Školska knjiga će prodavati Apple proizvode
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Školska knjiga će prodavati Apple proizvode

22.10.2011 | 14:53
Izgleda da će tako biti. Dobio sam neslužbenu informaciju da će ŠK u većim gradovima (dakle i Rijeci, gdje upravo u Adamićevoj, pokraj Derme renoviraju prostor) imati Apple proizvode i to sve osim naravno iPhone-a. Ova informacija je došla upravo sa predavanja Izdavačke akademije gdje se jučer i danas drži predavanje iz knjižarstva koje drži Dražen Dabić (BB user btw, kaže iPhone mu je "prezenskast" )

Ajde da vidimo dali će tako i biti

pozz
22.10.2011 | 20:04
Ma da, super... Što je sljedeće? Prodavat će ih i u Plodinama, valjda. Između pegli i tostera iMacove, a iPade na stalku s novinama, kod blagajne.

Što će sad ljudi koji su do jučer prodavali školske udžbenike, radne bilježnice i pribor sad najedamput prodavat Macove? Pa što ne bi odmah i interkontinentalne nuklearne projektile?
22.10.2011 | 20:17
Šalu na stranu, sin mi rekao da već snabdjevaju edukativne ustanove (za sada neke faksove) iMacovima , jer je pomagao prilikom instalacije istih. Bit će da su uvidjeli potrebu i drugih OSa osim Windowsa.Možda iz tog smjera vjetar puše.
22.10.2011 | 22:07
@jzelko:

Uvidjeli?? Nemoj me nasmijavati

Ja mislim da se tu radi o cistom pomodarstvu.

Apple je imao velike promotivne akcije i jako je popularan u obrazovnom sektoru u US.

Pa se i nasi furaju na te nekakve "strane edukacijske metode"

Ja osobno bi volio da je tako i kod nas, puno vise Mac korisnika bi bilo nakon faxa

P.S. A i Macovi su vise cool kada treba pravdati utrosena sredstva poreznih obveznika
22.10.2011 | 22:12
Moji na faxu kupuju cijelu učionicu Macova. Ne znam koje modele (znam samo da nije Mac Mini koji bi bili sasvim dostatni za potrebe), ali ide 16 komada. Za dizajnerski smjer.
22.10.2011 | 22:24
smayoo kaže:
Ma da, super... Što je sljedeće? Prodavat će ih i u Plodinama, valjda. Između pegli i tostera iMacove, a iPade na stalku s novinama, kod blagajne.

Što će sad ljudi koji su do jučer prodavali školske udžbenike, radne bilježnice i pribor sad najedamput prodavat Macove? Pa što ne bi odmah i interkontinentalne nuklearne projektile?

Navodno će se zaposliti novi, od strane Applea, educirani kadar samo u tu svrhu, a sam bi prostor trebao biti izdvojen od prostora knjižare.
Ne bih baš odmah pljuvala, možda ovo bude i nešto korisno za naš grad ali i za popularizaciju Applea općenito u Hrvatskoj čemu bi svi ovdje trebali težiti.
22.10.2011 | 22:44
Mislim da se radi samo o iMacovima i to 20" ili 21,5". Uglavnom čut će se uskoro !
Našao i sliku cca 30 kom u učionici.
Photo_24DD28FA_6294_F070_E4BA_5AD8F6127A8F.jpg
23.10.2011 | 10:38
Dryad kaže:
[quote]smayoo kaže:
Navodno će se zaposliti novi, od strane Applea, educirani kadar samo u tu svrhu, a sam bi prostor trebao biti izdvojen od prostora knjižare.
Ne bih baš odmah pljuvala, možda ovo bude i nešto korisno za naš grad ali i za popularizaciju Applea općenito u Hrvatskoj čemu bi svi ovdje trebali težiti.

Naravno da je i to moguće, ali procjenjujem da nije baš jako vjerojatno. Nisam siguran da se takav dućan (poseban prostor, posebno educiran kadar) u ovom gradu može isplatiti. Da može, u Zagrebu bi, kao 8x većem gradu, bilo najmanje 8 takvih dućana. A nema ih 8.

Ali dobro. Ispričavam se Školskoj knjizi i suzdržavam se pljuvanja dok ne vidim rezultate.
23.10.2011 | 11:14
Smayoo zaboravljas da je u manjim sredinama cesto lakse pokrenuti nesto nego u velikim.
Rijeka/Istra slove kao naprednije sredine u Hr tako da mislim da ste pravi teren za jedan takav projekt
23.10.2011 | 11:52
Zašto se Rijeka svrstava u Istru?
23.10.2011 | 13:05
Iskreno, mene čudi da nam vrla Vlada nije na najskupljim macbook proima. Ne zbog OSX-a, već samo zbog suhe činjenice da su skupi. Ili da nemaju službene iPade. AjFone ziher ionak imaju....
Da, vidiš, zapravo Sony VAIO je još skuplji, a vrti i prozore na kaj su kao navikli...
INače, da se mene pita u školama bi se učili samo besplatni OS-ovi (linuxi) i open source programi, a sve ostalo fakultativno. A ne da se djeci daje naputak koji sam ja čul: 'Reci tati da ti nabavi novi Word'. Došlo mi je da pitam učiteljicu gdje se to samo tako nabavlja? Ne PADA mi na pamet iskrcati lovu za Office samo zato jer si je to ona tak zamislila i svojeg vjerojatno ukrala negdje...
23.10.2011 | 13:56
Nije ga morala ukrasti, djelatnici "ministarstava i državnih institucija" (a i učitelji spadaju u tu grupu) mogu po povlaštenoj cijeni od nekih 45 kn (9$) kupiti Office 2010 za korištenje kod kuće i imaju pravo na licencu sve dok su u radnom odnosu.

Ja sam 2004 tako kupio Office 2003 (ne nisam učitelj) iako je tad cijena bila nekih 250 kn ali se tada na kućnu adresu dobivao medij u kutiji za razliku od danas kada se s Microsoft-ovih stranica skida iso datoteka, a na mail dolazi aktivacijski ključ,…

I da, po istoj onoj cijeni od 9$ se može i kupiti i Office for Mac 2011,…

Ostaje jedino pitanje, ako učenici već u školama moraju imati Word zašto se i njima (dok su učenici) ne omogući kupnja licence za po doma?!
23.10.2011 | 14:01
drlovric kaže:
@jzelko:

Uvidjeli?? Nemoj me nasmijavati

Ja mislim da se tu radi o cistom pomodarstvu.

Apple je imao velike promotivne akcije i jako je popularan u obrazovnom sektoru u US.

Pa se i nasi furaju na te nekakve "strane edukacijske metode"

Ja osobno bi volio da je tako i kod nas, puno vise Mac korisnika bi bilo nakon faxa

P.S. A i Macovi su vise cool kada treba pravdati utrosena sredstva poreznih obveznika

Ne radi se o pomodarstvu, školstvo u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj i Makedoniji 80-tih godina je bilo opremljeno sa Appleovim proizvodima (Apple IIc/e) i njihovim kompatibilcima pravljenim negdje kod nas, tako da je ovo samo logičan nastavak korištenja Apple kompjutera u nastavi.
23.10.2011 | 14:11
@ galeb, neki od ovih se još nisu ni rodili. Sjećam se da sam ih gledao u izlogu "Velebita" na uglu Draškovićeve i Đorđićeve (ZG).
23.10.2011 | 14:18
Mi smo imalo Orlove i Galaksije (osnovna skola), tek sam u Narodnoj tehnici imao prve dodire s Apple IIe, u srednjoj smo koristili Ivel Ultra racunala
23.10.2011 | 14:24
Blago Vama kad Vas pamćenje tako dobro služi ,… ja se samo sjećam da smo u srednjoj (Grafički obrazovni centar u Getaldičevoj, Zg) tamo negdje 86 ili 87 dobili jednu učionicu opremljenu s 30-ak računala koja su imala mali logo jabuke u duginim bojama ali o čemu se radilo nemam pojma ,…
23.10.2011 | 14:27
Bit će to ona koja su se slagala u Makedoniji.
23.10.2011 | 14:35
Ma kad imaš 17 koga briga,... za računala,...

No da se vratimo na temu, ŠK i Apple, zašto ne,... pa prije 10-ak godina su se računala (opčenito) kupovala samo u specijaliziranim dučanima i bila su skupa koliko su bila, otvaranjem trgovačkih centara preko noći (dobro, ne baš preko noći, ali) su cijene počele padati.
23.10.2011 | 14:38
Ne, nego IVEL ultra iz Ivanić Grada (Ivanić Grad ELektronika). Bio je to klon Apple IIe, i mi smo ih imali u MIOC-u i na njima radili u Fortranu i UCSD Pascalu....

Koje mašine, kad ih se danas sjetim: dva floppyija i peglaj.....

A ovo za Word se slažem. Užasno me nervira taj bahati stav: Reci tati da nabavi bez da na trenutak zastane i razmisli koliko to sve košta i da postoje jednako kvalitetne ili i kvalitetnije BESPLATNE open source varijante...
23.10.2011 | 14:39
jzelko kaže:
@ galeb, neki od ovih se još nisu ni rodili. Sjećam se da sam ih gledao u izlogu "Velebita" na uglu Draškovićeve i Đorđićeve (ZG).

Taj izlog i danas postoji, na vuglecu je onaj veliki plavi logo Velebit, ali izlog je prazan, prašnjav i napušten... Baš me zanima čije je to i koji su planovi s tim?
23.10.2011 | 14:45
Otvorit će još jednu pekaru za debile
23.10.2011 | 14:46
Iskreno se toplo nadam da će se isti otvoriti, ne zato jer je to u Rijeci, nego zato jer u Rijeci nigdje nema prostor koji bi imao izložene Apple proizvode gdje ljudi mogu malo doći i pogledati o čemu se radi. Do sada se to moglo samo u Tehnomaxu, ali su bili zaključani i iza stakla, a to nije to. Bitno da je hrpa pc laptopa bila upaljena. No dobro Tehnomax je povijest sada.

Mnogo ljudi ovisi o tome da saznaju o nečemu kada to i vide. Žalosno je da velika većina ne zna primjerice da je Kreativni odjel mjesto gdje se čovjek može doći informirati i u konačnici kupiti Apple proizvode. Jasno ne sve ali opet. Ne navijam ja za ŠK kao konkurenciju, ali činjenica je da u Rijeci ne postoji izložbeni (prodajni) prostor kojeg ljudi mogu vidjeti sa ceste.

Vidjet ćemo što će od svega toga biti
23.10.2011 | 15:22
Jasan mi je strah trenutnih prodavača Apple hardwarea od moguće konkurencije (ako ŠK to može biti), no nije mi jasna sterilnost u komunikaciji i njihova potreba "dahtanja" za vratom svakome ko uđe u njihov dućan,… išao sam nekidan pogledati iPad 2 u jedan od takvih dućana i izašao nakon desetak minuta s neugodnim osjećajem da su me sve vrijeme pratila barem dva para očiju s mislima da sam došao nešto ukrasti,… za razliku od toga dva dana kasnije slučajno svratio da Emmezete u Stupniku i tamo na običnoj polici stoji uključen (samo sigurnosnom sajlom pričvršćen) iPad 2, bez nadzora i dahtanja trgovaca za vratom,… i možeš ga uzeti u ruku, razgledati, isprobati,… i nimalo mi nije smetalo što se 10 metara dalje prodaju perilice rublja,…
23.10.2011 | 15:23
www.kreativni.hr/ponuda-apple.php

@rusty - kako nema u Rijeci? Radimo godinama i u Kreativni si uvijek mogao doći i pogledati gotovo sve od Apple računala - od Minija do Mac Pro stanica. Jedino nismo imali iPad donedavno zbog restrikcija, ali sada je i to sređeno. I u najstrožem smo centru grada, a usluga je zamišljena tako da se za klijenta rezervira određeno vrijeme i da se s njim porazgovara i vidi što mu zapravo treba i kako mu najbolje pomoći.

No, ono važnije je da ti kompleksnu stvar kao što su računalo i softver prodaje netko tko to zaista i koristi, a ne trgovac koji je priučen i položio je par osnovnih certifikata. Ja držim da je važno i vidjeti Macove u akciji, a ne s unaprijed pripremljenim demo kulisama. Kod nas se stvari mogu vidjeti usred posla, s najnovijim Apple i Adobe softverima na konkretnim produkcijskim zadacima. Takvo iskustvo ne može se dobiti u generic trgovini IT opreme.
23.10.2011 | 15:42
U Osijeku, nazalost, ne mozes nigdje vidjeti Apple racunala, a kamoli kupiti koje
23.10.2011 | 15:56
dpasaric kaže:
www.kreativni.hr/ponuda-apple.php

@rusty - kako nema u Rijeci? Radimo godinama i u Kreativni si uvijek mogao doći i pogledati gotovo sve od Apple računala - od Minija do Mac Pro stanica. Jedino nismo imali iPad donedavno zbog restrikcija, ali sada je i to sređeno. I u najstrožem smo centru grada, a usluga je zamišljena tako da se za klijenta rezervira određeno vrijeme i da se s njim porazgovara i vidi što mu zapravo treba i kako mu najbolje pomoći.

No, ono važnije je da ti kompleksnu stvar kao što su računalo i softver prodaje netko tko to zaista i koristi, a ne trgovac koji je priučen i položio je par osnovnih certifikata. Ja držim da je važno i vidjeti Macove u akciji, a ne s unaprijed pripremljenim demo kulisama. Kod nas se stvari mogu vidjeti usred posla, s najnovijim Apple i Adobe softverima na konkretnim produkcijskim zadacima. Takvo iskustvo ne može se dobiti u generic trgovini IT opreme.

slažem se sa navedenim Davore, ali da pitaš 10 ljudi na Korzu, gdje mogu pogledati i informirati se o Apple proizvodima koliko njih bi reklo Kreativni odjel? Govorim samo da iz mog osobnog iskustva kada bi rekao "sve to možeš vidjeti u Kreativnom" slijedeće pitanje je bilo "gdje je to" ili nešto u tom stilu. Vjeru mi meni je prvome žao kada čujem tako nešto.

Jedino nismo imali iPad donedavno zbog restrikcija, ali sada je i to sređeno

eh baš kada sam ja kupovao iPad nije bilo moguće to napraviti kod vas .
23.10.2011 | 17:04
Ovo "navodno" je ovdje vrlo vjerojatno budući da je to info iz usta samog direktora Školske knjige ali znamo svi kako se svaki plan može izjaloviti tako da nam ostaje vidjeti što će biti. Otvorenje bi trebalo biti u siječnju, naravno, ovisi kako će radovi teći.
Uposliti će se novi kadar koji će se specijalno educirati o Appleovim proizvodima ali, da, slažem se s Davorom da je sasvim drugačije pitati za savjet nekog priučenog ili nekog tko u svakodnevnom životu radi sa Apple proizvodima i iz prve ruke može dati korisnu informaciju a to ljudi i primijete. Kreativnom odjelu idu sve pohvale, no njegovo je postojanje prilično čuvana informacija (zavisi s kime se družite ), a ukoliko Školska knjiga taj prostor otvori kako je planirano, cijeli grad će doznati da se baš tamo nudi nešto posebno i interesirati se o čemu se konkretno radi. Možda će se savjet o kupnji tražiti drugdje, ali prodaja će biti tamo.
23.10.2011 | 22:09
stajpZg kaže:
Moji na faxu kupuju cijelu učionicu Macova. Ne znam koje modele (znam samo da nije Mac Mini koji bi bili sasvim dostatni za potrebe), ali ide 16 komada. Za dizajnerski smjer.

Uh, već vidim da će biti problema.
Slučajno sam studirao tamo gdje ti radiš, i imali smo vježbe u učioni gdje je bilo Mac-ova.
Te Mac-ove su svi živi izbjegavali jer nitko nije znao na njima raditi, niti je imao volju naučiti. (a Mac Pro mašine su bile u igru)
23.10.2011 | 22:43
Prihvaćam kritiku, istina je da smo samozatajni i da kod nas nitko neće doći "slučajno", uvijek je to po preporuci ili jer nas je netko vidio izlistane na "Gdje kupiti?" na webu uvoznika... no, kako to poboljšati?

Da stavimo na zgradu Apple jabuku? To možemo, ali nekako nam se to činilo pretenciozno s obzirom da nismo klasična maloprodaja, već multimedijski studio specijaliziran za kreativce i njihove potrebe. Nismo klasična butiga gdje možeš vidjeti staklenu vitrinu punu iPoda i slično... mi smo fokusirani na Macove i kreativne softvere. No, evo, razmislit ćemo o tome da se nekako označimo radi onih koji ne znaju.
23.10.2011 | 23:04
Bili bi blesavi da ne iskoristite lokaciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO