30.03.2011 | 16:37
Prije svega pozdrav svima.
Moram priznati da me tema zaintrigirala i preplasila, jer sam isto u fazi cekanja BTO macbook proa, te sam vec na 27 danu, sa predvidenim 35 danom cekanja za isporuku.Prije svega moram napomenuti da su meni iskustva malo drugacija.O istyle-u nazalost mogu reci samo najgore.Svaki put kad sam dosao nitko da bi se potrudio i pitao me uopce dali nesto trebam, a kad bi ih povukao za rukav i rekao sto zelim, raspitao se za konkretne detalje pocela su zamuckivanja, pa prebacivanje na drugu osobu, pa posalji upit mailom i sl.Upiti mailom bi trajali 5 dana natezanja za 2 prosta pitanja.Na kraju kad sam ih zamolio da me obavijeste kad stizu novi modeli da sam zainteresiran nitko mi se nija javio.Zato sam se obratio direktno Apcomu.Ako nista barem mogu reci da su iskustva pozivitna, osoba se potrudila pomoci, i ne mogu reci nista negativno.Dapace.
No ono sto me potaknulo na temu, a meni se vec lagano podigao zivac.Naime zanima me zasto pobogu je potrebno 35 dana da najobicniji BTO stigne u Hrvatsku.Sto je to toliko potrebno da treba 35 dana.Gledam ove Amere i sve ostale po svijetu, u roku 7-10 dana max 14 ako su u nekoj zabiti dobe svoje bto racunalo.1-3 dana je vrijeme izrade, a shiping je takoder par dana.Ako to i poduplamo, to je opet upola manje nego je potrebno kod nas.Kako to uopce ide, i gdje ta racunala stoje cijelo vrijeme.
Procitao sam da su neki napisali da se nekad cekalo i po 2mj, ja sam novi u mac svijetu i ne znam pojedinosti, pa je mozda ovo i znacajan korak naprijed no po meni je to uzasno.Ne radi se o tome da ga moram imati sto prije da se mogu bahatiti s njim, vec mi je jednostavno potreban laptop za rad.I ukucanima takoder.A mislim da ako nesto platim 2k eura mislim da imam ipak pravo ocekivati to sto prije.