.jutarnji.hr/jesmo-li-zrtve-kartela-a...-industrije-/906182/
24.11.2010 | 16:22
Smayoo

Odlazak na neki server koji prikriva tvoj ip da bi pritom mogao koristit uslugu koja je besplatna u drugim zemljama (zbog reklama), a ne u Hrvatskoj po meni je isto kao daunlodanje mp3ca preko rapidsharea. Moralno i eticki nije skroz isto, ali je jako blizu.
24.11.2010 | 16:29
Drek, umjesto da man daju legalno skidanje muzike i to uz naplatu preko servisa. Tu se treba kemijati "prikrivati identitet", "sakrivasti identitet" i kaj ti ga ja znam kaj. Smrt ZAMP-u. Ili vec kome.
24.11.2010 | 16:40
Da nema ZAMPa tj. da nije mafija uvjeren sam da bi imali iTunes store i slicne i besplatnog daunlodanja bi bilo puno manje. Nemoras kupovati cijeli cd zbog 2 pjesme (pricam o novijoj muzici jer je smece uglavnom) i platis 10kn za te dvije pjesme. Ovako Te tjeraju da platis 120kn. Nemas izbora previse
24.11.2010 | 16:44
Koliko je meni poznato strana se glazba mogla legalno kupiti na http://www.tunespro.com/
Ne znam kakvo je danas stanje, treba provjeriti
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.11.2010 | 17:17
Pa da, ovako bar prisilno štedim Siguran sam da iTunes radi da bi potrošio love na onu muziku koju volim slušati i koju bih volio imati uvijek sa sobom. A ovako...

Što se može kad pohlepi nema nikad kraja. Ja sam mislio da se muzika stvara radi užitka, ali ovo što se sada događa nema više veze ni sa čime normalnim.

Žalosno je samo što u svemu tome ni oni koji stvaraju djela više nemaju ono što su nekad imali sa svim tim posrednicima između njih i širokih narodnih masa.

Inače ja sam još prije desetak godina prestao pratiti muzičku scenu i stvarno ne znam što je sad popularno, a i čini mi se nekako da se sve to jako brzo mijenja i da nema više novih evergreena. Imam osjećaj da se redaju uglavnom tzv. "umjetnici" ispoliranog glasa filterima i elektronski generirane "muzike" zato nije ni čudo da samo bljesnu i nestanu.

Prava je rijetkost naići na prave glazbenike koji još uvijek sviraju prave instrumente i pjevaju svojim prirodnim makar i hrapavim glasom. Ispravite me ako sam u krivu.
24.11.2010 | 19:13
To se stiti onih par tovara koji reveju i par koza koje mekecu (ima tu i izleta u filmske vode, makar i u kucnoj radinosti tek toliko da digne popularnost). Nije mi jasno zakaj ne daju strane izvodjace? Ovi domaci (uz koji izuzetak), stvarno nemaju moju paznju. Ma da znate, drago mi je kaj iTunes Store nije kod nas, tako da s gustom skinem preko zice uz popularnu cijenu od 0kn, ili frend "nabavi" od lokalnog "DJ-a". I imaju propasti. Preporucam vecini domacih glazbenika da snime tisinu, mozda bi bili onda popularniji. Uh, kako mi se digne tlak dok samo i pomislim na to. LOL
24.11.2010 | 19:16
Točno, Grooveshark streama. Moja greška, sorry.

Defou i Wizzy, Spotify ima ograničen pristup samo za besplatno korištenje. Platiš i imaš pristup.

Inače o etičnosti kako prikrivanja ip-a, tako i filtriranja ip-a se vrlo ozbiljno debatira, kao i o koncepciji drastičnih razlika u politici cijena po regionalnom ključu. Tako da je odluka tko je tu zapravo lopov - u najmanju ruku teška.
24.11.2010 | 20:10
Opet ne mozes ni platit ako si iz Hrvatske. Samo par europskih zemalja.
24.11.2010 | 21:04
Interesantno. Moj account (plaćen ranije) radi. Sad vidim da ne daju otvoriti novi (plaćeni).

Enivej...

Nakon 15 utrošenih sekundi na googleu:

www.comparemusicdownloadsites.com/

Probao sam prvo s liste, imaju 14-dnevni free trial i nakon toga $15 mjesečno paušal i skidaj koliko hoćeš. I radi iz Hrvatske. I šta sad? Aj sad da čujem šta ovom ne valja jer sam siguran da i njemu nešto ne valja.
24.11.2010 | 21:18
eMusic je ok valjda. probao sam jednom davno i radi na principu pretplate i ogranicenog broja daunloda. Ako si dj i koristis eMusic nedobijes racun i najebes od ZAMPA Prije nisu imali bog zna sto, posto meni uglavnom trebaju stvari koje nemaju nije mi se isplatilo. Posto sam sad u UK iTunes je majka. Discogs.com imaju malo rijedje muzike ili na vinylu ili mp3. Starije stvari iz 70ih i 80ih i novije. Beatport.com i Juno.co.uk elektroinka novija. Mada se uglavnom dosta toga nadje i na iTunesima jeftinije dosta.
24.11.2010 | 21:21
Čekaj malo - ako si DJ. Sorry, ali to nije konzumna kupovina glazbe, nego nabava za poslovnu primjenu. Naravno da najebeš. I treba da najebeš. Mislim - ako je to site za kupovinu glazbe za privatno slušanje, logično je da to što kupiš tamo nije za javnu reprodukciju. Koliko se sjećam, i prije na kazetama i pločama, i sada na CD-ovima uvijek piše da je javna reprodukcija bez pisane privole izdavača zabranjena.
24.11.2010 | 21:42
E kod nas u Hrvatskoj ti je sve zlo i naopako. Javno izvodjenje bez da platis royalties nije dozvoljeno. kao radio stanica sto placaju za pustanje muzike. Vani je to rijeseno da organizator partija/eventa plati ekvivalentu zampa iznos koji pokriva te royalties i dostavi popis pustane muzike. Nebitno jel muzika presnimavana, besplatno daunlodana ili kupljena u ducanu. autor dobiva novac od izvodjenja (diskografska kuca ne ) Javno izvodjenje je javno izvodjenje i mora se platit. Kod nas je legalno javno izvodit samo sa original cd-a ili vinyla i nemoras nista platit. Nikome. A posto u zadnje vrijeme ima jako velik broj dj-a koji daunlodaju besplatno muziku prze na cd-e ZAMP se sjetio da bi mogli sad naplacivati to ilegalno przenje 3000 - 4000 godisnje koliko bi kostala dozvola za 1 DJa. Kome ce taj novac ici? ZAMPU. koji valjda to podijeli kasnije najboljim hrvatskim izvodjacima (tako to ide kod nas). Ne pitaju sto, kako i koliko. Zato nema iTunesa kod nas. I slicnih servisa.

Kod elektronike je to dosta drugacije. Ima jako puno besplatne muzike, promotivnih materijala. Soundcloud i blogovi su puni takve muzike. Novac se zaradjuje live nastupima. Napravis "pjesmu", posaljes blogovima i nadas se da ce se svidjet ljudima i drugim dj-ima. Ako bude tako dobivas pozive za live nastupe koje bez problema naplatis 400Eura minimalno. Za primjer cu dati jednog francuza koji je sve to napravio preko Myspacea. Ima nastupe po cijelom svijetu skoro svaki vikend i nastup mu kosta 1000eura. To je buducnost po meni. Diskografske kuce se moraju prilagoditi tom novom sistemu. I istina je da je prodaja muzike pala, ali je isto tako istina da sada izvodjaci puno ivse zaradjuju na live nastupima i tu se to kompenzira i za koju godinu ce ta ukupna zarada od prodaje i nastupa doci na brojke prije Napstera pa cak i preci.

Nemojte vjerovati pricama. Muzicka scena cvate, samo se to nesvidja diskografskim kompanijama, jer one MALO manje zaradjuju nego inace.
24.11.2010 | 22:18
A koautor Zakona o autorskom pravu, savjetnik glavnog tajnika HDS-a, suosnivač ZAMP-a i profesor na Pravnom fakultetu je ...

Istina, Sabor ga je prihvatio (Zakon)
24.11.2010 | 23:31
smayoo je napisao:
Probao sam prvo s liste, imaju 14-dnevni free trial i nakon toga $15 mjesečno paušal i skidaj koliko hoćeš. I radi iz Hrvatske. I šta sad? Aj sad da čujem šta ovom ne valja jer sam siguran da i njemu nešto ne valja.

elem, prilikom registracije traži broj kartice, pa mi se baš i ne da registrirat...
no, pitanje je LEGALNIH downloada...

imaš brdo ruskih sajtova koji legalno hrvatima prodaju glazbu... legalno u rusiji, zato što rusija nije potpisnica bernskih i ženevske konvencije.

no, je li to legalno u hrvatskoj?
po zampu - nije. vjerojatno kao ni superpass.

kad se u priču uključe DJi, sve skupa postaje još nezgodnije... no, proteklih mjeseci krenula je određena inicijativa iz zampa, morti se na kraju nekaj dobro i izrodi...
25.11.2010 | 00:22
wizzy je napisao:
elem, prilikom registracije traži broj kartice, pa mi se baš i ne da registrirat...

Kakve veze ima broj kartice? Registriraš se. Ako ti odgovara - super. Ako ti ne odgovara napraviš cancel nakon trial perioda. U čemu je problem?

no, pitanje je LEGALNIH downloada...

imaš brdo ruskih sajtova koji legalno hrvatima prodaju glazbu... legalno u rusiji, zato što rusija nije potpisnica bernskih i ženevske konvencije.

Daj, ne filozofiraj. I ne relativiziraj. Nisu svi siteovi na onoj listi iz Rusije. Štoviše, sumnjam da je ijedan, jer ga ne bi kao takvog uvrstili na onu listu.

Tražiš opravdanje da si downloadaš MP3 s torrenta. Pa downloadaj si, tko te drži? Kome se opravdavaš? Meni ne moraš. Samo nemoj to propagirati na Jabučnjaku.
25.11.2010 | 01:06
Glasam za `Grooveshark`u kombinaciji sa ovim programom`WireTap Studio`el se to racuna kao `legalno`????
www.ambrosiasw.com/utilities/wiretap/
25.11.2010 | 09:49
Ne, jer ti u uvjetima korištenja Groovesharka koje si prihvatio piše da pristaješ ne downloadati glazbu.
25.11.2010 | 11:20
smayoo je napisao:

Daj, ne filozofiraj. I ne relativiziraj. Nisu svi siteovi na onoj listi iz Rusije. Štoviše, sumnjam da je ijedan, jer ga ne bi kao takvog uvrstili na onu listu.

gle, momak...
ako servis koji ti proda digitalni download u hrvatsku nema potpisan ugovor s domaćim distributerom (koji je nositelj autorskih prava za hrvatsku) - ta je kupovina, po hrvatskim zakonima ilegalna.
jel ti sad dovoljno jednostavno i bez filozofije?

Tražiš opravdanje da si downloadaš MP3 s torrenta. Pa downloadaj si, tko te drži? Kome se opravdavaš? Meni ne moraš. Samo nemoj to propagirati na Jabučnjaku.

ajde ne seri, molim te... gdje sam točno propagirao torrente?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Gjuroo, jura22, m@xym, Riba, robee, Anonimci (714)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO