25.10.2011 | 19:32
Finn kaže:
znaš li koja je procedura za to? ja radim u školi pa bih svakako to iskoristio.[/quote]
Sorry kaj malo kasnim s odgovorom, gužva na poslu, gradu, doma,…
Ovako, između Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i tvrtke Microsoft Hrvatska za održavanje Microsoft programske opreme prije xy godina sklopljen je sporazum temeljem kojeg djelatnici ministarstva u RH, a mislim da se to odnosi i na neke druge tvrtke koje su "veliki" kupci Microsoft-ovih programa, temeljem HUP-a imaju pravo pod povlaštenim uvjetima na kupovinu Microsoft Office 2010 Professional Plus programskog paketa.
Drugim riječima, tvrtka ili ministarstvo koje je kupilo xy kopija nekog programa unaprijed računa da će zaposlenici dio posla ponijeti i obavljati kod kuće te im poslodavac u suradnji s Microsoftom po povlaštenim uvjetima omogućava da si za po doma kupe navedene programe.
Inače, uz kupovinu Office 2010 Professional plus paketa moguće je kupiti Project 2010 i Visio 2010 alate, te Office 2011 za Macintosh.
Office 2010 Professional Plus Enterprise sadržava slijedeće programe: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, SharePoint Workspace, Access, Publisher, InfopPath
Cijena pojedinačnog programskog paketa je 9 USD.
Za kupnju je potrebno spojiti se na ovu stranicu:
www.microsofthup.com/hupemea2/home.aspx?culture=en-GB) i dalje pratiti korake u obrascu.
Napomena, potrebno imati službenu mail adresu jer se njom vrši provjera da li je netko zaposlenik ministarstva ili tvrtke koja je s Microsoftom sklopila ugovor po HUP-u ili ne. Drugo, na tu "službenu" mail adresu dolazi povratni mail s linkom s kojeg se skida "iso" s Office paketom, a isto tako dolazi i ključ proizvoda, što spremite na HDD i kasnije zapržite (link za skidanje je aktivan 30 dana).
U mom slučaju kad sam kupovao Office 2003 smo obavijest dobili putem dopisa od odjela informatike u ministarstvu jer tada još nismo svi imali sl. mail adrese i narudžbu smo vršili putem interneta uz telefonsku provjeru narudžbe od tvrtke RECRO koja je tad u roku od 2-3 dana putem pošte na kućnu adresu dostavljala kutiju s CD-om (odnosno dva),…
Usput, informacije radi, ni kod mene na poslu masa ljudi o ovom nema pojma jer ili nisu zainteresirani ili je neko ko je trebao djelatnike s time upoznati nije imao vremena za to
,…
Ako ima još nekaj kaj sam možda zaboravio, slobodno pitajte,…