T-mobile akcija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-mobile akcija

02.01.2011 | 02:01
Od 01.01.2011. krenula je akcija u T-mobile.
Kako citam u reklami, pise da je popust 50% na SVE.
Buduci T-mobile prodaje i Apple dodatnu opremu isplati se pogledati.
Pozdrav svima
02.01.2011 | 04:05
Na SVE?!

Definitivno se isplati uzeti Mac Book Air u pola cijene.

02.01.2011 | 05:06
Na razne tarife i na "mobilne uređaje", vjerojatno pod tim ipak misle samo na mobitele. Jako teško da bi čak i div poput T-Coma mogao si priuštiti popust od 50% na neki od Macova.

No, možda nude iPhone 4 otključani u pola cijene, pa bi onda došao na cijenu kakvu imamo u Trstu, a jamstvo bi bilo ovdje - što je zgodna opcija.
02.01.2011 | 09:51
Citiram:
"50% na:
sve mobilne uređaje
sve mjesečne nakade svih tarifa,
sve simpa pakete,
svu dodatnu opremu."
Kome je informacija bitna lako ju provjeri na netu ili u ducanu.
Meni je zapela za oko dodatna oprema (kako sam i napisao u prvom postu).
Macovi u pola cijene bi ipak bili too much.
02.01.2011 | 10:24
Kao i uvijek do sada majstorski uspijevaju umotati informacije u totalnu nerazumljivost!

BTW "Postojeći korisnici koji produlje obvezno trajanje pretplatničkog ugovora i Simpa korisnici koji potpišu obvezno trajanje pretplatničkog ugovora na 24 mjeseca, ostvaruju 12 mjeseci 50% popusta na mjesečnu naknadu tarife. Novi korisnici ostvaruju 6 mjeseci 50% popusta na mjesečnu naknadu uz potpisivanje obveznog trajanja pretplatničkog ugovora na 24 mjeseca."

Znači da pretplata nije u pola cijene cijelo razdoblje trajanja ugovora već samo 6 mjeseci za nove pretplatnike ili 12 mjeseci za one koji produžuju pretplatu.

Inače čitajući uvjete ove posebne ponude http://www.t-mobile.hr/pdf/promo_ponuda_14_02.pdf nije mi jasno može li se i kada prijeći na nižu ili višu tarifu i pod kojim uvjetima.

Majstori!!!

Inače, mislim da im se ne smije dozvoliti prodavanje računala u pola cijene. To je, po mom mišljenju, nelojalna konkurencija ovlaštenim prodavačima te ništa drugo nego "vezana kupnja" što je i zabranjeno. Kao što ni telekomunikacijske usluge ne može davati bilo tko tako bi se i njima trebala onemogućiti prodaja računala u pola cijene.

Mobilni uređaji su druga stvar. Oni bez telekomunikacijskih mogućnosti nemaju smisla, ali kod računala nije tako.
02.01.2011 | 11:31
Vezana kupnja je zabranjena? Dakle, dođeš u PC shop i netko ti prodaje "PC konfiguraciju" komplet s monitorom, printerom, joystickom, mišem i tipkovnicom za manje novca nego što sveukupno koštaju komponente od kojih se sastoji plus usluga sklapanja i treba ih tužiti za vezanu prodaju? Hm...

Ja se u načelu slažem da ne treba podržavati nelojalnu konkurenciju, ali isto tako smatram da ne treba podržavati ničiji oligopol. Kako telekom tvrtki, tako i tzv. "ekskluzivnih dealera i distributera". U tom smislu, kamo sreće kad bi prodavali Macove u pola cijene, makar i u ograničenim količinama. Možda bi natjerali u žabokrečini usnulog distributera da se probudi i razmisli.

Inače, iz vlastitog iskustva itekako znam da nije najniža cijena jedini način tržišne borbe. Itekako uvijek ima klijenata koji su spremni platiti kvalitetnu podršku i znanje koje dobivaju. I svatko tko to može pružiti sigurno radije proda manje komada uz veću maržu i "bogatiju" uslugu, nego da lopatom napucava količinu uz minimalnu zaradu. A sigurno je nanakaradnija kombinacija da netko napucava nerazumnu maržu za nikakvu uslugu.
02.01.2011 | 12:07
bzvz, tocno se vidi da ih je ulovila panika jer je kod Vipa trenutno kaos
6 ili 12mj pogodnosti se ne moze mjeriti sa dozivotnim popustom, mozda kratkorocno u nekoj tarifi i ispadne povoljnije ali dugorocno nikako.
02.01.2011 | 14:17
dpasaric je napisao:
Na razne tarife i na "mobilne uređaje", vjerojatno pod tim ipak misle samo na mobitele. Jako teško da bi čak i div poput T-Coma mogao si priuštiti popust od 50% na neki od Macova.

No, možda nude iPhone 4 otključani u pola cijene, pa bi onda došao na cijenu kakvu imamo u Trstu, a jamstvo bi bilo ovdje - što je zgodna opcija.

E ovo bi bila prava stvar!!
02.01.2011 | 14:40
@smayoo
"Promašio si ceo fudbal" Naime, vezana kupnja je prodaja određenog proizvoda pod uvjetom da kupiš neki drugi proizvod. U slučaju tekoma ne možeš kupiti mobitel po akcijskoj cijeni ukoliko ne kupiš dvogodišnu pretplatu. U tom slučaju je to u redu jer se radi o mobitelu koji ionako nema smisla koristiti nego za telefonske razgovore. U slučaju kupovine samo mobitela cijena je mnogostruko veća.

U primjeru kojeg si dao to bi bilo kada bi prodavač rekao: može računalo po toj cijeni, ali ste dužni od mene kupiti još neki proizvod (npr. određeni monitor ili sl.)

Kada bi tekom prodavao na akciji samo računalo bez uvjetovanja kupovanja pretplate to bi bilo u redu.
Sa etičke strane nije u redu kada bi se tekomu to omogućilo jer su oni zaštićeni od situacije da netko drugi prodaje njihov core proizvod tj. telekomunikacijske usluge (npr. nije omogućeno da poduzeće paket kupi flat rate i prodaje ga dalje).

"Vezana kupnja ili vezani poslovi (engl. tying arrangements) su oblici zabranjenih ograničenja konkurencije. Ostvaruju se sporazumima u kojima se uvjetuje sklapanje ugovora kupnjom robe i usluga ili preuzimanjem drugih obveza koje po svojoj prirodi ili prema običajima u trgovini nemaju neposredne veze s ugovorom. Poduzetnik u vladajućem položaju također provodi praksu vezivanja kada sklapanje ugovora uvjetuje prihvaćanjem obveza koje nisu u vezi s predmetom ugovora.

Dodane obveze su u pravilu obveze kupnje druge robe ili čitavog izbora robe ili usluga (servisiranja, savjetovanja i dr.). Ekonomske su pretpostavke takvih poslova vezivanja da proizvođač ili prodavalac raspolažu jednim ekonomski jakim proizvodom i s obzirom na taj svoj položaj uvjetuju njegovu kupnju kupnjom drugih proizvoda i usluga. Na taj način ostvaruje se povećana – a propisi o konkurenciji smatraju neopravdana – dobit.

Ona se ostvaruje prodajom dopunskih (vezanih) proizvoda ili sniženjem cijene glavnog (vezujućeg) proizvoda, koje (sniženje) se nadoknađuje iz ostvarenog prometa vezanih proizvoda. Učinak ograničenja na konkurenciju pokazuje se ograničenim izborom kupca koji je lišen najpovoljnije ponude za kupnju vezanog proizvoda. Vezani proizvod mora kupovati od jednog ponuđača koji raspolaže vezujućim proizvodom."
http://www.fima-vrijednosnice.com/default.aspx?id=133855
02.01.2011 | 14:43
@smayoo
Zanimljivo je da takav loš odnos prema nama korisnicima u Hrvatskoj i okolini podržava i sam Apple sa načinom distribucije svojih proizvoda. Dugo vremena mnoge pritužbe idu na račun odnosa sa korisnicima glavnog distributera, na njihove cijene, servis i sl. pa se ništa ne mijenja.
02.01.2011 | 14:48
smayoo je napisao:

Inače, iz vlastitog iskustva itekako znam da nije najniža cijena jedini način tržišne borbe. Itekako uvijek ima klijenata koji su spremni platiti kvalitetnu podršku i znanje koje dobivaju. I svatko tko to može pružiti sigurno radije proda manje komada uz veću maržu i "bogatiju" uslugu, nego da lopatom napucava količinu uz minimalnu zaradu. A sigurno je nanakaradnija kombinacija da netko napucava nerazumnu maržu za nikakvu uslugu.

Ovdje nemam što dodati. U potpunosti se slažem. Nažalost, naivni se kupci često daju upecati na prividno najnižu cijenu računajući da je ta inicijalna cijena proizvoda/usluge ujedno i konačni trošak.

Rijetki razmišljaju o pojmu "total cost of ownership" http://en.wikipedia.org/wiki/Total_cost_of_ownership
03.01.2011 | 01:19
DrAle je napisao:
@smayoo
"Promašio si ceo fudbal" Naime, vezana kupnja je prodaja određenog proizvoda pod uvjetom da kupiš neki drugi proizvod. U slučaju tekoma ne možeš kupiti mobitel po akcijskoj cijeni ukoliko ne kupiš dvogodišnu pretplatu. U tom slučaju je to u redu jer se radi o mobitelu koji ionako nema smisla koristiti nego za telefonske razgovore. U slučaju kupovine samo mobitela cijena je mnogostruko veća.

U primjeru kojeg si dao to bi bilo kada bi prodavač rekao: može računalo po toj cijeni, ali ste dužni od mene kupiti još neki proizvod (npr. određeni monitor ili sl.)

(snip...)

Nije govno, nego se pas posro, što bi rekli u Zagori. To su terminološke razlike. Nema danas firme koja je u poziciji da upražnjava vezanu trgovinu, a da to ne radi. Samo je, naravno, dovoljno pametna da to formalno prikaže na neki legalan način. Razni "paketi" su najbolji primjer, ali ne i jedini.
03.01.2011 | 10:15
smayoo je napisao:
Nije govno, nego se pas posro, što bi rekli u Zagori. To su terminološke razlike. Nema danas firme koja je u poziciji da upražnjava vezanu trgovinu, a da to ne radi. Samo je, naravno, dovoljno pametna da to formalno prikaže na neki legalan način. Razni "paketi" su najbolji primjer, ali ne i jedini.

Ne treba se sa time pomiriti. Ako se ne može boriti protiv takvih postupaka (za sada!) može se barem educirati kupce/korisnike da se ne daju upecati na takve stvari.
Nažalost, to je kod nas teži put (mislim na edukaciju!)
03.01.2011 | 10:17
MoschuS je napisao:
bzvz, tocno se vidi da ih je ulovila panika jer je kod Vipa trenutno kaos
6 ili 12mj pogodnosti se ne moze mjeriti sa dozivotnim popustom, mozda kratkorocno u nekoj tarifi i ispadne povoljnije ali dugorocno nikako.

Nisam upoznat sa konkretnim ponudama, no dobro je da tržište konačno počinje raditi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, jura22, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (907)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO