Kolko ste dugo na macu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kolko ste dugo na macu?

23.03.2011 | 00:13
od ožujka 2010 sam zadovoljan korisnik
23.03.2011 | 00:14
Prvi susret u MIOC-u, Ivel ultre (Apple IIC) tamo negdje '88.
Onda ponovno upoznavanje na poslu; 1999. Apple LC475, pa bondi iMac. 2004. eMac (1.25 GHz, USB 2.0).
Moji strojevi: iMac G4, iMac C2D bijeli, mini late 2009. (Nvidia 9400), powerbook G4 12", powermac G4....
A opako mi se svođa novi air.....
23.03.2011 | 00:47
1999 - Moj PRVI iMacG3 (prije u sam vidio Macintosh Classic u tadašnjoj "Narodnoj tehnici")
2006 - iMac CoreDuo (prvi Intel) - JAKO TUŽAN KRAJ!!!
2010 - MacMini C2 Duo @ 2.26 - RADI K'O SAT (ZA SADA)

Bio je i prvi iPod Shuffle (onaj koji sliči na žvake) i iPhone 3G te hrpa PC-a (POKLONJENO)

Playstation 2, Playstation 3, Nintendo Game Cube - SVE radi tip-top!!!
23.03.2011 | 00:50
Za Gjuro Genijalac: Da nisi išao slučajno u MIOC u sklopu GŠC-a u Sopotu (Zagreb). Ja sam išao tamo u Geodetsku, također su bili Apple IIC, oni sa 5,25 flopijima.
23.03.2011 | 08:41
Ne, ja sam išel na Jordanovac, danas XV. gimnazija. Tam smo imali kabinet u kojem su bili Cromemco (od milja zvani kremenko) kompovi s 8" disketama koje su taman umirovili kad sam ja došel u školu. Danas mislim da se radilo o sistemu three (vidi malo više ovdje www.digibarn.com/collections/systems/cromemco/index.html). Tad je stigla tranša iz Ivanić grada. Jasno da su imali 5,25" floppyje, pa to je tad bil zadnji krik tehnologije!!
Samo jedan komp je imal hard disk (Olivetti PC) koji je imal hard od tad nezamislivih 20 megabajta!!!!!!! Jasno, pri svakom gašenju je trebalo parkirati glavu itd....
Uglavnom na tim 'appleovima' smo učili fortran i pascal.....
I tu je moje znanje programiranja (o)stalo:( .....
23.03.2011 | 09:10
1994 - Počelo je sa Macintosh Performa 600CD
1996 - Performa 6200 i Powerbook 190
1999? - PowerMac G4 400
2001? - PowerMac G4 1.25
2000 - iMac G3
2003 - Powerbook G4 12"
2004 - iMac G5 17"
2005 - Intel Solo 1.5 GHz
2008 - MacBookPro 2.4 GHZ
2010 - MacMini Intel Duo 2.4 GHz

Neki su otišli na vječna lovišta, neki mijenjani za novije modele. Nekima se služe djeca, a neki služe kao TV.
23.03.2011 | 11:17
2008. - iMac Alu 24" C2D
2009. - Macbook Pro 15" C2D
2011. - Macbook Air 11" C2D

Ložio sam se dugo na Mac računala, ali nikak se zbrojit s lovom. Onda je krenula ovisnost kroz 1. generaciju iPod Toucha. Ostalo je prošlost i manje para, ali puno više zadovoljstva za vrijeme rada
23.03.2011 | 18:59
LCII pa LC475 - pocetkom '90ih ali nisam dugo ostao (prekidi od po 5-6 godina), do zadnjih par godina.
23.03.2011 | 19:43
1985? - Apple IIc
1986? - Macintosh Plus
1987? - Macintosh SE
...
razna Apple računala (ni ne sjećam se svih modela)
...
danas - iMac 27", MacBook Pro 15"
23.03.2011 | 23:16
Vanjuška kaže:
Tomek kaže:
Iskreno, jedino mi je žao što u toj svojoj kolekciji nisam imao prilike se susresti i raditi na Power Mac G4 CUBE...

Dodji kod mene doma da ti dam da se igraš Cubetom i Lampom
I iPadom.

Ha, na Lampu sam zaboravio... Vidiš, vidiš... Nisam je imao u vlasništvu ali sam radio neko vrijeme na njoj... A iPad će mi žena kupiti pa ću se ja igrati na svome...
24.03.2011 | 00:04
Početak 2009
iBook g3 900Mhz
iBook g4 933MHz
Powerbook G4 17" 1,33GHz
-2010
MBP 13" 2010 2,4GHz
MBP 15" 2010 2,4GHz i5
Powerbook G4 Titanium 1,33GHz
-2011
Powerbook G4 12" 1,33GHz (sada)
Macbook 13" unobody 2009 2,4Ghz (sada)
Imac 24" 2,66ghz (sada)
Macbook Black 2,4Ghz (sada)

Dosta velika kolekcija u kratkom roku.
Neki su novi bili a neki rabljeni.....
03.04.2011 | 18:55
ove godine u 2 mjesecu
power mac g4 mdd (uvjek mi želja bila imati powerpc.amiga se više ne proizvodi,nova trebala doći u 9 mj 2010 pa ništa,efika je živi užas a mdd je još uvjek relativno uporbljiv stroj a i onako mi služi kao torrent box )
a sad ću valjda mbr 13.
zapravo zamalo ga kupil jutros ali ušparal 7900 kn koliko piše da košta no na blagajni bilo 9450kn , kaže teta cjena kod izloženog je bez pdv-a a na blagajni je sa pdv-om p, pa kad dođe stipendija trk po njega
03.04.2011 | 19:06
Matematika se ne poklapa. 7900 + 23% = 9717. 9450/1,23=7683
Da li si nešto krivo zapamtio ili žena laže?
U svakom slučaju, Zakon o zaštiti potrošača kaže da MORAJU prodati istaknutu robu po istaknutoj cijeni (odnosno, ako je istaknuto više različitih cijena, po onoj najnižoj).

Također, isti zakon kaže da se u maloprodaji sve cijene moraju isticati kao konačne, nakon svih provizija, naknada, poreza itd. Dakle, istaknuta cijena mora biti SA PDV. Prilikom kupnje cijena se smije eventualno sniziti za neki popust, ali nikako povećavati, ni iz kojeg razloga.
03.04.2011 | 19:27
@ lutherus:

http://www.natami.net
http://www.fpgaarcade.com

Amiga je kao John McClane - nemožeš ih ubit ni da hoćeš!
03.04.2011 | 19:36
kako bilo razmišljam da naručim čak jedan preko sestrične iz bostona a oni nek si te svoje cijene,poreze i varke nabuju nekud

off tiopic
kakva su iskustva sa cad alatima i macom?
03.04.2011 | 20:34
IceClimber kaže:

Amiga je kao John McClane - nemožeš ih ubit ni da hoćeš!

A kaj je onda Chuck Norris??!?!?! Koji McClane, svaka čast, ali Chuck Norris je ipak Chuck Norris.....
03.04.2011 | 20:38
lutherus kaže:
off tiopic
kakva su iskustva sa cad alatima i macom?

Puno se o tome pisalo. Ja sam napisao prikaz AutoCAD 2011 koji je izazvao dosta burnu diskusiju. Potraži u člancima. Isto je bilo i par topica na forumu. Imaš tražilicu foruma.
03.04.2011 | 22:14
za koji tjedan će bit godinu dana
04.04.2011 | 09:13
Od 2000. Power PC, pa zatim G4 466, G4 Dual 867, iMac C2D 2.16MHz, MacBook Pro C2D 2.16MHz, iPod shuffle, iPod, iPhone 3G
04.04.2011 | 10:46
od 5. mjeseca 2010. da sam se ranije susreo s bilo kojim macom bilo bi to i prije
12.04.2011 | 19:14
Joj kad je to bilo (mozda '90 ili malo prije), ali moj prvi Mac je bio Apple IIc sa zelenim monokromatskim monitorom.

Prvi susret sa racunalima uopce, kada su svi oko mene imali C64, a ja sam nekada bio tako tuzan zato sto moj comp nema onaj radio kazetofon (kao walkmann neki), da i ja kopiram nove igre na audio kazete
12.04.2011 | 21:38
Prvi put sam radio na macu 1989 - Macintosh SE u School of Visual Arts u New Yorku a doma sam samo listao one dodatke u Galaksiji čini mi se o Macintoshu.

Onda 1992 na Quadri 700 u Mexicu (gdje sam radio grafičku pripremu)
pa 1993 na Quadri 950 a te iste godine sam i kupio svog prvog Maca Quadru 650.

Onda sam radio na svim mogučim modelima što pripremu a što koristio kao RIPove.

Pa sam su 1997 kupio G3 266 Desktop.

Pa 1999 G3 266 Minitower. E njega sam najduže imao i nadograđivao mu sve što se moglo uključujuči i procesor G4.

Onda 2006 Mac mini "Core Solo" 1.5 (Imam ga i danas)

Pa 2007 iMac "Core 2 Duo" 2.4 20-Inch (Al) kojeg sam nakon mjesec dana zamjemnio za iMac 24-Inch (I to imam i danas)

U zadnje tri godine imao sam eMaca, iMaca indigo i G4 Quicksilver ali sam to sve brzo prodao.

A radio sam na večini Macova i gotovo sve modele nadograđivao, rastavljao i čačkao po njima. Nisam na žalost nikad radio na "Lampi" niti "Cube-u" (nisam ih čak ni vidio osim na slici).

Imam doma dva iPod shufflea, jedan iPod touch (neispravan-jeboihsenzor), tri iPhona 3G a za iPad još uvijek nisam uspio uvjeriti ni sebe koju bi to ekonomsku ili bar praktičnu isplativost imalo.

Tko zna šta slijedi (i kad u ova šugava vremena...)
12.04.2011 | 23:44
bbosnjak kaže:
za iPad još uvijek nisam uspio uvjeriti ni sebe koju bi to ekonomsku ili bar praktičnu isplativost imalo.

Ako barem malo čitaš ili surfaš na iPhoneima, pa čak i ako se igraš, iPad će te preporoditi.
Nema boljeg načina od surfanja i čitanja na kauču s nogama u zraku, s iPadom u krilu. Ma kakvi laptopi i netbookovi, sve to suxa u ovim uvjetima gdje iPad biljira...

Tko je skeptičan, preporuka mu je - posudi, odi u kafić koji ih ima, isprobaj taj način korištenja u opusštenom položaju.
13.04.2011 | 00:03
Ima u Zagrebu u Arena centru, e sad, mislim u prizemlju jedan kafić. Ne znam jel se naplaćuje (imam averziju prema kafićima pa ih ne posjećujem). Dakle imaju hrpu iPad-a.
13.04.2011 | 09:46
Surfanje i čitanje na kauču s nogama u zraku se teško (bar u mom slučaju) može nazvati praktično isplativo a pogotovo ne ekonomski.

Na sreću svi Macovi koje sam do sada imao višestruko su se isplatili i odplatili. Čak je i iPhone počesto poslužio dodatnim stvarima osim telefoniranja pa bi se moglo reči da se i on isplatio. Ipad bi morao pričekati da se pojavi Quark i Photoshop Lite verzija na njemu pa da onda postane isplativ (bar za mene). Ali ko zna možda uskoro iskrsne nešto sasvim novo što mi ga učini isplativim (žarko se nadam jer mi se sviđa i volio bi imati razlog da ga kupim).
13.04.2011 | 11:54
bbosnjak kaže:
Surfanje i čitanje na kauču s nogama u zraku se teško (bar u mom slučaju) može nazvati praktično isplativo a pogotovo ne ekonomski.

Na sreću svi Macovi koje sam do sada imao višestruko su se isplatili i odplatili. Čak je i iPhone počesto poslužio dodatnim stvarima osim telefoniranja pa bi se moglo reči da se i on isplatio. Ipad bi morao pričekati da se pojavi Quark i Photoshop Lite verzija na njemu pa da onda postane isplativ (bar za mene). Ali ko zna možda uskoro iskrsne nešto sasvim novo što mi ga učini isplativim (žarko se nadam jer mi se sviđa i volio bi imati razlog da ga kupim).

Vrijeme koje si proveo pišući ovaj odgovor je onda bačen novac - mogao si isto tako za to vrijeme nešto raditi i zaraditi za iPad, s kojim bi onda navečer prije spavanja odgovorio, mnogo komotnije

Mnogo čitam - knjige, literaturu, šund, tehničko štivo, manuale, for Dummies čak. Sve to s iPadom, više se ne zamaram za kompom grbeći se. Isplativo je, vjeruj.
24.04.2011 | 19:07
MacBook pro 13" kupljen u u prvom mjesecu 2011! Kao sto je netko vec napisao iznad, zelja je postojala i ranije al financije nisu dozvoljavale! Pod moj krov PC nikad vise
Al meni je interesantnije pitanje zasto svi (ja prvi ) dok ne kupe ili barem probaju radit na macu imaju 1001 razlog za "kenjat" po jabucici! Stvarno mi to nije jasno, al eto i sam sam bio među njima pa nemogu objasnit taj fenomen? Malo off topic al valjda mi necete zamjerit!
25.04.2011 | 22:21
Od 1992. na Macu. IIsi, IIlc, performa 6400, Powermac 8500, 9600, imac jaje, imac 20"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO