19.02.2011 | 17:19
otvorim surfalicu i dam neku adresu, najprije me Opera upozori da me nešto blokira, onda kliknem na continue, onda mi se pojavi jedan splash koji mi kaže da sam na free wirelessu i da kliknem "Nastavi" i onda drugi splash (plavi) od "Krk sistemi" na kojem piše "Zrak je slobodan" i još nešto truć bla. I nema nigdje dalje klik da se pozove stranica koju sam tražio, niti se sam redirecta.
Znam da nije neki problem, ali malo živcira. Zar su to stvarno tako glupo napravili ili ja imam neki problem?
Imaš problem, ali zasigurno nisi jedini.
Davorov problem je vezan za outdated softver na njegovom iPhoneu - i meni se iPhone 3G tako ponašao do jednog apdejta (ne sjećam se kojeg). A nakon tog apdejta se ponaša ovako: dignem Safari, utipkam adresu ili je odaberem među bookmarcima, pojavi se screen koji me obavijesti da ću se konektati na fee wireless i u sredini je (mali) "OK" botun. Kliknem na "OK", pojavi se plavi screen kojeg si opisao, ne zadrži se valjda ni sekundu već Safari odmah switcha na stranicu kojoj sam pokušao pristupiti i učita ju.
Dakle, dovoljan je jedan klik (na "OK" ), bez dodatne diskomocije. U praksi mi je najveći problem to što je taj "OK" botun sitan pa, da ga ne nabadam s vrhom jagodice, prije kliktanja nazoomam - što su mogli riješiti primjerenijim botunom.