21.02.2011 | 12:33
@jzelko - star si onoliko koliko se osjećaš starim
@davor - pa i jedno i drugo. kako san ja totalno "infiša" na vlakove, to mi Transsibirska dođe ko muslimanima put u Meku. Isto tako, privlači me Sibir, nepregledne stepe, tundre i tajge, kao i Tihi ocean
@riba - puno ljudi je inicijalno za, transsibirska super im je super-divna-krasna, ali kad se stave neke stvari na papir, i kad vidiš da je to putovanje od cca 23 dana, da ćeš preć cca 25 000 km, da uz Rusku vizu triba 99% vadit ili Ukrajinsku ili Bjelorusku što se vadi u Beču, oduševljenje naglo splasne. A onda za kraj, kad se cifra popne na 1600-1700€ onda nastane muk
inače, ako nekog zanima potencijalni itinerar, ovo sam radio za 4 osobe budući da postoje 3 razreda u tim vlakovima: prvi gdje su u kupeu 2 ležaja, drugi gdje su u kupeu 4 ležaja te treći gdje nema kupea već su ležajevi otvorenog tipa (njih 42 u vagonu). prvi razred je dvostruko skuplji od drugog, a treći je ipak malo previše. obzirom da je puno zgodnije ako su u istom kupeu poznati ljudi a ne da uleti kakav pijani rus ili kineski švercer, zato izračun za 4 osobe.