DSLR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DSLR

22.08.2011 | 19:43
Cijenjeni kolege trebo bi preporuku nekog kak bi se reklo solidanog DSLR fotica ali ne nesto preskupo do nekih 2500kn ili mozda savjet gdje se moze naci nesto polovno zahvaljujemB)
22.08.2011 | 20:50
Mirkec01 kaže:
Cijenjeni kolege trebo bi preporuku nekog kak bi se reklo solidanog DSLR fotica ali ne nesto preskupo do nekih 2500kn ili mozda savjet gdje se moze naci nesto polovno zahvaljujemB)

Ponudu polovnih možeš naći na www.njuskalo.hr, www.fotozine.org ili na news grupi hr.ponuda.fotoaparati.

Ukratko: kupujući DSLR ne kupuješ samo fotoaparat već čitav sustav. Sustav se sastoji od objektiva i dodatne opreme. Stoga je potrebno razmišljati na taj način, a ne samo gledati koje je tijelo aparata povoljne cijene. Tijelo fotoaparata mijenja se češće no objektivi.

Daj malo podataka o tome što bi fotografirao (sport, macro, krajolike, kućne ljubimce, portrete, koncerte ...) pa ćeš dobiti konkretne savjete.

BTW jedan od važnih kriterija u odluci koji DSLR kupiti jest koji DSLR imaju tvoji prijatelji za koje se pretpostavlja da će htjeti posuditi objektive!
22.08.2011 | 20:51
Novo baš i ne buš našel. Probaj na njuškalu Nikon D80 s nekim kit objektivom ili kakav Canon 20D ili 30D.
Moraš biti upozoren s ulaskom u DSLR svijet otvaraš pandorinu kutiju (još je gore nego kupovina prvoga MAC-a). Nemoj reći kako nisi bio upozoren. LOL
22.08.2011 | 21:34
DrAle kaže:... Daj malo podataka o tome što bi fotografirao (sport, macro, krajolike, kućne ljubimce, portrete, koncerte ...) pa ćeš dobiti konkretne savjete...[/quote]

pa fotkao bi krajolike, makro i malo sport

zabac hvala na upozorenju kad se sam sjetim kupovine prvog mac-a
22.08.2011 | 21:39
Mirkec01, zabac hoće reći da ćeš poslije nekog vremena htjeti imati par objektiva, bljeskalicu, stativ, ruksak (torbu), kasnije kreneš prema studiju, boksovi, kišobrani, još stalaka, još bliceva. Pa onda polako razmišljaš o punom formatu aparata. A SW počinješ krasti jer nemaš love, a oči se cakle, ..... Ali nedaj se smesti, nađi na njuškalu što misliš da ti treba;)
To ti je kao hi fi
22.08.2011 | 22:15
Krajolici su relativno nezahtjevni što se tiče otvora blende (otvor blende proporcionalan je sa cijenom objektiva).

Sport je već zahtjevniji jer za hvatanje pokreta treba imati velik otvor blende (f/2.8 ili veći)

Za macro postoje posebni objektivi.

Kako sam ja na Canonu mogu ti dati savjete za Canon, a neka ti netko drugi kaže više o ostalim sustavima.

Za krajolike su potrebni širi objektivi. Na Canonu su to široki Canon EF-S 10-22 ili Sigma 12-24 ili nešto malo manje široki Canon EF 17-40 L (to su objektivi koji su meni znani pa ti ih stoga i navodim). No, problem može biti njihova cijena. Canon 10-22 i Sigma 12-24 su dosta široki pa oni koji startaju sa DSLR-om češće kreću sa 17-40 koji se može shvatiti kao allround objektiv za crop tijelo. Canonaši dosta kupuju i Tamron 17-50 f/2.8 koji se pokazao dobrim.

Za sport je na Canonu odličan Canon EF 70-200 f/4 L (bez stabilizatora), pravi biser od objektiva koji se polovan može naći za cca 3000 kn. Otvor blende je f/4 što može biti problem kod fotkanja u npr. dvorani sa lošim svjetlom, no objektiv je odličan za početak.

Za sport i portrete može se koristiti i fiksni Canon EF 85mm f/1.8 koji je vrhunski objektiv sa korektnom cijenom. Ograničenje može predstavljati fiksni otvor blende.

Za macro fotografiranje Canon ima odličan izbor u EF 100mm f/2.8 macro (ne L) i tu se ne može pogriješiti.

Sam fotoaparat je za početak manje važan. Bolje je imati "lošiji" aparat i dobre objektive. Kod Canona možeš krenuti sa početkom ponude npr. 550D ili 600D.

Kao što je već rečeno DSLR je rupa bez dna. Za početak je najbolje napraviti plan nabave objektiva i krenuti sa jeftinijim tijelom i jednim objektivom i malo dublje ući u taj svijet. Najjeftinija kombinacija je fiksni objektiv Canon EF 50mm f/1.8 koji se polovan može kupiti za 500-600 kn i sa time se može krenuti u istraživanje DSLR fotografije.

BTW nisam se šalio kada sam rekao da je dobar izbor onaj koji imaju tvoji prijatelji. Ukoliko ste u mogućnosti napraviti malu zajednicu voljnu posuđivati objektive (ja imam jednu takvu!) sve može biti puno jednostavnije i jeftinije.

Ako te još nešto zanima - pitaj.

PS objektivi koje sam naveo spadaju u neku srednju ponudu Canona. Postoji i niža klasa, a, naravno, postoji i puno skuplja - viša klasa. Govorio sam o objektivima koje sam imao prilike i sam isprobati.

Moj ti je savjet pogledati vrlo korektne, jasne i razumljive recenzije gotovo svih objektiva u trenutačnoj ponudi svih sustava na http://www.photozone.de/

BTW nije potrebno (ispravno, moralno, pošteno ...) krasti bilo što pa ni softver. Aperture je za uobičajene potrebe odličan komad softvera za raw konverziju koji košta 80$, a Pixelmator je za 30$ odličan izbor za obradu jpg fotografija. Photoshop nije nužan.
22.08.2011 | 22:47
zahvaljujem na odgovoru moram sad proucit sve napisano pa ako bude pitanja znam gdje cu ih postaviti
22.08.2011 | 23:01
@DrAle, nisam nikako mislio na krađu SW-a, samo sam htio prikazati pandorinu kutiju. Inače, znam dosta fotografa s ukradenim PS om. Ja sam na Nikonu i sve stoji i za taj sustav, samo što ima nešto manji broj tijela, ali kad jednog odabereš, držiš se njega jer je preskupo mijenjati sustav. Slažem se da je Aperture izvrstan i pristupačan početak, a možda i ne treba više (da se ne otvara prokleta kutija) .
22.08.2011 | 23:05
I, još nešto; nema loših fotoaparata, samo loših fotografa. To ćeš prvo čuti u svakoj školi fotografije, koje imaju moju preporuku, ako se zaista želiš baviti fotografijom.
22.08.2011 | 23:31
boriskr kaže:
@DrAle, nisam nikako mislio na krađu SW-a, samo sam htio prikazati pandorinu kutiju. Inače, znam dosta fotografa s ukradenim PS om. Ja sam na Nikonu i sve stoji i za taj sustav, samo što ima nešto manji broj tijela, ali kad jednog odabereš, držiš se njega jer je preskupo mijenjati sustav. Slažem se da je Aperture izvrstan i pristupačan početak, a možda i ne treba više (da se ne otvara prokleta kutija) .

Nema problema. Ovaj je forum poznat po svom odnosu prema kupovini softvera pa sam smatrao korektnim to naglasiti.

Što je najgore, mnogi korisnici PS-a nikada se niti ne potrude naučiti raditi sa njim, a često im se rad u PS-u svodi samo na cropanje ili pojačavanje/smanjivanje kontrasta. Totalni overkill.

BTW Nikon je isto odličan izbor. Širok izbor lako dobavljivih dobrih objektiva i velik broj fotografa vlasnika Nikona. Neće pogriješiti ni sa Nikonom.
22.08.2011 | 23:33
Slazem se da je za polovnu opremu Njuskalo, ili neki slican oglasnik, pravo mjesto. No ne bi bilo lose baciti oko i na e-bay. Kod premium reselera se da naci zaista dobrih stvari i po razumnim novcima. Jos ako imas nekoga u EU pa da se tamo salje, onda je to dobra opcija. Ja imam dosta iskustva s kupnjom foto opreme preko e-baya i nemam niti najmanju primjedbu.

Ako se pak odlucujes za novu opremu onda ces za navedene novce dobiti entry level bilo kojeg proizvodjaca s pripadajucim kit objektivom. Da se proci i malo povoljnije, pa ugrabiti i neku dobru akciju modela cija zamjena je tek stigla na trziste. U takvom spletu okolnosti cesto u paket udje jos poneki objektiv.

Tesko je dati konkretniji odgovor na dosta opcenito pitanje.
22.08.2011 | 23:34
boriskr kaže:
I, još nešto; nema loših fotoaparata, samo loših fotografa. To ćeš prvo čuti u svakoj školi fotografije, koje imaju moju preporuku, ako se zaista želiš baviti fotografijom.

Tu si potpuno u pravu. Mnogi misle da će kupnjom skupih aparata i objektiva postati odlični fotografi. No, fotografija se rađa u našoj glavi i nikakva oprema od lošeg fotografa ne može napraviti dobrog!

Živim za dan kada će mi moja fotografska oprema postati najslabija karika No, nekako mi se čini da se to neće tako skoro dogoditi
22.08.2011 | 23:39
ovo za ebay nije losa ideja imam bratica u austriji pa bi mogao na njegovu adresu naruciti nekaj
23.08.2011 | 00:00

To je samo u našim glavama, a na to računaju proizvođaći
23.08.2011 | 00:02
Mislio sam na @DrAle: " Živim za dan....."
23.08.2011 | 00:46
Decki hvala vam na ovoj temi. Iako nisam fotograf niti imam pretenzije time se baviti, moram priznati da mi je par puta pali na pamet da kupim neki DSLR.

Logika je bila "ako ga prebacim na neki automatski mod, 100% ce biti bolje slike nego kod obicnog digitalca"

Ojjjj kako bi se za.... sa tom investicijom

Jbte, pa ispade da pristojan aparat sa par objektiva, lako dostigne cijenu auta :/

Otvorili ste mi oci, da vise o tome ne razmisljam
23.08.2011 | 08:38
drlovric kaže:
Decki hvala vam na ovoj temi. Iako nisam fotograf niti imam pretenzije time se baviti, moram priznati da mi je par puta pali na pamet da kupim neki DSLR.

Logika je bila "ako ga prebacim na neki automatski mod, 100% ce biti bolje slike nego kod obicnog digitalca"

Jbte, pa ispade da pristojan aparat sa par objektiva, lako dostigne cijenu auta :/

Polovno tijelo 3000 kn
Tri objektiva po 3000 kn
Tri zaštitna filtera po 100 kn
Polarizacijski filter 300-400 kn
Torba (veća, za svu opremu) 300-400 kn
Torba (manja, za jedan našarafljen objektiv) 200-300 kn
Tripod 500 kn
Glava za tripod 200 kn
Grip 1000 kn
Daljinski okidač 200-300 kn

Ovo je vrlo konzervativna procjena za srednju klasu
No, kako je već rečeno, fotografa ne čini oprema (ali dobro dođe!)

PS srećom, ima dosta "fotografa" koji su se razočarali pa prodaju svoju opremu prilično jeftino

Ipak, fotografija nije samo oprema. Treba uživati u čitavom procesu: pronalaženju motiva, putovanju, druženju sa drugim fotografima. Fotografija je samo točka na "i".
23.08.2011 | 11:27
drlovric kaže:

Neeeee...nemoj tako...ne odustaj odmah.
Gdje bi svi zavsili kada bi odustali na prvom lezecem milicajcu...

Cinjenica je da canon 400d sa kit objektivom mozes naci za oko 2500-3000 kn...a to je odlican fotic koji radi odlicne fotke!!!
I da, na automatici ces dobiti super fotke,puno bolje nego na raznoraznim "idiotima", a jos se mozes uciti sta je expozicija, blenda, wb...i lagano ulaziti u svijet fotogrfije.
Puste te price o prime objektivima, ludim stativima, (tebi) nepotrbnim gripovima...sve to je za profice, a ne za hobiste.
A glavna fora je sto i dan danas mozes po oglasnicim, hrelicu i slicnim buvljacima naci odlicne prastare objektive s kojima si upgradeas sliku.
Dslr-ovi su odlicni bas zato sto to nije zatvoreni sistem, lako i (prilicno) jeftino se moze podebljavati, a slike ionako ovise najvise o fotografu...ali puno lakse raditi na pravoj stvari

BTW...nemoras se samo ograniciti na canon...nikon ima odlicne fotice, a objektivi sa odgovarajucim adapterom(0,99-ebay) rade na oba
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.08.2011 | 11:59
E sad se moram i ja ubacit nakon drlovricevog komentara Ja sam si još prije 4 godine na akciji pronašao DSLR Olympus E-400 sa dva objektiva, jedim širokokutnim 14-42mm i jednim "dalekometnim" 40-150mm i to sve za 5400kn, kad je to troje odvojeno koštalo više od 6500 kuna. U međuvremenu je uletio jedan kompaktni Lumix, kojeg mi inače od milja zovemo "idiotom", a i tu je iPhone 4.

Ove godine smo prvi puta ostavili Olympusa kod kuće jer smo se ulijenili, pa smo mislili kako će nam "idiot" i iPhone biti sasvim dovoljni za fotografiranje na ljetovanju. Nakon što smo se vratili kući i pregledali i sredili fotografije, iskreno smo si priznali da smo se zeznuli. Nismo mi profesionalci, tek smo "teški" amateri (ono "teški" više se odnosi na kilograme ), ali volimo lijepe fotografije i volimo eksperimentirati na neke svoje načine.

Apsolutno se slažem sa DrAletom da je najvažnija komponenta za dobru fotografiju sam fotograf i njegovo umijeće, ali isto tako ne može se zanemariti činjenica da će takav fotograf sa boljom opremom postići još mnogo više, jer bolja oprema daje više opcija i mogućnosti. Na dobrom DSLR-u sve se komponente fotografije mogu štelati ručno, a ima ih puno da sad ne nabrajam, a kod "idiota" je to nemoguće zato ih i zovemo "idiotima" I premda se danas sa Photoshopom može puno toga naknadno napraviti i popraviti, od "idiota" zeznutu fotografiju često je nemoguće dovesti do savršenstva, tj. do onog što bi mi htjeli vidjeti.

U svakom slučaju, onaj kome je dovoljno tek da zapamti neki obiteljski trenutak bez nekih drugih većih želja i iPhone 3GS, a kamo li iPhone 4 ili kakav kompaktni "idiot" bit će mu i više nego dovoljan.

Za one koji pored obiteljskih fotografija vole i malo eksperimetirati i dati svojoj kreativnosti odušak, onda "idioti" nisu dovoljni vjerujte mi, i tek kakav DSLR niže ili srednje klase omogućit će im dovoljnu širinu za eksperimentiranje, a uvijek ga mogu staviti u auto mod da glumi "idiota" i koristi svoju automatiku i procesore fotografije koji su obično i kvalitetniji nego na kompaktnim "idiotima".
23.08.2011 | 14:59
Između "idiota" i DSLR postoji najmanje još jedna klasa digitalaca. Ja sam se ugodno iznenadio Nikon Coolpixom 9000, nedavno kupljenim. I mogućnostima podešavanja, ali isto tako i kvalitetom automatskog režima. Naravno, objektiv nije izmjenjiv, i (jer je bitno manji) ima lošiju F-vrijednost pa mu treba više svjetla i zato zakazuje u predvečerjima i sl. Ali DSLR nisam htio kupovati upravo iz razloga kojeg je Žabac nazvao "pandorina kutija" .

A za svoje gušte još uvijek vrlo uspješno koristim SLR Prakticu (35 mm film) sa Zeiss objektivom 50 mm i Tamronom od 100-300 mm (konstantni f-value). Jedino mi fali dobar širac jer je teško naći objektive s M42 navojem pa su malo skuplji nego što sam spreman platiti. Ali to rješavam Yashica DLR-om (6x6).
23.08.2011 | 15:04
Dobro veli Sank. Stvar je izbora i nekome će odgovarati idiot, a nekome DSLR.

Ono što bih želio reći jest da se često previše pažnje pridaje tijelu fotoaparata, a premalo objektivima. Mene su nekako od početka savjetovali da pazim na odabir objektiva, a kasnije sam i sam to shvatio. Na kraju krajeva, objektivi ostaju, tijelo se ionako često mijenja.

I da, nije nužno utrpati velik novac. Sa polovnim tijelom i jeftinijim objektivima isto se mogu dobiti korektni rezultati (bolji od idiota, i ta se razlika sve više vidi kako se fotografira u težim uvjetima te kako fotograf napreduje u ovladavanju fotografiranjem i kontrolom onoga što želi dobiti na fotografiji). One cijene sam naveo zbog orijentacije gdje to može odvesti (a radi se o cijenama za srednju klasu).

BTW isto tako ne bih htio da netko pomisli da sam gurao Canona kao najbolji izbor. Njega sam dao za primjer jer sam vlasnik istoga pa mogu govoriti iz vlastita iskustva. Prepucavanje tipa "moj Canon je bolji od tvog Nikona/Olympusa/Sonya/Pentaxa ..." me uopće ne zanima. Rezultat je fotografija i njoj se treba okrenuti, a ne pokušaju dokazivanja koja je marka fotoaparata bolja. Usuđujem se reći da je za početnike je sve to vrlo slično. Ako se ne zna točno što se želi najbolje je uzeti sistem kojeg imaju prijatelji koji su voljni posuditi pokoji objektiv, a vrijeme koje bi se utrošilo na beskonačno uspoređivanje tehničke strane fotoaparata utroši na - fotografiranje!

Nekako su Canon i Nikon najzastupljeniji, njihove je objektive najlakše naći u prodaji (njihovim asortimanom objektiva pokriveno je sve što bi jednom fotografu moglo zatrebati), a i u secondhandu je solidna ponuda pa su zato te dvije marke i najbolji izbor.

Za Olympus znam da ima najbolju servisnu podršku u Hrvatskoj.

Sony i Pentax ne poznajem.
23.08.2011 | 21:01
Evo uspio sam nabaviti dslr koji ce mene zadovoljiti za pocetak Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj raspravi puno ste mi pomogli
25.08.2011 | 23:51
I, Mirkec, što si napokon kupio? Sad zanima sve uključene u raspravu. Ne možeš nas tako ostaviti neinformirane:)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.08.2011 | 01:52
Slažem se sa Boriskr, čekamo finale
26.08.2011 | 09:38
Ako si uzeo Nikon, tu ti mogu pomoći savjetima (doduše skromnim).
26.08.2011 | 15:40
znam znam al moro sam vas malo u neizvjesnosti drzat kupio sam Canon 20D s objektivima 17-85 mm f4-5.6 IS USM i 75-300 mm 4-5.6 III USM, fotic ima oko 5000 okidanja, kupio sam ga od rodaka koji ga je kupio u americi jel se mislio baviti fotografijom i na kraju nije stajo mu je u ladici sad sam zapravo otkrio da je to pandorina kutija trbeba neka torba za njega, pa malo veca kartica itd... al ja prezadovoljan
26.08.2011 | 16:14
Dobar izbor tijela, a objektivi su takvi kakvi su. Za to tijelo bi ti savjetovao Tamrona 17-50 2.8 bez VCa, izvrstan objektiv.
Ali za pocetak su ti i ovi ok, najvaznije je da zelis fotkati.

za dobru fotku ti nije potraban dobar aparat
Iako ces sa nekim idijotom ili malo manjim idijotom teze dobiti dobre fotke nego sa bilo kojim dslrom.
27.08.2011 | 01:03
jel ima netko neku trgovinu s opremom koja ima web shop
27.08.2011 | 15:45
Evo i prvih fotki koje sam napravio Link
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO