26.01.2011 | 01:05
Ako ne radiš kino nego "ugodan ljudski prostor s minalno tehnike" onda razmotri projektor.
Da vidim ako sam dobro shvatio: ako NE radim kino, onda moram razmotriti projektor. Probat ću ponovo: ako NE radim kino, moram razmotriti projektor. I projecirati. Na zid. Hm.
Kada ti ne treba TV nemaš ništa, sve je minimalistički prazno, a kada poželiš kino - imaš doslovno to.
Ali meni TREBA TV i NE treba mi kino.
Želim pogledati Vijesti kad mi se gledaju Vijesti (da, u njihovom primitivnom linearnom obliku u kojem mi urednik servira ono što misli da je zanimljivo), želim pogledati štogod je na programu, a da mi se slučajno gleda, i želim moći pogledati film po vlastitom izboru. I nemam potrebu uranjati u ekran, a još manju imati najveći u selu.
nakon par godina će svi sadržaji biti full-HD i onda to pravi razliku.
Nakon par godina, kad pixeli počnu bježati s mog jadnog skučenog 32" ekrana, kupit ću mu većeg brata. Ili manje pixele. Vjerojatno potonje, po uzoru na Retinu.
Dakle, za uživati u detaljima full-HD sadržaja treba imati što veći ekran
Kad gledam film, zadnje u čemu želim uživati su pojedini pixeli. A kad počnem "uživati" u pojedinim pixelima, onda više ne gledam film nego koliko je netko zafušao post-produkciju. I da, zna biti zabavno, ali toga mi je dosta na poslu.
Uostalom ti voliš gledati nogomet, a prijenosi će biti full-HD, a koja korist od toga ako te detalje nećeš vidjeti?
Kompenzirat ću gledanjem prave trave, u vrtu.
Ako mi ni to ne bude dovoljno, uzet ću navijački šal i otići na utakmicu.
Nemoj nam samo kasnije kukati ako kupiš sirotinjsku ćoralicu od 42"!
Unaprijed se veselim svom 32" Klović-modelu.