Pomoc oko kupnje MBP-a!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko kupnje MBP-a!

30.01.2011 | 15:58
Pozdrav svima! Nadam se da cete mi moci pomoci. Naime nakon dugo (duuuugo) stedjenja skupio sam novac za kupnju novog macbooka pro i to sam bacio oko na ovaj model:
store.apcom.hr/cpumbpro15corei5253ghz4gb...geforcegt-p-233.html

No ono sto me zanima je dal da sada kupujem macbook pro ili da cekam jer postoje glasine da izlazi novija verzija. Te postoje glasine da ce taj novi MBP biti nalik airu, tj. bez dvd drivea. Hvala na pomoci.
30.01.2011 | 16:21
I tako u nedogled... Uvijek postoje glasine da izlazi noviji model. Ja sam osobno nesklon kupovati najnajnoviji model dok se ne vidi ima li kakvih "dječjih bolesti".
30.01.2011 | 16:26
Razmisljajuci na taj nacin, neces nikada kupiti novo racunalo

Ako imas lovu, kupuj covjece, i uzivaj

Ja, kada bi vec i cekao novi model, ne bi kupio njega vec provjereni predzadnji po osjetno nizoj cijeni
30.01.2011 | 16:28
Isplati se sačekati svakako, sniženje cijena aktualnih modela je neminovno. Stoga isplati se.
30.01.2011 | 17:00
Ja se pridruzujem onima koji kazu da nemas sto cekati. Pogotovo ne ako se oslanjas na glaine za odluku. Neke velike promjene ne bih ocekivao, tako da ako i izadju novi modeli izgubit ces par MHz i to je to.
Da ja recimo kupujem i da *znam* da ce izbaciti opticki drive onda bih cekao jer mi je taj drive nepotreban i volio bi da ga izbace. Samo izlustriram da ipak sve ovisi o osobnim ocekivanjima i potrebama.
30.01.2011 | 19:43
Optiku bi mijenjao za jos baterije ili za apsolutnu tisinu. Koliko je optika kvalitetna, bojim je se i koristiti. Ovo bu zanimljivo. Zadnji model je zasral jer su USB portovi samo s lijeve strane.
Ovoga istoga sam kupio prije 5 mjeseci i nisam pozalio.
30.01.2011 | 20:24
buyersguide.macrumors.com/#MacBook_Pro

Postoje prilično uravnoteženi ciklusi objave novih modela. Moj stav je da ima smisla kupovati tekući model 3/4 tog perioda, a zadnjoj četvrtini se isplati čekati. Osobno, sada bih čekao novi model.
  • User
  • Posjetitelj
30.01.2011 | 22:08
Nova generacija bi trebala vjerojatno u idućih mjesec-dva (možda i prije), a vrlo vjerojatno će imat procesor baziran na Sandy Bridge arhitekturi što je i više nego dovoljan razlog za čekanje. A ima i drugih stvari koje se isplati čekat, npr izbacivanje SuperDrive-a itd.

Ja sam u istoj poziciji kao i ti i odlučio sam se pričekat, makar to traje već tjednima, a vjerojatno će i potrajat
31.01.2011 | 02:51
Ja bi ti rekao: kupi.

Macrumors govori da novi MBP izlazi svaki čas već zadnjih 4 mjeseca. U listopadu sam htio kupiti MBP i u zadnji čas se zaustavio kad je Apple iznenada nabacio onu prezentaciju na kojoj su najavili Liona i predstavili nove Aire. Nadao sam se - budu predstavili i novi MBP, kad ono - štanga. Dva dana kasnije je MBP stigao doma.

Trenutni uređaj je već sam po sebi odličan, i bezveze ćeš čekati i čekati i čekati i na kraju se na kompu koji imaš mučiti jš 2-3 mjeseca umjesto da već sutra uživaš u blagodatima novog Još kako Smayoo kaže, nova tehnologija uvijek ima svakakvih problema....

Ovo sve pada u vodu ako pikiraš na popust starog modela...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.01.2011 | 07:40
Kad sam se ja odlučio kupiti iMaca, nisam uopće gledao hoće li izaći nova generacija, nego da li će mi to što uzimam biti dobro i zadovoljiti moje potrebe.

Ja nikada ne bi čekao nešto čega još nema, a kao moglo bi biti, pa se odricao uživanja sada jer će mi možda sutra biti bolje. Vrijeme koje prođe u čekanju, na žalost ne može se više vratiti.
31.01.2011 | 10:16
Ako će brzo izaći novi model, pričekaj. Cijena staroga će pasti za par ijada kuna i onda kupi stari
  • User
  • Posjetitelj
31.01.2011 | 11:53
Slazem se s _RUS_om, pikirao ti stari ili novi model, u trenutnoj fazi ti se isplati pricekat kako god bilo. Zadnji refresh je bio u travnju 2010., a prosječni ciklus traje oko 8 mjeseci, a ovo je drugi po redu najdulji ciklus obnove Pro-ova tako da Samo što nisu™.

Btw ove "ako ces tako razmišljat onda neces nikad kupit stroj" sheme su OK ako je ciklus obnove negdje na polovici, ili kao što Davor kaže do 3/4, no u trenutnom stadiju ih vjerojatno možeš zanemarit. Kao što rekoh, meni je Sandy Bridge dovoljan razlog da sam se odlučio strpit koji mjesec ako treba.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.01.2011 | 18:40
User je napisao:
Nova generacija bi trebala vjerojatno u idućih mjesec-dva (možda i prije), a vrlo vjerojatno će imat procesor baziran na Sandy Bridge arhitekturi što je i više nego dovoljan razlog za čekanje.

Čini se da ništa od Pješčanog Mosta tj. Sandy Bridge-a. Intel je upravo objavio vijest da sandy bridge čipseti imaju grešku u dizajnu i povlače se sa tržišta, vidi: Intel finds Sandy Bridge chipset design flaw, shipments stopped and recalls beginning

Dakle, načekat ćeš se do izlaska novog MacBooka. Možda da oročiš ušteđenu lovu da je ne potrošiš na nešto drugo čekajuči
  • User
  • Posjetitelj
01.02.2011 | 22:15
Da, ovo je malo nenadano... :/

Al dobro, bilo je nepredvidivo da će se tako nešto desit - razmislit ću još o kupnji starog iako mi i dalje nije hića... Za trenutne obaveze mi je sadašnji MB ionako sasvim dovoljan.
  • User
  • Posjetitelj
02.02.2011 | 00:29
Evo još malo štiva na temu:
www.appleinsider.com/articles/11/02/01/i...en_macbook_pros.html
  • User
  • Posjetitelj
07.02.2011 | 22:47
Ako ikoga zanima, na kraju sam se ipak odlučio na iMac 21.5 (jači model), a za razliku u cijeni između njega i MBP vjerojatno će se uzimat iPad 2 za koji mjesec.
07.02.2011 | 22:58
Super si napravio, imas dobar comp za radit doma, i lagani gadget za citati, pisati, surfati i sl kada si vani
  • User
  • Posjetitelj
08.02.2011 | 01:44
drlovric kaže:
Super si napravio, imas dobar comp za radit doma, i lagani gadget za citati, pisati, surfati i sl kada si vani

Ma da... skužio sam sad na faxu da mi uglavnom treba nešto za pokupit bilješke i na njega strpat PDF-ove, pa onda za net (uglavnom mail) i sl... Visual Studio, Vim i Xcode ionako rijetko koristim van kuće.

E i da, iPad će mi služit kao test uređaj za razvoj iOS appova, jednom kad ubodem vremena tj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robee, rusty, stefanjos, Zdravac, ZeljkoB, Anonimci (551)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO