Apcom kasni sa isporukom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apcom kasni sa isporukom

04.03.2011 | 15:57
Pozdrav svima,

ja sam na ovom forumu novi, pogađate, do sada sam bio PC korisnik..

Prije 2 mjeseca sam kod Apcoma naručio iMac 27"
Računalo još uvijek nisam dobio iako je rok isporuke 35 dana..
Dobio sam samo datum moguće isporuke (18.03.) i objašnjenje da je Apple imao tehničkih poteškoća u proizvodnji..

Zanima me je li netko na forumu imao ili ima sličnih iskustava sa tvrtkom Apcom, jer ja imam dojam da su jako neozbiljni.. Na e-mail znaju uopće ne odgovoriti, a onda se opravdavaju kada ih se telefonski na to podsjeti itd.
04.03.2011 | 16:07
ako nisi napravio već uplatu, otkaži narudžbu i odi tu: filex-mac.com.hr/

ja sam BTO narudžbu svoje 27"ice čekao točno 18 dana od momenta uplate. Nikakvih problema, sve uredno, čisto, ispravno.

pozz
04.03.2011 | 17:09
Uplatio sam 2000,00 kn predujam 12.01.
04.03.2011 | 18:38
ah onda ništa... vjerojatno sada ne možeš povući narudžbu. Ne znam što reći osim, strpi se još. Sorry
04.03.2011 | 19:34
@rusty: Uvoznik je jedan, dakle odlazak bilo kojem reselleru ne bi baš ništa ubrzao - osim ako netko nema baš taj model viška na lageru, a to je rijetko slučaj jer svi drže minimalni lager.

@janplexy: To zaista nije do Apcoma, Apple zna imati takve zastoje u isporukama, nije prvi put.
04.03.2011 | 19:39
Mda. I neodgovaranje na mailove isto nije do Apcoma. I to je Apple kriv, jelda?
04.03.2011 | 19:52
Nista cudno kod nas. Dok je bilo "mac galerije" cekanje od mjesec-dva je bilo pod normalmo, a sve kao bit ce sutra
Mislio sam da je ta praksa daleko iza nas.
Zanimljiva informacija s obzirom da bi mi u firmi trebali dobiti 3 imaca iduci tjedan... bas me zanima kak ce to zavrsiti.
04.03.2011 | 19:57
Kužim. Jasno mi je.. Jedino što me u cijeloj priči brine jest to što sam 30 dana nakon uplate kontaktirao Apcom da provjerim u kojoj je fazi narudžba jer je kao ostalo još 5 dana do isteka navedenog roka..

Nakon par minuta dobijam mail od Apcoma (reply na moj prijašnji mail u kojem potvrđujem narudžbu) u kojem piše:
"Naručuj ovo"
i ispod toga specifikacija moje konfiguracije..

Ja sav zbunjen ne znam o čemu se radi, ali vidim da ima veze sa mojim iMacom.. Da bih nakon par minuta dobio od Apcoma mail:
"Postovani,
ispricavam se na prijasnjem mailiu. Slucjano sam Vam poslala mail koji sam bila slala kolegi iz nabave kad smo narucivali Vase racunalo.
Za sada jos nemamo infomraciju da li ce doci iduci tjedan, cim saznamo javit cemo Vam. "

Poznavajući sistem forwardiranja mailova, teško sam u ovo povjerovao, jer znam da za takav scenarij osoba mora otići u "sent items", pronaći dotični mail i forwardirati ga meni.. ..a i onda on ima u naslovu FW: a ne RE:

Dakle, da ne duljim, ono što ja mislim da se ovdje dogodilo, a sve upućuje na to, jest da sam ja naručio robu i platio predujam 12.01. na što su oni potpuno zaboravili ili zametnuli..
11.02. sam provjerio u kojoj je fazi narudžba i tek tada su oni, shvativši da su na moju narudžbu zaboravili, naručili računalo.. I tako da ja sada čekam i dalje.. A pazite ovu činjenicu: Danas su mi javili da računalo stiže 18.03. Od 11.02. do 18.03 je točno 35 dana
04.03.2011 | 20:11
Pa nemres ti sam tak kupiti apple racunalo, ipak je to privilegija.
Trebao bi biti sretan sto ga uopce mozes kupiti.
A ti sada cjepidlacis oko roka, dan sim ili tam - tak svejedno
Cim ti kasnije dodje to ce ti komp biti duze noviji
04.03.2011 | 20:36
hah, zakon, evo kliknuo sam ti +1 za karmu
04.03.2011 | 20:40
janplexy, mislim da ti je teorija točna. Dobra stvar je što sada znaš da je naručen.
04.03.2011 | 20:46
Da, upravo tako.. Ugl. pošto meni iMac treba isključivo za posao dosta sam izgubio ne dobivši ga kada sam očekivao, pa sam zatražio od Apcoma popust na konačnu cijenu.. Rekli su da će mi dati popust ali nisu rekli koliko.. Ne znam što očekivati.. Prvobitna ponuda je bila skoro 20 tisuća kn..
04.03.2011 | 20:57
3% ?
04.03.2011 | 21:12
a ako dođem sa bejzbol palicom?
04.03.2011 | 21:17
Ih da 3 posto... Dobit ćeš 100 kn popust i bon za sladoled od prošle godine (sladoled, ne bon). Ne mogu se oni samo tako odreći svoje crkavice od 45% marže.
04.03.2011 | 21:23
Ono što mene zapravo živcira je ta kultura muljanja, ignoriranja i prebacivanja loptice. Isto tako su mogli, kad si nakon 30 dana poslao upit, nazvati (ili poslati mail) s iskrenom isprikom što su (iz ovog ili onog razloga) zaboravili napraviti tvoju narudžbu i ponuditi ti da ti vrate polog ili da ti daju popust u visini pologa zbog duljeg čekanja. Ispali bi (a) iskreni, (b) pošteni i (c) susretljivi. A greške se svakom događaju, ljudski je oprostiti ih. Ali muljanje i foliranje...

Ili, kako bi to rekao moj bivši direktor - klijent će ti svašta oprostiti, ali neće ti nikad oprostiti da ti nije stalo (do njega, odnosno do posla koji s njim radiš). E, to je ono što ja Apcomu ne mogu oprostiti, što kao firma očito njeguje takvu (ne)kulturu i (ne)poslovnost. Odavno bi propao da nije šačice ljudi koji sami od sebe rade drugačije.
04.03.2011 | 21:47
@smayoo - haha, pa Apcom je odličan, oni ipak odgovaraju na većinu mailova, dok veliki Apple ignorira 90% toga.

Inače, da, slažem se s tobom u tome da danas mnoge tvrke i institucije imaju tu "kulturu ignoriranja", a ja to osobno prezirem. Čak i ako bi odgovor bio negativan ili obično "ne možemo pomoći", stvar je pristojnosti i normalne uljuđene komunikacije da se na upit odgovori.
04.03.2011 | 23:05
Da si normalan, a nisi čim čekaš više od 60 dana za robu kojoj si rok isporuke naveo 35 dana onda bi tražio povrat novaca ili popust od 5% poradi kašnjenja u isporuci. Ukoliko ti ne daju popust uzmeš avans nazad i kupiš komp kod drugog, pa makar bio skuplji. Stvar principa.
U ovoj sjebanoj državi svi šute i trpe zato nam i je kako nam je.......
05.03.2011 | 00:28
Ja previse volim i cijenim svojih 20000kn da bi cekao 35 dana za Mac, a pogotovo i vise. Osim ako se ne radi o nekoj custom configuraciji, zelim comp za 3 dana!

Neka ga stvore ili neka ne prodaju ono sto nemaju!

Sta bi bilo da si ti njima ponudio da im platis za 35 dana nakon isporuke?
05.03.2011 | 00:41
Izgleda da su me zbog mojeg pitanja o beskamatnom plaćanju Mastercardom na 12 rata svrstali u razred kupaca koji su sitne ribe i kao takav im nisam TOP PRIORITY
Svijet vapi za kupcima, danas je izuzetno teško nešto prodati, pogotovo računalo od 20K
05.03.2011 | 01:17
dpasaric kaže:
@smayoo - haha, pa Apcom je odličan, oni ipak odgovaraju na većinu mailova, dok veliki Apple ignorira 90% toga.

Davore, to je uobičajena podjela posla na tržištu. Proizvođači prodaju svoju robu preko distributera i dealera upravo zato da ne moraju odgovarati na mailove krajnjih korisnika. Apple svoju maržu uzima zato da proizvodi proizvode i daje podršku distributerima, a Apcom svoju *zato* da razvija svoje tržište i odgovara kupcima. A ne da ih ignorira i zajebava.

Je*o me pas, da me je*o ako ja shvaćam za koji krasni qrac ti njih braniš??? Još će ispasti da si im nešto dužan. A više su oni tebi, sigurno.

@ Janplexy: Zakon o zaštiti potrošača, NN 79/2007, 79/2009:

Glava V.
PLAĆANJE PREDUJMOM

Kamate na predujam

Članak 29.

(1) Ako trgovac zahtijeva ili izričito uvjetuje kupnju proizvoda ili pružanje usluge djelomičnim ili ukupnim jednokratnim ili obročnim predujmom i isporuči proizvod ili obavi uslugu nakon primitka predujma, dužan je potrošaču prigodom isporuke proizvoda ili pružene usluge obračunati i isplatiti kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od dana primljenog predujma do dana isporuke proizvoda, ako je rok isporuke proizvoda ili usluge dulji od jednog mjeseca.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka primjenjuje se i u slučaju kad trgovac ne može isporučiti ugovoreni proizvod ili obaviti uslugu.

Elem, Apcom ima nekoliko računa kod nekoliko banaka pa može birati onu banku koja daje najniže kamate. Tradicionalno, to će biti Zagrebačka. Oni trenutno daju 2,6% godišnju kamatnu stopu na tromjesečni oročeni depozit. Dakle, Apcom ti je dužan 0,0072% kamata na tvoj predujam za svaki dan od kad je predujam primljen pa do kad ti je Mac isporučen. To jest, to je 14,44 lipa dnevno (ako si platio 2000 kn predujma).

Nažalost, vjerojatno su svjesni kako je to smiješno mala kamata. Tako da i onih 100 kn popusta što sam spomenuo ranije zvuči raskošno. 3% možeš samo sanjati.
05.03.2011 | 01:20
wow! thanx, vrlo korisno, ali da, ispada oko 8ipo kn
5-10% bi bilo okej, iako je i to zrnce u odnosu na gubitke koje sam ja zbog njih imao u svojem poslovanju..
05.03.2011 | 11:59
Kod mene je pravilo br.1: Dolazim sa keš lovom u trgovinu, ja njima lovu, oni meni MOMENTALNO računalo. NERASPAKIRANO U CELOFANU. Kakav predujam? Di to ima? To su lopovluci. Ja tebi lovu, ti meni komp.
05.03.2011 | 22:31
Predujam je legitimno komercijalno sredstvo. Slobodna je volja kupca da li će ga prihvatiti ili neće. Iako je istina da mnogi trgovci zloupotrebljavaju to što su uzeli predujam da poslije mogu sebi dozvoliti slobodu neodgovornog poslovanja (trgovci namještajem tu definitivno prednjače), isto tako je istina i da mnogi kupci teže biti neozbiljni ako ne plate predujam. Ono: "Eh, znate, ja se predomislio. Razgovarao sam sa ženom pa smo odlučili da ćemo ipak najprije kupiti plazmu pa ćemo se onda javiti za koji mjesec u vezi ovog našeg dogovora.".

Ja se u načelu slažem s tobom, kad se radi o proizvodima koje bi trgovac objektivno morao držati na skladištu (jer ih ide puno, jer ne zastarjevaju brzo, itd.), ali za Macove mi je logično da se ne drže na skladištu. Logično je čak i da se traži neki minimalan predujam za narudžbu. Nije, međutim, logično da nakon što se predujam uzme, isporuka kasni duplo i pri tom se još kupca laže i mulja.
05.03.2011 | 23:15
Stvar je što zaista nije problem u Apcomu, nego u Appleu. To se vidi po tome da često ima slučajeva gdje neki model "zapne" i nema ga čak i mjesecima, ljudi koji su platili polude, a nije do uvoznika - jer npr. svi drugi model uredno dolaze. Apple pak njima kaže: "Mi ne komentiramo naše rokove isporuke" - što znači ako želite biti sigurni, napravite se veliki lager, a to se u Hrvatskoj ne može napraviti jer nije isplativo. I onda smo tu gdje jesmo.
05.03.2011 | 23:51
Jao, Davore, daj nemoj... Nisi uopće pročitao što je čovjek napisao. Apcom je ZABORAVIO naručiti njegov stroj i poslije su mu prodavali muljaže.
05.03.2011 | 23:57
Priznajem, nisam stigao sve detaljno čitati. Ok, ako je tako bilo, onda je to propust iz nemara ili jednostavno ljudska greška kakve se događaju. Imao sam i takvih iskustava, ali uvijek je došla i vrlo ljubazna isprika ako se nešto krivo odigralo s narudžbom. Naravno, sve ovisi s kime radiš, mnogo je u ljudima.
06.03.2011 | 00:57
Argh... Davore, riba smrdi od glave. Postoje firme u kojima su pošteni, korektni, sposobni i profesionalni ljudi slučajnost, a postoje i oni u kojima su pravilo. Eto. O tome se radi.
06.03.2011 | 03:05
@dpasaric:

Pa što mene kao kupca treba biti briga u kome je problem?? janplexy kupuje robu u Apcoma, po uvjetima koje mu daje Apcom. Jebe se njega što Apple ne šalje robu Apcomu, isto kao što Apcoma nije briga što npr. janplexyju poslodavac nije isplatio plaću, pa ovaj neće moći platiti ostatak uplate za računalo..... možeš mislit što bi bili tolerantni i uviđavni

Apcom nek se sam izbori za uvjete kod Applea koje garantira krajnjem kupcu, a slažem se i s tvojom izjavom 'uvijek je došla i vrlo ljubazna isprika' da se na normalan način objasni kupcu, pa i pod cijenu rezanja svoje zarade ukoliko si napravio propust.
06.03.2011 | 03:06
...i još nešto, moje iskustvo sa Apcomovim servisom je itekako pozitivno i imam samo riječi hvale, ali u ovo poslu se ne živi na starim zaslugama........u današnjem jebenom vremenu svaka pogreška se skupo plaća
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO