27.08.2011 | 13:25
Nemam pojma gdje bi stavio ovu temu, pa je evo ovdje pod razno....
Dakle, zahvaljujući jabučnjaku i tekstu o izradi bootabilne kopije startup diska, prije par dana sam presao s time-machina na CCC.
I gle čuda, jutros se moj stari MBP poćeo čudno ponašati, diže se preko 2-3 minute, ako se i digne opet se sav zblokira i sl. Odlucim pokusati napraviti AHT međutim nije se uspio pokrenuti... na ekranu treperi ikonica foldera i upitnik!?
Rekao sam sam sebi ma nije moguće, mora da sam ili prekasno stisnuo tipku pri startup-u ili nesto... međutim više se nije uspio podići
Izvadim iz torbe svoj mali prenosni USB HD i startam ga s njega
kroz disk utility sam pokusao i repair disk i erase, ali nista ne uspijeva, a ja zahvaljujuci CCC mogu nastavit normalno raditi, iako sam na terenu i nemam gdje kupiti hd....
E sad bi vas molio za mau pomoć, posto nisam bas neki strucnjak, a i sva ta sila hd-a me samo zbunjuje ako mi može tko pomoći i reći dali disk sa ovog linka
www.hgspot.hr/62127/tvrdi-disk-500-gb paše na moj MBP
Model Name: MacBook Pro 15"
Model Identifier: MacBookPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB
Ne bi stavljao SSD iako je možda prilika, jer se radi o stroju iz one problematicne serije (2008g. grafičke kartice) i vec je dva puta mjenjana maticna ploča i pitanje je koliko ce ova izdržati.
Hvala puno...