06.04.2011 | 23:24
Eh, da, shavaćam. Nisam želio biti ni na koji način zlonamjeran prema ljudima s kojima sam razgovarao o eventualnoj kupnji novih računala. Naime, svi su na pc konfiguracijama, i to onim lošijim, od mene se tražilo, dajem primjer, da im složim da windows 7 64-bitni uredno radi na celeronovo procesoru i 512 MB rama. I tome slično. Onda dolazi do situacije gdje dođu k meni i vide macintosh na stou i doslovce je onaj wow efekt sa prvim susretom, klijent - mac. Tada im pokušam dočarati sve prednosti i nedostatke, na koliko toliko razuman način. Htjeli bi oni, dakako, ali financijske mogućnosti u našem gradu su doslovno katastrofalne, tako da mi se čini da je to jedini razlog što ljudi ovdje uzimaju jeftine pc konfiguracije.
Ono što mi je jako žao, nevidim čak ni kod mladih ljudi potencijala da bi htjeli naučiti nešto novo.
Lakše je sjesti na računalo i igrati igrice na facebook-u, nego kupiti online knjigu, na primjer, za učenje CSS-a iliti HTML-a. Nešto naj običnije. Tako da sam u tom pogledu malo razočaran. Voljan sam bez ikakve naknade, napominjem, ikakve, sjesti s mladim ljudima i pokazati im svoja znanja, barem ona naj osnovnija, jer kad vidim, a imao sam situaciju gdje su me dvije djevojke zvale da im upogonim dva laptopa... Iste su na četvrtoj godini prava u Splitu, i doslovno neznaju upaliti računalo. Nije mi jasno kako su dospjele tamo gdje jesu, ali to.
Uglavnom, htio sam reći, da sam samo želio ljudima olakšati. A kad bi se nešto i pokvarilo na računalu, isto se moze dogoditi i na pc-u. Čak i prije nego na mac platformi. Isto bih ja bio po tome krivac, jer i tako uzimaju preko mene.
Ovo za Optimu mi je drago čuti da radi, ja ću se vjerovatno isto spajati žicom, nekako mi se čini da bi trebalo sve funkcionirati bolje nego zrakom.
Eto toliko, zahvaljujem.
E.