Članak o Jobsu na Gawkeru
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Članak o Jobsu na Gawkeru

21.10.2011 | 23:28
Izvinitena greskama u pisanju jer pisem sa ipada , jer mi je kvalitetan imac na servisu poslije 3 mjeseca koristenja.
21.10.2011 | 23:31
Heh, ovo me podsjeća na ribolov. Netko baci mamac i ribe se sjate. Nije bitno jel je bilo ZA ili PROTIV , već će se naći fitilj. To je prvi koji je zagrizao i na njega se onda zalete i ostali. Izgleda da je scarface32 taj , jer se poslije njegovog komentara stvar zahuktala. Umro je medijski popularan i exponiran čovjek i točka. SJ nije bio zločinac pa kao nekrolog gore navedenog nije bio nipošto umjesan niti na mjestu. I došli smo dovde. Moje je mišljenje da je g. skarface32 osoba s kojom nije lako. Prateći njegove komentare najčešće je oponent nećega. Baš bih ga volio osobno upoznati da vidim o ćemu se radi. Možda bude prilike, a do tada sretno mu bilo !
21.10.2011 | 23:31
dpasaric kaže:
@Smayoo - eh, definicije, kada se ne radi o matematici, već o jeziku, stvari su jako relativne. Zašto bi definicija na koju ti referiraš bila the definicija?

Evo npr. Wikipedija to lijepo kaže:

BTW, to je ta ista definicija koju sam ja tebi bio citirao prije mjesec-dva.

"A cult of personality is similar to hero worship, except that it is established by mass media and propaganda."

Ja bih rekao da je Jobs prije "hero worship" slučaj, a ne "cult of personality".

Bio je neki dan dokumentarac o Sjevernoj Koreji na HRT-u. I u njemu nekoliko likova koji su isto to rekli za Kim Jong Ila.

Jobsovo lice i ime se NIKADA i NIGDJE nije pojavilo u niti jednoj Apple reklami u zadnjih 20 godina! Dobiti ga za intervju bilo je gotovo nemoguće, dao ih je svega par u životu. Dakle, da je želio uspostaviti "kult ličnosti" radi svoje osobne koristi, sigurno je da bi koristio svaku priliku da se pojavljuje na TV, u tisku, na webu, davao bi intervjue gdjegod može itd... ono što rade političari npr.

Ne nužno. Čak naprotiv. Čudi me da ne uviđaš logiku iza toga. Na ovaj način je ispao upravo ono što je želio - veliki guru i genijalac, koji prosipa svoju mudrost rijetko pa zato ona više vrijedi. Pffffff.....

Ili - možda nije on osobno to želio, ali je Apple marketing to od njega napravio.

Mac su bili gotovo uvijek entuzijasti - npr. i mi smo prije na Kanalu Ri za svako snimanje gurali Mac pred kamere čisto iz ljubavi spram te tehnologije!

Ne znam što da ti kažem na to. To mi je u istom rangu kao i, ne znam... alfisti.

Upsss....

@scarface32 - te priče o gladnima u Africi i guranje toga u kontekst s Appleom je nelogično i smiješno. Da, baš smiješno.

Davore to je jedna paradigma. Ne radi se samo o gladnima u Africi. Radi se o sveopćem disbalansu blagostanja na ovoj planeti. Mnogi, gotovo svi vrlo imućni ljudi svijeta činili su makar simbolične geste da nešto u tom smislu učine. A Jobs nije. Nikad.

@Goan25 - slažem se, ja sam ponekad zaista zahvalan nekim proizvođačima što im mogu platiti da bih dobio nešto kvalitetno i što me oduševljava!

Preporučam ti da ponovno pogledaš onu epizodu Seinfelda gdje idu na juhu kod Soup Nazija.

Ja mogu biti zahvalan nekom tko je učinio više nego što mu je posao, više nego što je morao za novac koji sam mu platio. U tom kontekstu, mogao bih biti zahvalan tebi osobno što si se itekako potrudio da mi pomogneš oba puta kad sam imao problema ili prohtjeva s Macovima koje sam kupio kod tebe. Ali Appleu nemam zašto biti zahvalan. Ono što su mi prodali - debelo su naplatili i to je to.
21.10.2011 | 23:34
@scarface32 ako imaš toliko prezira, gnjeva i problema sa Stevinim proizvodima nerazumijem zašto ih onda kupuješ a koliko vidim kupuješ ih podosta, zašto pobogu ?
21.10.2011 | 23:47
Prvi mac sam kupio i nisam imao problema.radio je super. Onda kupim iphone, pa onda ajde jednu navigaciju, pa drugu, pa igrice za sestrinu djecu ina krajuse nakupi oko 500€ samo u te svrhe. Onda dobijem ponudu od zdravstvenog da predjem kod njih i dobijem ipad, kontam zasto ne. Onda zamijenim stari imac za novi i tu pocinju mali problemi sa hd-om. Inakraju najnoviji je na servisu. A zasto, zato sto mije os jednostavam za koristenje. Da ima neka druga marka sa macOSom vjerovatno ne bih kupio imac. Kontas? I na kraju zeljko ja imam svoje misljenje, neko ima svoje. I na kraju nije ih Steve sam pravio da mrzim apple zato sto je on sef. To je isto da mrzim neki narod zato sto mu je negativac( po meni) predsjednik drzave. Sto bi hercegovci rekli nidje veze.
21.10.2011 | 23:52
@ Goan: mislim da je to sve stvar perspektive. nisu ovdje kritike nikakva sotonizacija Jobsa. oni prigovori na račun tvornica u Kini ili gladnih u Africi sami po sebi su deplasirani, ali smješteni u određeni kontekst nisu ništa skandalozno, dapače, više-manje su na mjestu. ako je kontekst taj da je Jobs veliki čovjek koji nas je zadužio i promijenio nam živote, onda reći da on nije ništa posebno velik čovjek nego velik biznismen ili reći da je velik čovjek poduzeo bi nešto u vezi toga da ne koriste nehumane tvornice ili bio bi humanitarno aktivniji i slično nije ništa deplasirano, skandalozno, maliciozno niti "sotonistički".
uzdizanjem bilo kojeg čovjeka na tako visoku razinu obožavanja otvara se potpuno legitiman i očekivan prostor za ovakve prigovore i odgovore.
mislim da ispuštate iz vida da su određene kritike krenule kao reakcija na bezgranične hvalospjeve Jobsu i njegovo uzdizanje u nebesa, a ne iz neke bezrazložne zloće. kad te netko iziritira nekako instinktivno reagiraš više afektivno nego staloženo, pa tako ja doživljavam i te kritike o tvornicama i siromašnima...
21.10.2011 | 23:58
@smayoo Davore to je jedna paradigma. Ne radi se samo o gladnima u Africi. Radi se o sveopćem disbalansu blagostanja na ovoj planeti. Mnogi, gotovo svi vrlo imućni ljudi svijeta činili su makar simbolične geste da nešto u tom smislu učine. A Jobs nije. Nikad.

Slažem se u potpunosti da je cijeli svijet u velikom disbalansu no mislim da zato nije kriv ni Luka Modrić niti Ronaldo ni bilo koja pjevačka zvijezda ni sam SJ, a geste koje je, odnosno nije učinio, isto smatram šminkerske kod onih koji su ih činili ili su činili opet radi svoje koristi, jer da se nešto hoče napraviti napravilo bi se, no meni se čini da močnicima jako odgovara ovakvo stanje kakvo je !

Evo pitanje : Dali je normalno da je grad pun BMWa, Mercedesa i dr. skupih automobila a da se u bolnici čeka na MR pola godine a sam aparat košta ko i malo skuplji model navedenih marki?
Dali je normalno da se rasproda cijeli stadion za cca 800 kn po mjestu a u govnima smo do grla?

Ko je tu kriv, proizvođači automobila, Zdravko Mamić ili možda raja kao takva ?
22.10.2011 | 00:08
smayoo kaže:
@Smayoo - Ja mogu biti zahvalan nekom tko je učinio više nego što mu je posao, više nego što je morao za novac koji sam mu platio. U tom kontekstu, mogao bih biti zahvalan tebi osobno što si se itekako potrudio da mi pomogneš oba puta kad sam imao problema ili prohtjeva s Macovima koje sam kupio kod tebe. Ali Appleu nemam zašto biti zahvalan. Ono što su mi prodali - debelo su naplatili i to je to.

amen.

to se zove zdravorazumsko rezoniranje. da mi netko za te pare koje Apple uzima promijeni život (na bolje) ne bih ništa rekao, ali ovo je suludo...

@ Goan: mislim da si promašio usporedbu. u ovom slučaju "kriv" je Mamić ako ima dva Mercedesa, a ne proda jednog pa kupi bolnici MR. nije kriv, nego mu se to može prigovorit u nekom socijanom kontekstu. ili još bolje, kad ga njegovi uzdižu u nebesa i govore da je najbolji čovjek u Hrvatskoj onda netko može slobodno reći "da je, kupio bi bonici MR". karikiram...
22.10.2011 | 00:31
@smayoo - E sada, ništa ne valja... ako se pokazuje - onda želi stvoriti kult ličnosti, ako se ne pokazuje, onda želi svojom samozatajnošću stvoriti kult ličnosti! Ono je*en je kako god okreneš! Ima li ijedan scenario u kojem on ne bi bio kriv za "kult ličnosti"? Znam! Ima! To je onaj scenario u kojem nije napravio ništa korisno tolikom broju ljudi.

Stvar je za mene u njegovom slučaju jednostavna, on jest "digitalni heroj" jer je bio pokretač, vizionar i beskompromisni vođa informatičke revolucije i bez njega ne bismo bili ovdje gdje jesmo. Oni koji tvrde da to nije istina i da bi da nije bilo njega to bio netko drugi su samo onoliko u pravu koliko su u pravu kada bi isto to rekli za bilo koga drugoga tko je promijenio naše živote - bio to Edison, Tesla, Einstein ili Henry Ford. Sve što su oni otkrili, izmislili ili napravili, izveo bi i netko drugi malo kasnije... dakle, ta logika nije na mjestu.

Da nije bilo Jobsa ove ključne stvari (zanemarimo desetke sitnih) se ne bi dogodile tada, nego mnogo kasnije:

- prvo kupljivo i upotrebljivo osobno računalo - Apple II,
- prvo računalo s grafičkim user interfaceom i mišem - Macintosh,
- prvi proporcionalni fontovi, PostScript i WYIWYG okolina za tisak, prava revolucija izdavaštva,
- prvi objektno-orijentiran OS po čijem uzoru rade svi moderni OS-ovi - NeXT Step,
- prvo osobno internet računalo "za svakoga" - iMac,
- prvi "digital lifestyle" set programa za video, web, fotke... koje može koristiti i svačija mama - iLife,
- prvi upotrebljivi digitalni glazbeni svirač (i clickwheel!) - iPod,
- prvi upotrebljivi on-line dućan glazbe - iTunes Music Store,
- prvi upotrebljivi pametni telefon (i multi-touch geste) - iPhone,
- prvi upotrebljivi tablet - iPad
- za iCloud je još rano suditi što će biti, ali možda i to stvori kritičnu masu za neke nove fenomene...

I onako kao bonus mu možemo spomenuti prvi kvalitetni računalni animirani crtani - Toy Story.

I ne znam kako onda neki ovdje mogu reći da Jobs nije imao utjecaja na njihove živote!? Ono WTF, pa izvucite mi nekoga u zadnjih 50 godina tko je utjecao više od njega? No, hajde, baš me zanima!
22.10.2011 | 00:41
@Finn kaže :
da mi netko za te pare koje Apple uzima promijeni život (na bolje) ne bih ništa rekao, ali ovo je suludo...

meni se rad s računalom i oko njega drastično promjenio od kad koristim Apple i to nabolje čak do te mjere da mi je gušt paliti ga ili prčkati po iPhonu, iPadu a kad zbrojim i sve financije nije mi ni puno skuplje dapače i jeftinije, sve mi je legalno ( software ) i to me čini mirnim i zadovoljnim, negubim živce jer nešto neradi a trebalo i sve je fino tiho i uvijek pri ruci ii RADI
22.10.2011 | 00:49
@Davor: pa evo, onako napamet:
- prva upotrebljiva transplantacija srca
- prva upotrebljiva proteza za udove
- prvo upotrebljivo cjepivo protiv (ne sjećam se više točno koje bolesti)...

ja ne znam s kim ti polemiziraš - osim sa Smayoom - ali nikako da "sjednemo na istu tračnicu".
dakle, sve to stoji za sferu IT-a, ali konstatirati da nam je to promijenilo živote, da je Jobs zadužio čovječanstvo maltene i sl. su ludosti. i ponavljam - stavljati u isti kontekst njega i one koje si sam ranije naveo je suludo i neumjesno.
pa život mi je promijenio i izum lifta, pobogu. zar je i to zadužilo čovječanstvo i promijenilo svijet?
22.10.2011 | 00:57
Goan25 kaže:
meni se rad s računalom i oko njega drastično promjenio od kad koristim Apple i to nabolje čak do te mjere da mi je gušt paliti ga ili prčkati po iPhonu, iPadu a kad zbrojim i sve financije nije mi ni puno skuplje dapače i jeftinije, sve mi je legalno ( software ) i to me čini mirnim i zadovoljnim, negubim živce jer nešto neradi a trebalo i sve je fino tiho i uvijek pri ruci ii RADI

i ja sam zbog toga prešao na Maca, ali sam ga masno platio, to je činjenica. i ne mogu zbog toga biti zahvalan Appleu. bio bi im zahvalan da su mi to omogućili za iste pare koje bi platio neki PC.

stalno brkate kategorije. govorite o "promjeni života", "mijenjanju svijeta", "velikoj zahvalnosti" i sl., a to onda argumentirate trivijalnim stvarima poput iPada, iPoda, "prčkanja po iPhoneu", "ugodnijeg i ljepšeg korištenja kompjutera" itd.
oprostite, ali meni takve kategorije naprosto ne idu zajedno...
22.10.2011 | 01:16
dpasaric kaže:
I ne znam kako onda neki ovdje mogu reći da Jobs nije imao utjecaja na njihove živote!? Ono WTF, pa izvucite mi nekoga u zadnjih 50 godina tko je utjecao više od njega? No, hajde, baš me zanima!

Eto, Finn me pretekao, ali da dopunim i nekim sitnijim stvarima:

Erik Wallenberg (patentirao tetrapak)
Otto Wichterle (patentirao meke kontaktne leće i omogućio čak i ljudima s vrlo visokim dioptrijama da normalno vide)
Allen Gant (patentirao hulahopke i stvorio uvjete za minisuknje, melem za oči svih muškaraca svijeta )
pa geostacionarni komunikacijski sateliti (ne nalazim nijedno konkretno ime)

Joj, brate, mogao bi sad cijelu noć izvlačiti primjere, ali ionako je uzalud. Stevea nitko ne smije dirati, on je najsjajnija zvijezda na tvom nebu...
22.10.2011 | 01:47
E super, sada ja u tom vašem stilu mogu bahato reći:

- "Pih! Transplantacija srca? Baš me briga, nije mi trebalo niti ikome mom... broj ljudi koji ima takav zahvat je zanemariv...", eto, dakle meni to nije promijenilo baš ništa...

- proteza za udove - isto tako, malen dio populacije...

- cjepivo... "nisam u Africi, libo me za to...",

- tetrapak - "pijem mlijeko iz boce... lakše se lijeva...",

- kontaktne leće, ne nosim naočale, baš me briga...

Dakle ostaje geostacionirani satelit (nije li to Clarkova ideja?) od kojega moram priznati da zaista imam koristi na razne načine i Allen Gant (to nisam znao, tnx Smayoo) i to je svakako velika stvar , ali opet sve to su po jedan "izum"... dakle, od sve nabrojane ekipe u zadnjih 50 godina mislim da je Jobs još uvijek na čelu s prilično impresivnom listom stvari koje su promijenile cijele industrije...

U jednom mom radnom danu ja od Jobsovih "zadužbina" koristim gotovo sve... a od ovih nabrojanih to su samo satelit i da, moram priznati da uživam u lijepim nogama po Korzu! No, ima li tko "jači"? Netko tko je vodio cijelu seriju dobrih stvari kao Jobs?
22.10.2011 | 02:01
evo neki su cak rekli da im je einsteinova teorija relativnosti vise promijenija zivot nego iphone i mac koji koriste svaki dan
samo e zanima kako
22.10.2011 | 02:01
Finn kaže:
stalno brkate kategorije. govorite o "promjeni života", "mijenjanju svijeta", "velikoj zahvalnosti" i sl., a to onda argumentirate trivijalnim stvarima poput iPada, iPoda, "prčkanja po iPhoneu", "ugodnijeg i ljepšeg korištenja kompjutera" itd.
oprostite, ali meni takve kategorije naprosto ne idu zajedno...

Namjerna ignorancija ili ne čitaš baš?

Prvo osobno računalo tebi je trivijalna stvar?

Prvo računalo s GUI-ijem i mišem je glupost koje ti nije promijenila život baš nikako?

Prvi suvremeni objektno-orijentirani grafički OS, ništa, ha? Dođi molim te jednom u PEEK&POKE, uključi naš NeXT Cube tamo i gledaj kako to prastaro računalo zapravo izgleda u svemu bitnom ISTO kao današnji Mac OS X i Windowsi. Sve moderno i što valja je već bilo u njemu i onda su to maznuli u Mac OS X kada su ga kupili, a onda je MS par godina kopirao i sustizao OS X. Danas su tu-negdje, ali niti jedan niti drugi zapravo nisu daleko odmakli od NeXT-a!

OK, za iPod mogu u nekom kontekstu reći da je "trivijalan" jer se radi "tek o glazbi" bez koje se može živjeti, ali mislim da se mnogi s time ne bi složili. Meni je iPod donio 45 min glazbe dnevno koja je zamijenila gradsku buku. Pa tako jedno 5 dana u tjednu godinama. Meni je to velika stvar.

Ono što je iPhone napravio za upotrebljivost mobilnih uređaja definitivno nije "trivijalno", a u još sam zaboravio spomenuti App Store koncept koji je bio prava revolucija za sve male developere softvera. Stvar je genijalna i promijenila svijet softvera. I sve odreda su prekopirali Apple nakon toga. Sada postoji aplikacija za sve - a mnoge su nevjerojatno korisne.

iPad se čini kao "drangulija" zato jer ima za njega gomila zabavnih sadržaja, ali ako ga gledaš u ozbiljnom kontekstu, nije ništa manje važan od proteze za udove - on je proteza za mozak za autističnu djecu npr, pomoć u bolnicama, piloti kažu da su se preporodili uz njega, profesori, policija, itd... IMHO to nisu "trivijalne" stvari.
22.10.2011 | 02:11
Ja bi vam samo dodao nesto, znam da ce neko reci da je glupo, ali meni to puno znaci.. ja sam pravi gejmer i mene odusevio iPod touch jer je to prva "konzola" koja koristi inercione senzore i multitouch za igre! I zbog toga je nastala nova generacija igara koja koristi nove vrste kontrole a igre se kupuju i instaliraju lako. Kasnije su to opet svi drugi prekopirali. Mislim da je to apple mozda i neohotice izveo, ali eto cinjenica je da su oni prvi to napravili!!
22.10.2011 | 02:59
dpasaric kaže:
"Pih! Transplantacija srca? Baš me briga, nije mi trebalo niti ikome mom... broj ljudi koji ima takav zahvat je zanemariv...", eto, dakle meni to nije promijenilo baš ništa...

namjerna zaje*cija ili ne kužiš baš?
  • campo
  • Posjetitelj
22.10.2011 | 08:28
Iza rezultata ili plodova koje ima apple trebala je stajati nesumnjivo genijalna osoba što niti malo ne znači da je ta ista osoba veliki humanist ili slično., kažu da su među najvećim genijima i neki najveći zločinci. Ali mene kod ljudi uvijek impresionira ono "protiv struje" ili "uzvodno" ono što je apple nazvao "think diffrenet" a to je SJ imao (nešto stvarno a nešto je vješti marketing umnožio). i time on privlači i apple ako bude mudar nastavit će tako. e sad ljudi koji mu to danas osporavaju i proglašavaju ga prosječnim najvjrojatnije ne cijene taj talenat i za njih su neki drugi talenti važniji. pa da je samo napravio iPhone bilo bi dovoljno da se kaže da je genij jer kad moj mali između xboxa i iphona izabere iphone za pola sata igre koje ima na raspolaganju onda to sve govori. iphone je pretvorio tehnološke neznalice i ljude kojima je sve to bilo tako daleko u informatički pismene ljude jer danas koriste taj device kao kompjuter a do jučer nisu znali i nisu htjeli imati posla sa ničim sličnim,..to je novo opismenjavanje u kojem SJ ima najveći udio,...dalje neću a vrijeme će pokazati još više, a što je najvažnije izbrisat će ove virtualne žalopojke i američke melodrame i suze ,..to je kod njih normalno,..
22.10.2011 | 09:08
Pa to je upravo to - te žalopojke i melodrame (ali ne mogu reći da ih ima samo kod Amerikanaca) su stvarno smiješne. Da ne kažem nešto gore.

Ja i dalje tvrdim da se Jobsova sposobnost ne može nazvati genijem, ali ne osporavam tu kvalitetu koju opisuješ. Ali to nije genij.

Moram samo reagirati na ovo: "iphone je pretvorio tehnološke neznalice i ljude kojima je sve to bilo tako daleko u informatički pismene"

S tim se nikako ne slažem. Nije netko informatički pismen samo zato što čita novine s iPhonea ili gleda youtube, ili igra igrice. Možda više nije kompjuterofob, ali informatički pismen - nije. Za to je ipak potrebno malo više.
22.10.2011 | 17:26
Evo da ja nesto dodam. Po meni je vise svijet zaduzio bil klinton nego jobs. Zato sto je dao dozvolu da vojne navigacijske satelite koristi i pucanstvo. Zato sad ukucas adresu i pici, ne moras nositi deset karti sa sobom i u gradu kontati gdje si. On za menei bas olaksao zivot pucanstvu planete zemlje.
22.10.2011 | 18:01
Finn kaže:
dpasaric kaže:
"Pih! Transplantacija srca? Baš me briga, nije mi trebalo niti ikome mom... broj ljudi koji ima takav zahvat je zanemariv...", eto, dakle meni to nije promijenilo baš ništa...

namjerna zaje*cija ili ne kužiš baš?

Da, nisam li gore napisao: "Sada bih mogao biti bahat kao vi..." i nastavio u navodnicima?

A ti si totalno ležerno preskočio činjenice o doprinosu Jobsa koji je sigurno promijenio i tvoj život, ali glavno da si gore glasno pričao o "trivijalnostima".

Hoćeš li barem priznati koliko si bio površan?
22.10.2011 | 18:27
Bill Clinton!!!

Uvijek mi je bio simpatičan jer je bio samo čovjek. No, cijela GPS priča uopće nije usporediva s nečim kao što je osobno računalo (dalje po točkama i ne moramo!). Dakle, slobodno ti diskvalificiraj Jobsa i uživaj u Bill Clintonu koji je više promijenio tvoj život od Stevea...

A ostalima na razmišljanje... kontra-argumenti koje ste dali su svi od reda bili mlaki!

Izvlačite se u stilu: "Ma da ne nabrajamo...", "Ehej, ima toga koliko hoćeš...", ali nitko od vas koji ste alergični na Jobsa nije uspio naći jednu osobu koja ima više toga na listi od njega!

Također, niste uspjeli izvući niti jednu zasebnu stvar koja je jača od nekih od njegovih doprinosa!

Dakle, na Twitteru bi rekli: #fail

Kažete "transplantacija srca"! Da, to je predivno, humano, tako vrijedno i ljudski... ali opet je usko i sebično! To je znanje i tehnologija koja služi tome da se spasi samo jedan konkretni ljudski život. Godišnje u svijetu izvede se samo 1238 transplantacija! Nema utjecaja na globalnu populaciju kao velike stvari koje je činio Jobs. Valjda ste ljudi bez mašte ako ne možete odvrtiti što npr. za nepismene znači revolucija u stolnom izdavaštvu koja je cijeli proces pojednostavila i pojeftinila!

Ili npr. odgovorite objektivno na pitanje: "Što je važnije za napredak i boljitak ljudske rase? Transplantacija srca ili osobno računalo i informatička revolucija?"

Transplantacija srca je luksuz kada se gleda ljudska vrsta u globalu. U većini slučajeva potrebna je (Borg MODE ON)
"ljudskim jedinkama koje su amortizirane, koje su odslužile svoje". Ne, ne želim reći da zagovaram Loganov bijeg, ali valjda vam je jasno da čovjek na Zemlji nije deficitarna stvar. Isto tako ta transplantacija srca koju toliko volite je uglavnom dostupna bogatima. Oni "gladni u Africi" za koje je "kriv Jobs" nemaju ništa od te transplantacije. Ma koji gladni u Africi... nemamo taj luksuz niti mi ovdje! Na transplantaciju se u Hrvatskoj čeka toliko da možeš krepati, a ako nemaš vezu nećeš biti spašen.

BTW, Smayoo ono o donacijama i Jobsu je neistina. I pisao sam već o tome, ali valjda nisi vidio i opet vrtiš svoje. Jesi li pratio Appleov RED program? Onda njegov interni program u korporaciji o tome da Apple prati svaku donaciju djelatnika s do 10,000$? Velike osobne donacije koje su istovremeno javne su uvijek folirancija i politika. Da je Jobs pak javno dao lovu za nešto, onda bi ti spremno rekao: "Aha! Jobs je donacijama gradio kult ličnosti!".

Razvoj tehnologije donosi svašta. I neki izumi su vrijedniji od drugih - koliko god netko misli da je neki lijek jako bitan, zapravo minimalno utječe na napredak civilizacije i boljitak cijele ljudske rase.

Što bi bilo važnije - lijek protiv raka ili radeći fuzioni reaktor? Bez da trepnem bi glasao za drugo! Isto važi za Jobsovu ostavštinu koja je promijenila živote milijuna ljudi, a ne samo nekolicine.
22.10.2011 | 18:44
ne, nisam bio površan i dok sam pisao mislio sam trivijalnosti staviti u navodnike, bilo bi jasnije, jer ne mislim da je to sve zaista trivijalno. i u prvom postu sam napisao da su dosezi njegovog rada u uzročno-posljedičnom smislu možda i nesagledivi, ali idalje to sve ne bih okarakterizirao kao nešto što je promijenilo svijet i ljudski život, bare ne na način na koji su to učinili i čine neki zaista veliki izumitelji i znanstvenici.
mogao si iz mojih navoda shvatiti da ja te kategorije shvaćam nešto "rigoroznije" ili kako da se već izrazim.
također, Jobsa doživljavam kao izuzetnog menadžera, informatičkog vizionara i neosporavam da je odigrao ključnu ulogu u tehnologiji niti mislim da bi to netko već umjesto njega učinio, ali ne bih ga svrstao među one koje smo spominjali i takve usporedbe smatram neukusnima, kao i monumentalne hvalospjeve koji mu se pišu.
eto, kao što je tebi neukusno da ga netko ne obožava ili kritizira.
22.10.2011 | 18:54
Davore, mislim da si potpuno izgubio kontrolu nad zdravim razumom ovakvim izjavama o transplantaciji i sl.
ti ko da se totalno oduzmeš kad ti netko dirne u Steva, kakve su ovo ludosti? pa ovo zvuči kao kad oni sektaši s američkog juga pričaju...

ovo je postalo suludo. doviđenja.
22.10.2011 | 19:59
Slažem se s Finnom, Davore. Odlijepio si skroz.
22.10.2011 | 20:48
Sve napisano, pročitano, promišljeno i nepromišljeno na ovoj temi dalo bi se sažeti u ovo:

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward.

While some may see them as the crazy ones, we see genius.

Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do

22.10.2011 | 21:25
Opet mi je neko dodao minus u karmu. Bas me ne vole. Morat cu promijeniti pricu. Steve je king i bez njega moj zivot ne bi imao smisla. A sto se donacija tice, citao sam da ga je bil gates zvao dan im se pridruzi u donacijama za neke bolesti ( medju njima i ta od koje je umro) i on nije htio.kad bude dao pola svog bogastva u dobrotvorne svrhe pa makar i radi reklame ja cu reci izvini steve velik si covjek.do tada on je za mene samo bio dobar , menager, imao vizije i veoma pohlepan. A za sve ostalo od njega , ja sam posteno platio. Kao auto,tv,frizider itd itd. I da ko je izmislio frizider? Velika mu hvala sto mogu hranu drzati na odgovarajucoj temp.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
22.10.2011 | 21:25
a, jesi amerikanizovan druže Soffoklo, jebote..................par domaćica na temu....

Maratonci
*Moj tata kaze da svaki covek ima tri dimenzije: visinu, sirinu i ... duzinu.

-Jesi ti ikad pucao?
-Jesam!
-A gde?
-Pa na svadbi!
-A u šta si pucao?
-Pa u nebo!
-Pa jesi ga pogodio?! (Maratonci)

Balkanski spijun
*Ajde ti meni lepo sve priznaj, a Djura ce da ti oprosti sto te je tukao

-------

-Ja sam drugu Titu ishao na sahranu 350 kilometara peshke... smejte se vi... jebo meni pas mater! - Kapetan

-Ne hvala, popio sam jedno pivo prije pet dana i to mi je dosta - Veljo

-sta ti se desilo
-cistio sam tatin pistolj pa je opalio
-a imas 5 rana??
-jebiga, ja sam uporan decko

došli Pinki i Švaba kod babe i priča im ona, a oni se duvaju... Veli baba: I tako mene švabe jure, ja bežim, a oni pripucali... A Pinki nadrogiran kaže: Pa bako.......Jesu te zaklali, il nisu ?

Sa donje pipe!
A sto vam je to??
ONO CHIME SAM TI MAJKU TASLACHIO!

• Sin
  • Korisnik
  • 17
22.10.2011 | 21:37
scarface32 kaže:
Opet mi je neko dodao minus u karmu. Bas me ne vole. Morat cu promijeniti pricu.....

skarfejs druže imaš plus od mene, ne daj jebivjetrima da ti mjenjaju priču

P.S. odična pionirska na slici
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (811)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO