05.03.2011 | 01:17
dpasaric kaže:
@smayoo - haha, pa Apcom je odličan, oni ipak odgovaraju na većinu mailova, dok veliki Apple ignorira 90% toga.
Davore, to je uobičajena podjela posla na tržištu. Proizvođači prodaju svoju robu preko distributera i dealera upravo zato da ne moraju odgovarati na mailove krajnjih korisnika. Apple svoju maržu uzima zato da proizvodi proizvode i daje podršku distributerima, a Apcom svoju *zato* da razvija svoje tržište i odgovara kupcima. A ne da ih ignorira i zajebava.
Je*o me pas, da me je*o ako ja shvaćam za koji krasni qrac ti njih braniš???
Još će ispasti da si im nešto dužan. A više su oni tebi, sigurno.
@ Janplexy: Zakon o zaštiti potrošača, NN 79/2007, 79/2009:
Glava V.
PLAĆANJE PREDUJMOM
Kamate na predujam
Članak 29.
(1) Ako trgovac zahtijeva ili izričito uvjetuje kupnju proizvoda ili pružanje usluge djelomičnim ili ukupnim jednokratnim ili obročnim predujmom i isporuči proizvod ili obavi uslugu nakon primitka predujma, dužan je potrošaču prigodom isporuke proizvoda ili pružene usluge obračunati i isplatiti kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od dana primljenog predujma do dana isporuke proizvoda, ako je rok isporuke proizvoda ili usluge dulji od jednog mjeseca.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka primjenjuje se i u slučaju kad trgovac ne može isporučiti ugovoreni proizvod ili obaviti uslugu.
Elem, Apcom ima nekoliko računa kod nekoliko banaka pa može birati onu banku koja daje najniže kamate. Tradicionalno, to će biti Zagrebačka. Oni trenutno daju 2,6% godišnju kamatnu stopu na tromjesečni oročeni depozit. Dakle, Apcom ti je dužan 0,0072% kamata na tvoj predujam za svaki dan od kad je predujam primljen pa do kad ti je Mac isporučen. To jest, to je 14,44 lipa dnevno (ako si platio 2000 kn predujma).
Nažalost, vjerojatno su svjesni kako je to smiješno mala kamata. Tako da i onih 100 kn popusta što sam spomenuo ranije zvuči raskošno. 3% možeš samo sanjati.