Apcom kasni sa isporukom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apcom kasni sa isporukom

06.03.2011 | 03:36
Eh, lako je to reći "treba se izboriti", ali u praksi se mali teško mogu "bosti" s velikima, a Apple je poslovnom smislu na glasu kao grub igrač - uostalom kao i većina velikih korporacija. "Ako ti se ne sviđa kako radimo, produži..." - i možeš samo pregristi problem i pokušati biti što ljubazniji spram krajnjeg kupca. Ne jednom sam bio u situaciji da moram kupcu pravdati kašnjenje davno plaćenog računala, a greška je bila Appleova - zapelo u proizvodnji. Alternative jednostavno nema - osim kupiti neko drugo non-Apple računalo. Da smo veliko tržište, onda ne bi bio problem imati maloprodaju sa solidnim lagerom, pa da ljudi računala dobivaju na licu mjesta, ali to za sada financijski ne drži vodu u Hrvatskoj.
07.03.2011 | 10:24
Evo novosti..
Zatražio sam od Apcoma da mi kažu odakle dolazi moje računalo i mogu li mi dati kontakt svog dobavljača kako bih mogao provjeriti o čemu se radi.. Pomislio sam da, ukoliko je sve pošteno i transparentno, ne bi trebalo biti problema, međutim, dobio sam odgovor:

Postovani,
iz Kine, iz tvornice. Ne, ne mozemo Vam dati kontakt.
Srdacan pozdrav

..i tako, sve u svemu divota..
07.03.2011 | 13:23
Ja bi bez pardona isprintao ovaj zadnji mail, onaj gore u kojem se vidi da stroj nije ni narucen i otisao sa tim u Sv. Nedjelju da porazgovaram sa nekim na visoj poziciji jer je ovo debelo prebezobrazno! Naravno, nisu ti duzni dati kontakt svog dobavljaca ali se ovako ne razgovara sa kupcem. Koliko vidim ti si iz Pule ali barem nazovi tamo, trazi nekog nadredjenog i trazi povrat pologa buduci da ti racunalo nije isporuceno u dogovorenom roku i tocka. Nema se tu sto razgovarati i pregovarati, radit ce ovcu od tebe samo onoliko koliko im dozvolis.
07.03.2011 | 15:03
Slažem se s MoschuSom, i ja bi se požalio nekome na višoj poziciji.

Prije mjesec dana prodavač u Technomaxu je htio od mene napravit budalu, iskrivljujući činjenice o jednom proizvodu te štancao svakakve gluposti samo da me se riješi i da mi ne pokaže proizvod kojeg bih ionako kupio.
Poslao sam mail u središe tvrtke i sljedećih dana sam dobio tri maila isprike od različitih osoba, a prodavač je čuo svoje od nadređenih.
07.03.2011 | 19:08
Ja mislim da se u Apcomu to neće desiti jer je "nadređeni" kreator takve politike i kulture u firmi.
07.03.2011 | 19:36
Traži povrat novaca. Moraju ti ga vratiti bez obzira na novi datum isporuke.
07.03.2011 | 21:30
Otkud ti to da "moraju"? Mislim - zanima me - zar mi je nešto promaklo? Ja sam inače jako osjetljiv na takve trgovačke muljaže, osobito kad traže avans i potrudio sam se dosta detaljno proučiti svu relevantnu zakonsku regulativu (Zo zaštiti potrošača, Zo obveznim odnosima, pravilnici razni...). Čak dotle da sam nesretnike u dućanu kamo idem u tjednu nabavu natjerati da prime PET ambalažu bilo kad u radno vrijeme, a ne samo onda kad se njima hoće.

Ali nisam našao gdje to piše da ti trgovac *mora* vratiti avans ako kasni s isporukom naručene robe.
07.03.2011 | 21:58
Ne moze te zavlaciti. Mislim da to ide relativno lako s inspekcijom. Par puta su mi trgovci sami nudili povrat avansa jer nisu ispostivali ponudu. Moram reci da nisam kupovao kod "sumnjivih" trgovaca. (recimo, ide se predstavniku, a ne u Pevrc)
07.03.2011 | 22:07
Ponuda prodavaca na sudu vazi kao ugovor...
Ako nisu ispostovali rok isporuke, moraju vratiti avans povecan za kamatu (koja je nesto smijesno mala).

Uglavnom, ovakav nacin poslovanja ce najvise ostetiti sam apcom...
Ja sam odavno odustao od njih zbog ovakvih pizdarija, a toplo se nadam da ce i ostali potencijalni kupci.
07.03.2011 | 22:38
smayoo kaže:
Ja mislim da se u Apcomu to neće desiti jer je "nadređeni" kreator takve politike i kulture u firmi.

Vjerojatno i je ali isto tako i taj nadredjeni ima svog nadredjenoga koji garantirano nece biti sretan ako ce svaki cas dobivati prigovore na svoje "podredjene". Hbga, ja prvi to ne volim raditi ali sam vrlo osjetljiv kad se radi budala od mene.
08.03.2011 | 00:07
Kad sam ja naručivao svoj MacBook white, naručio sam ga 15.12.2010. , i dobio ga krajem prvog ove godine... Sasvim normalno, ali se slažem s MoschuS-om, da se ne odvraća klijentu: "U Kini, je, ne dam informacije!"... Nek se pokopaju i oni i Kinezi...
08.03.2011 | 00:20
O ljudi moji! Sada me malo poslušajte, čisto iz iskustva, jer stvar je vrlo jednostavna...

Prvo je potreban odgovor na ovo pitanje s kratkim DA ili NE: želite li iMac kupiti u Hrvatskoj?

NE: Okej, kupite ga u Italiji ili Austriji i uvezite. Dokupite HR tipkovnicu za 400-500 kn i to je to. Ako kupite još Apple Care jamstvo vani, onda će i domaći servis biti dužan stroj primiti na servis - baš kao da je notebook koji ima worldwide jamstvo. Kraj priče.

DA: Ako stroj nije fizički na lageru morate biti spremni na moguće čekanje. Uvoznik je jedan, odlazak drugom reselleru ne znači ništa. Žalbe ne pomažu jer ako roba kasni, kasni zbog Applea i proizvodnje, a ne zbog Apcoma. Nikakvim zvanjem i urgiranjem neće se postići ništa. Ako to nije prihvatljivo, novac se uvijek može dobiti nazad. I to je to, nema ništa između. Sve drugo je gubitak vremena i bespotrebno nerviranje.
08.03.2011 | 05:12
Klasicna hrvatska prica. Trgovac ti da ne velim kaj dok ne uplatis, a onda ide vozanje i vrtenje novaca. Kapara u ovom slucaju je recimo zarada na robi. Trgovac je cilj ostvario. Ovo nije iznimka. Kod auta je jos gore. Mada primjecujem da su nekad trgovci bili bezobrazni i bahati, to se pocelo mijenjati. Kad ukinu carinu, pola njih bude skrgutalo zubima ili budu propali.
08.03.2011 | 07:55
Žabac, na aute s porijeklom iz EU se ne naplaćuje carina već nekih 8-9 godina. Za aute koji su proizvedeni izvan EU carina je 9 posto i ona se obračunava prije trošarine i PDV-a.
Vjerojatno si mislio na otvaranje tržišta? Niti sad ti nitko ne brani da auto kupiš u Austriji ili NJemačkoj, ako želiš.....
08.03.2011 | 09:42
Carina na osobna vozila bez EU porijekla je 8% za nove a za rabljene 12%.
08.03.2011 | 10:09
Ttreba mislim i spediciju platiti. Marza dilera je mislim veca. Trosarina je upitna u RH.
08.03.2011 | 11:16
Da se vratim na temu..
Povukao bih ja svoj avans već odavno natrag i odustao od Apcoma, ali računalo mi jako treba, a osim toga Apcom je jedini Apple zastupnik kod kojeg se može platiti Mastercardom na 12 rata beskamatno.. Inače bih išao u iStyle, jer mi se čine ljubazniji i profesionalniji..

Još je jedna razlika između Apcoma i iStyle-a.. Apcom traži predujam u visini 20% vrijednosti računala, što bi me ispalo 4000 kn, a iStyle traži 1000 kn bez obzira na vrijednost.. However, rekao sam Apcomu da mogu dobiti 2000 kn max. i tako je i bilo..
08.03.2011 | 21:38
Onak, iskreno. Sad te mogu muljati do rođendana, a ti im ništa ne možeš. Ja ponavljam,KOD NAS U HRVATSKOJ - JA TEBI LOVU - TI MENI PROIZVOD!Sad ti se lako može desiti da počnu muljaže tipa, pa znate ovo-ono, nismo bili u mogućnosti, pa stvari tipa, evo jedan stroj iz izloga - samo je par dana radio i sl.
Bilo je već kod nas toga oho-hooo. Ja bih išao tamo po lovu sa bejzbol palicom. Pripazi da ne bi ostao bez ičeg na kraju - i bez love i bez kompa. Kod nas je sve IZVEDIVO!
Govorim iz osobnog iskustva kad sam popušio masne pare koje sam dao kao kaparu za stan. Sve legalno, papiri, sve. Tko se jednom opeče na mlijeko, taj i u jogurt puše.
U svakom slučaju, sretno ti bilo!
08.03.2011 | 22:22
Ma, dobro, ja mislim da u ovom slučaju ipak nije tako crno da bi trebalo ići u Apcom bezbolnom palicom utjerivati svoj avans.
Uostalom, sad je u zadnjem postu janplexy sve napisao - kupuje Mac na kredu. Ako mu je to imperativ, drugog izbora nema - to mu je govno na tanjuru i mora ga pokusati...
09.03.2011 | 09:38
njam-njam
09.03.2011 | 17:32
@ smayo

Gdje ima za kupit ove bezbolne palice? Klinac mi je u pubertetu, pa mi dođe da ga razbijem, ali da ga ne boli jako.
09.03.2011 | 19:10
Baš sam tražio po netu, ali nema... Možda se sjećaš kolumne Tanje Torbarine iz Globusa, iz onih ratnih i odmah poslijeratnih godina? To "bezbolna" je ona izmislila u jednom svom tekstu. Mislim da je imalo nešto veze s Vojkom Šešeljem.
14.03.2011 | 21:52
stigao iMac, nisam ga još niti raspakirao, nadam se da u kutiji nisu cigle, već pravi pravcati Mac
14.03.2011 | 22:19
Jeeeeeee!!!!
15.03.2011 | 13:44
janplexy kaže:
stigao iMac, nisam ga još niti raspakirao, nadam se da u kutiji nisu cigle, već pravi pravcati Mac

ideš! super, odmah ćeš zaboraviti na sve nedaće.
15.03.2011 | 14:05
BTW, koliki su ti popust na kraju dali?
15.03.2011 | 14:16
hal9000 kaže:
ideš! super, odmah ćeš zaboraviti na sve nedaće.

Sve dok se ne pojave prve mrlje na ekranu.
15.03.2011 | 14:28
Mrlje će se pojaviti ako pušiš ili je prostor zaista pun mikroprašine. Mi koristimo dva alu iMaca ovdje već dugo-dugo i besprijekorni su. Staklo se bilo uprljalo nakon par godina, ali lako se čisti. Ako se pak radi o problemu ulaska mikroprašine u samu matricu, to se u mnogim slučajevima može reklamirati.
15.03.2011 | 14:45
davore, niti pusim niti mi je stan pun mikroprasine, niti je stroj star par godina.
Star je 9 mjeseci , sva sreca je pod garancijom.
Pokusao sam obrisati stako iznutra, ali nisu mrlje na staklu
15.03.2011 | 16:48
Znači da si raskapal iMac? Zakaj me nisi zval da to vidim uživo? To me baš zanima kak je napravljeno....
BTW, da ne bi mislil da lešinarim, upravo sam (o)čistil moćnomiša i kuglica mu opet radi gore-dolje

No, vratimo se temi: pod jamstvom je, imaš doma i macbook i _ebe ti se.....
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (821)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO