Dan napravljen od stakla
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dan napravljen od stakla

• Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 01:20
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Najzanimljiviji je prozirni iPhone i iPad sveden na milimetarsku debljinu
  • Don
  • Korisnik
  • 2
17.03.2011 | 01:41
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.
17.03.2011 | 01:53
Zanimljiva buducnost:cheer:
17.03.2011 | 03:08
Sank kaže:
Kako je nafte sve manje pa tako i plastike, u budućnosti se predviđa veća upotreba stakla. Hoće li budućnost biti ovakva:

Ove pokretne slike na frizideru su mrak, ali bojim se da bi mi to ispililo zivce. No to sam si pomislio i kad sam prvi put vidio (na filmu) papirice i magnetice na vratima frizidera.

Volio bi vidjeti film pun takvih dzidza.
17.03.2011 | 10:21
Don kaže:
Kako je krenulo, čini mi se da je budućnosti sve manje.

Mda... Slušam jučer onog blentavca iz odbora za nuklearnu energiju kako objašnjava kako će u Fukushimi reaktor potonuti na neku dubinu, a tamo će ga sama masa tla ohladiti. Baš se super to dosjetio. A cijeli Japan na vulkanski aktivnom području.

Evo jedne prigodne...

Razniće nas svugdi, neki vitar ludi, di god mu se svidi…
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi A možda i neće…
Ma jebo nas, nemamo sreće…

17.03.2011 | 13:29
Evo također prigodne

17.03.2011 | 14:50
E, jbg smayoo, tvoju prigodnu mi nikako ne otvara.
Ni safari,Opera,Chrome itd.
17.03.2011 | 14:55
Slika :
Slika_zaslona_2011_03_17_u_13.png
17.03.2011 | 15:09
Mda. Riba, koji je to Q...? Zašto neke linkove na youtube prikaže korektno, a druge zafuša?

http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI
17.03.2011 | 15:54
Ma koji vam je ljudi, zar vas još ima koji nemate Click to Flash instaliran, i HTML5 enajbliran?
Niste normalni, kriza je, a vi tu s Flashom nabijate račune

Trk svi na: http://clicktoflash.com/

C/P:

Features:

Block evil Adobe Flash - Flash only when you want it.
One-click Flash loading - View blocked Flash with just one click.
Higher quality YouTube - Play videos in QuickTime, not Flash.
Website Whitelist - Allow Flash on certain websites.
Lowered CPU usage - Browse the web more quickly.
Better battery life - Browse the web longer on your laptop.
Less fan usage and heat - Browse the web quietly and cooly.
Automatic Updating - Download updates when they're ready.

Dovoljno?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 16:29
Eh, Smayoo, Smayoo, tako ti je to kad se držiš flasha

Na svaki Youtube link samo dodaj

&feature=player_embedded

pa ćemo ga moć gledati i na iGadgetima
17.03.2011 | 19:49
Valjda bu i sex preko stakla, sigurno je sigurno i to još na daljinu. Vidim ni prasetine nema, sve nešto bledunjavi i asmatično se jede. Ne znam od kud im jaja? Valjda su i ona staklena i umjetna. LOL
17.03.2011 | 20:10
Sank, jbg, ne držim se Flasha. Štoviše, uključio sam si na operi html5 za youtube odavno, a sad sam vidio da me odštekalo.
Pak sem se opet prištekal.

Inače, i ovaj link koji si ti gore dao je isto flash??!! A tvoj se vidi, a moj ne?
17.03.2011 | 20:45
Više se nezna, tko pije i tko plaća ili lud zbunjenoga.
Meni je uključen html5 , jer sam provjerio, pa kaže da ga mogu isključit. Druge isjećke mi uredno prikazuje.Imak i klik tu flaš, ali je isto u svim kombinacijama.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 20:49
Smayoo ma znam, sumnjao sam da je neki zaj.. sa browserom. Kad se doda onaj

&feature=player_embedded

onda koristi prvi mogući ugrađeni player. Na računalu to i dalje može biti flash, ali na iPadu je onda html5.
17.03.2011 | 22:02
Sank kaže:

Uljepšao si mi danB)
18.03.2011 | 03:13
Sank kaže:

Brat bratu, prije će ovo sve biti MS-ova djeca. Surface + WP7 su već pokazali dosta mogućnosti sa ovog videa, MS se spario s Nokiom koja se nikad nije libila raditi inovativne stvari (pa makar ispale loše), a dosta me začudilo što se još uvijek smatra kako će budućnost biti nužno touch tipa - WiiMote i Kinect pokazuju da se dosta toga može napraviti samo mašući ručicama...

Primjer razvoja u MS-u
18.03.2011 | 09:38
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.
18.03.2011 | 10:08
smayoo kaže:
Najsigurniji ubojice inovacije, invencije i napretka u pozitivnom smislu te riječi jesu korporativno okruženje, kapitalistički prerogativi profita i rasta i negativna marketinška načela ("umjesto da se mučimo napraviti dobru stvar, lakše nam je ljude uvjeriti da je ovo što imamo - dobro" ).

Sva zaista revolucionarna otkrića u povijesti čovječanstva napravljena su i stavljena svijetu na korištenje od strane entuzijasta kojima je novac bio najzadnji motiv na svijetu. Jedino što su gramzljivi korporativni nosorozi ikad učinili za razvoj bilo je - da su ga usporili i učinili loši(ji)m.

Slažem se s time što veliš. Možda bi točnije reći da su za sve to što si naveo krivi - ljudi! Naime, u korporacijama odluke donose ljudi, velike profite pod svaku cijene žele ljudi, iskorištavati druge ljude opet žele ljudi!

Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2011 | 14:05
DrAle kaže:
Dakle, sami smo sebi najveći neprijatelji. I to toliki da nije nemoguće da se ubrzo dovedemo na korak do provalije. A onda ...

BTW često se pitam gdje je ta granica koja dijeli "zdravu zaradu" od pohlepe, tko je taj koji tu granicu treba odrediti, kako postaviti stvari da kao civilizacija idemo u dobrom smjeru (ako stoji pretpostavka da je ovo loš smjer).
Odgovore nemam.

Po svemu što se događa zapravo već stojimo iznad provalije, još samo jedan korak nedostaje...

Ovaj smjer kojim naša civilizacija ide sada definitivno je pogrešan jer se bazira na (Anti)ekonomiji koja podrazumjeva bezumno trošenje, a sve radi "virtualnog" profita.

Nazivam ga virtualnim jer novac ima zaista virtualnu vrijednost koja preko noći može nestati i pretvoriti se u ono što zapravo doista i jest, komad bezvrijednog papira, možda dobrog za potpalu vatre ili brisanje guzice.

Problem prekomjernog trošenja očituje se u svim segmentima našeg života. Ograničene resurse ovog planeta trošimo bezumno i to spaljivanjem! Zamislite napredne li tehnologije, a sve što radimo danas sa svim tim silnim napretkom tehnologije jest spaljivanje, baš kako su i naši davni preci radili kad su otkrili vatru

Dva glavna problema ove civilizacije jesu posjedovanje i novac koji dovode do pohlepe i iskrivljenja percepcije pravih vrijednosti.

Pogledajte film: Zeitgeist: Moving Forward

Možda u tom filmu pronađete neke odgovore, ja jesam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO