Face Time i naplata !!??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Face Time i naplata !!??

25.11.2010 | 22:56
Zvao sam T-mobile i tamo su mi rekli da se usluga Face time naplaćuje isto kao i "obični" razgovori, dakle zavisno od tarife koju imam po minuti + internet promet, jer Face time i nije moguć bez Wi Fi-ja. E sa de, a kaj ako ja zovem preko iMaca ili iPoda ili .., onda samo internet promet, no ako prek iPhonea onda dvostruka naplata !!!
Neznam jesu li mi dobro objasnili ili sam ja krivo sve to pokopčao, no mislim da tu nekaj nije uredu i pravno, kaj se tiče tih naplata, jer mislim da mi naplaćuju istu stvar dva puta ??
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.11.2010 | 23:01
Nisam ga još probao, taj facetime, ali što se naplate tiče, pa naplaćuju ti kao i do sada telefonski poziv i naravno internet promet, pa nije to dva put ista naplata, nego naplata dvije stvari koje u ovom slučaju idu zajedno
25.11.2010 | 23:04
da, ali šta kad ja pozivam s iPoda, di je tu onda telefonski poziv, znači dva korisnika, jedan poziva s iPhonea a drugi s IPoda za isti razgovor različita cijena !!??
25.11.2010 | 23:11
Eto zasto nista u mom zivotu vise nije vezano za T-Com. jer su kreteni. Facetime je BESPLATAN.
25.11.2010 | 23:19
Nije da obozavam T-mobile ili sam neki njihov promotor ili slicno Morate shvatiti da u sluzbi za korisnike rade stotine ljudi koje nekada ili neznaju ili ne prenesu pravu informaciju u pravom smislu. Naravno to vrijedi i za druge operatere.

Uglavnom kada koristite Facetime preko iPhonea cim se Facetime uspostavi poziv se prekida te se više NE naplaćuje nego je dalje besplatno, te se ujedno nikakav mobilni promet ne troši jer radi isključivo preko Wi-Fi ja (troši promet Wi-fi mreže). Znači t-mobile ili bilo koji drugi operater kojeg koristite preko iphonea 4, naplaćuje samo prvi poziv, tj poziv do upostave Facetime te se nakon toga prekida.
25.11.2010 | 23:25
Ma nema nikakvog prvog poziva ili uspostave poziva i naplate istog. Gdje izvlacite te informacije? Jel ti za skype naplacuju uspostavu poziva?
25.11.2010 | 23:32
Danas sam ih zvao dva puta, jer naravno iz dosadašnjeg iskustva znam da tamo rade ljudi koji samo objašnjavaju koje tarife imaju i sl. najvećem broju korisnika, no bio sam uporan i tražio odgovore na "višim" razinama sluzbe za korisnike i dobio gore navedeni odgovor, no, ako i nije tako zašto mi ipak naplaćuju i te uspostave poziva jer sve ide preko Wi Fi ja ?
25.11.2010 | 23:32
filip je napisao:

Uglavnom kada koristite Facetime preko iPhonea cim se Facetime uspostavi poziv se prekida te se više NE naplaćuje nego je dalje besplatno, te se ujedno nikakav mobilni promet ne troši jer radi isključivo preko Wi-Fi ja

Ovo se odnosi samo ako si prethodno pricao sa nekim normalno (voice call) i onda odlucio ukljuciti facetime naknadno. tad ti poziv se prekida i dalje nastvlja facetime besplatno, ali ako zoves odmah facetime nema nikakve naplate... Nikad
25.11.2010 | 23:34
Goan25 je napisao:
ako i nije tako zašto mi ipak naplaćuju i te uspostave poziva jer sve ide preko Wi Fi ja ?

Kako znas da ti naplacuju? Jel imas na ispisu racuna ili ... ?
25.11.2010 | 23:39
nemam ispis, nego, halo dobar dan, zanima me to i to jer sam nešto načo pa da provjerim na službenom mjestu od nekog tko za te odgovore dobiva plaću dali je to tako, ili je samo to rekla kazala, a kad ono ... T-mobile i njihove fore
25.11.2010 | 23:42
1000% naplaćuju poziv. Kao dokaz tome isprobajte sami izvaditi SIM karticu i nećete moći uspotaviti poziv iako ste spojeni na WIFI mrezu, dok pod istim uvjetima Skype funkcionira bez sim kartice.

Znaci kada nekoga pozivate iphone doslovno zove preko E ili 3g mreze odredeni iphone, te nakon upostave poziva se prebacuje daljni tok video poziva preko WIFI-ja, te se u tom trenutku prekida voice poziv preko mobilnog operatera.
25.11.2010 | 23:47
Biti će onda da je Stevo nešto zakomplicirao a ja se namjerio na Ivicu Mudroga, sve u svemu nekako mi se to čini lagano lopovski, čije god da je maslo !
25.11.2010 | 23:48
Evo sredinom 12mj sam u Hrvatskoj. Moram kupit bon jer sam na VIPu i bez ikakvog problema povjerim jel se ista skinulo sa racuna, a ja ti i dalje tvrdim da se nece nista skinut. Mozete i sami provjerit. Uzet neki Tomato ili BonBon i odmah prvi poziv facetime i provjera stanja nakon ....
25.11.2010 | 23:56
Defou, vec ja sam sve to istestirao, poslao sam poruku koliko imam besplatnih minuta, te nakon odredenog puta koliko sam uspostavljao odredene facetime pozive bez obzira na duljinu poziva za svaki mi skida minutu. I to iz razloga jer se kod t-coma u mojoj tarifi sa svakom upostavom poziva skida minuta.

A kao sto sam rekao, da vam ne naplacuju poziv i da iskljucivo funkcionira preko wifija nebi bilo potrebe za sim karticom.
Mozete cak probati ako mi ne vjerujete, da zblokirate odlazne pozive te isto tako u tom slucaju nece moci uspostaviti facetime poziv.
25.11.2010 | 23:59
Defou je napisao:
Ma nema nikakvog prvog poziva ili uspostave poziva i naplate istog. Gdje izvlacite te informacije? Jel ti za skype naplacuju uspostavu poziva?

Nemam iPhone ni iPod, ali ovako načelno:

Skype ti ne naplaćuje uspostavu poziva jer im je to politika. Skype poziv se uspostavlja jedino i uvijek preko Skype servera, putem skype imena (nicka), ovako:

1. pero želi zvati marka pa se spoji na skype
2. kad se spojio, među svojim kontaktima dobije od skype servera odmah info da li je marko online
3. ako je marko online, pero šalje skype serveru zahtjev da uspostavi poziv s markom
4. skype server šalje poziv marku
5. marko se javlja
6. skype ih prikapča da dalje razgovaraju samostalno

Ako se FaceTime poziv ne uspostavlja putem mobilne telefonske mreže, kako se onda uspostavlja i koji identifikacijski ključ koristi? Postoji li neki Appleov server koji bi bio pandan Skypeovom? Postoji li neki nick koji upišeš u iPod/iPhone? Ako ne - onda se poziv jedino može uspostaviti slanjem poziva na broj telefona, putem mobilne telefonske mreže. I onda je normalno da se to plaća za uspostavu poziva (jer je to politika telekom kompanija - oni naplaćuju ono što skype nudi besplatno i oduvijek su to radili).

Također, normalno bi bilo da se uspostavljeni poziv prekine čim se uspostavi IP veza.
26.11.2010 | 00:59
filip je napisao:
Mozete cak probati ako mi ne vjerujete, da zblokirate odlazne pozive te isto tako u tom slucaju nece moci uspostaviti facetime poziv.

Jel ti to ozbiljno? Ako ti prerežem grlo, a i dalje imaš glasnice, što misliš, hoćeš li i dalje moći govoriti? Ajde ne lupetaj gluposti. FaceTime je besplatan. Ako mi čvrstim dokazom dokažeš suprotno sutra se penjem na Cibonu i bacam svoj iPhone 4.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.11.2010 | 03:15
Pitanjce: ako za facetime treba WiFi da li to onda znači gdje nema WiFija nema ni facetimea?
26.11.2010 | 03:18
Ja sam si instalirao Facetime na moj MacBook i prvo sto sam napravio je nazvao prijatelja u italiju na iPhone4. Iskustva su odlicna. Kao na reklami, cuje se odlicno i slika je sasvim dobra.

Sada, siguran sam da za to on nije nista platio. Sve je islo preko WiFi-a. Znaci da bi trebalo funkcionirati kao i na skypu. Kao argument tome, kada je on mene zvao na moji Face Time na MacBooku, sasvim sam siguran da nije naplacivao poziv (cak ni uspostavu poziva).

Naime, facetime radi cak i izmedu 2 Mac-a, tako da sumnjam da koriste razlicite servere (nacine na koji se spaja na server) za uspostave poziva za iPhone i Macove.
26.11.2010 | 09:33
Pa, ako je tako, onda je sigurno da se ne plaća ništa. A točno koji server koristi, odnosno na koji način uspostavlja poziv?

I - po čemu je ovo uopće različito od iChata (što se Maca tiče)?
26.11.2010 | 10:47
smayoo je napisao:
Pa, ako je tako, onda je sigurno da se ne plaća ništa. A točno koji server koristi, odnosno na koji način uspostavlja poziv?

Ili preko mail adrese ili preko telefonskog broja, zavisi koji uređaj imaš. S obzirom da Facetime radi i na iPod Touchu, kao i na Macovima, ove priče o telefonskom pozivu su glupost.

I - po čemu je ovo uopće različito od iChata (što se Maca tiče)?

Rekao bih da bolje radi. Facetime poziv s iPhonea4 na iPhone4 prolazi isprve bez problema, preko međudržavne granice, slika i zvuk su prejebeni itd. iChat videopoziv, ne prođe uvijek, zapne negdje
26.11.2010 | 10:51
Ja nemogu vjerovati kako uopce bubnes nesto tako ?? Ako zblokiras pozive znaci zblokirao si pozive na SIM kartici, te nemozes obaviti niti jedan voice poziv preko SIM kartice, u tom slučaju bez problema možeš obavljati voice pozive preko WIFI mreze.

Tehnologija Facetime radi ili preko broja ili preko emaila. S iphonea 4 kada zove on bira broj te kada na drugom iphoneu zazvoni on se javlja, prekida se poziv, te se uspostavlja video poziv preko wifia. Kada zoves preko kompa na drugi uredaj koristi se tehnologija emaila za spajanje. To je i jasno istaknuto na Appleovim sluzbenim stranicama.
26.11.2010 | 11:01
E sada, ili ovi u T-mobile nemaju pojima koji daju informacije ili nam opet uzimaju novce samo tako!
26.11.2010 | 11:21
Upravo sam ih zvao po treći put i govore sljedeče:

Prilikom razgovora se naplačuje i internet promet preko WLan mreže i cijelo vrijeme razgovora kao običan glasovni poziv, dakle ne nikakve uspostave poziva već cijeli razgovor po tarifi koju pozivatelj inače korist !
26.11.2010 | 11:33
Na appleovim sluzbenim stranicama jasno pise da za tehnologiju spajanja facetime uredaja se koristi ili broj ili email adresa (tocnije kod pozivanja sa ipohnea 4 na iphone 4 se koristi broj, a za sve ostalo email). Ujedno su najavili da je to tako do kraja 2010 godine tj. dok ne razviju tehnologiju sa mobilnim operaterima te ce se tada moci obaviti video poziv i preko 3G mreze bez wifija.

Sto se tice naplate, predlazem da se vise nepotrebno ne prepiremo. Svatko tko sumnja u naplatu poziva neka provjeri stanje prije i poslije koristenja facetime. Ja osobno sam se uvjerio kada zovem sa iphonea na iphone da mi uzima prvu minutu poziva,a dok zovem ostale uredaje ili dok ostali uredaji mene zovu ne uzme mi nista.
26.11.2010 | 11:48
Onda vas T-Mobile krade. Jednostavno tako. Krade.
26.11.2010 | 12:11
Vanjuška je napisao:
smayoo je napisao:

Ili preko mail adrese ili preko telefonskog broja, zavisi koji uređaj imaš. S obzirom da Facetime radi i na iPod Touchu, kao i na Macovima, ove priče o telefonskom pozivu su glupost.

Ako uspostavlja poziv preko telefonskog broja, onda to jedino može preko mobilne telefonske mreže. Nikako drugačije. Ne preko WLANa, ne preko goluba pismonoše, samo preko GSM-a.

Da li to mobilni operater naplaćuje ili ne - stvar je politike. Ali činjenica je da od toga mobilni operateri žive. Tako da je meni logično da ti naplate barem uspostavu poziva.

Ako uspostavljaš poziv preko mail-adrese, to onda ide preko nekog appleovog servera. Kojeg, kakvog, to ne znam (mobile me?).
26.11.2010 | 12:59
Before understanding iPhone4, we must first have iPhone4.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.11.2010 | 13:04
Pretpostavka:

sve ide preko me.com jer ako iTouch i Facetima4mac zahtjevaju mobile me adresu, onda ne vidim razloga da imaju odvojen server..

Facetime prilikom prve aktivacije, iskoristi jedan SMS (čisto da se spoji broj mobitela u bazu za FT)

mozda neki operateri svaki put naplate sms..

Facetime se od početka koristi samo prek WLANA tak da uspostava poziva ne može ić prek goluba pisponoše ili operatera jer ide prek WLANA - a broj telefona je jednostavno nickname..
26.11.2010 | 13:06
Evo da možete lockat temu,dakle nazvao sam iMac preko iPhone-a di je simpa na bonove i nije mi ništ novaca oduzelo...Samo je bitno da se odmah zove facetime,mislim da naplati jedino ako prvo zoveš pa onda prebaciš na facetime.. Ali i to treba probat...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, m@xym, Riba, robee, Anonimci (654)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO