05.10.2011 | 18:09
Moram priznati da me ovaj Mint 11 ugodno iznenadio. Ima u startu sve što sam trebao ili što ću trebati ugrađeno ili instalirano. Fino radi, a printer, kameru i kamkorder je bez problema prepoznao i odmah sam mogao sve upotrijebiti. Nisam potkovan informatičkim znanjem, ali u odnosu na Windowse mi se sviđa i baš me zaintrigrirao da ga bolje upoznam. Još da dodam, instalacija na internet glatko prošla. Ethernet automatski, a bežično čas posla i WiFi i VIP Broadband nakon podešavanja postavki.
Iskreno preporučam, tko može, da ga isproba, čisto da se vidi i drugi OS, kako radi, Skine se s neta, i na kakav PC stroj instalira ili na Mac preko Fusiona ili kojeg drugog virtualnog programa.
I na kraju, ono na početku me izgleda mučio HDD i nakon nekoliko desetaka pokušaja instalacija je prošla glatko da sam ostao paf. Već sam namjeravao nabaviti drugi tvrdi disk pa se ovaj možda prepao
i naprasno proradio. Mučio me i s windowsima i s bilo čim drugim. Možda ubodem SSD do 80 GB, za maloga će to biti i previše, za što mi treba.
Da zaključim, vjerovali ili ne, ovaj me OS ugodno iznenadio te ga preporučam isprobati kao kućni OS. Ne košta ništa , osim vremena, a može poslužiti tko nema za Maca. Mislim da su mu jedino igrice veći problem, za one koji igraju, meni nisu nedostajale.
LP