25.10.2011 | 15:59
dpasaric kaže:
@DrAle - haha, ovo je zanimljivo!
Moja najveća zamjerka na Zeppelin Air je da su totalno bez basa, ono impotentno lupaju tek malo niže od srednjetonaca. Da, stavio sam blizu zida, nisu bili na sredini prostorije. OK, razumijem da ne mogu izvesti neko čudo s onim malim membranama, ali nije to ono što volim. Meni je lijepo kada se prostorija onako ugodno ispuni mekanim basom, a oni to ne mogu. Volio bih čuti taj neki model s previše basa, to je onda nešto za mene!
Ma i ja ti velim da Air pumpa previše basa. Jasno, tu se ne radi o basu od 28 herca koji trese temelje, ali ono kaj može prenaglašava. I da, trebal si malo odmaknut od zida, recimo na nekih 40-ak cm, još ako su u kutu i da vidiš kak bas fercera....
E sad, mislim si da si ti u Alfi naviknul na preveč basa, valjda imaš neki opaki subwoofer i pojačalce neko?
A inače, karakter zvuka se čuje vrlo dobro i ako nisu kontrolirani uvjeti; mene nekakvo kreštanje jeftilena izluđuje i ako je pomiješano s pozadinskom bukom telke ili čega već... Takaj, kad su metalni i oštri visoki, to mi je ko da mi neko svrdla kroz mozak...
I kad smo već ušli u ove vode, mogu samo potvrditi ono kaj sam već davno rekel: novi diskovi se snimaju za qu..c. Upravo slušam Al Jarreaua Heaven & Earth što je AAD disk. Neke stvari s tog diska postoje i na nekim kasnijim kompliacijama kao DDD. Ovaj s analognom matricom UBIJA digitalnog do te mjere da je to presmiješno. Bas je dublji, dinamika je nemjerljivo bolja, zvuk prirodniji. Ista je stvar ako posluhnem Thriller (album) i onda Thriller s one kompilacije na kojoj je u DDD izvedbi: flah, bezveze, pola producentske magije Quincyja Jonesa je pogubljeno u nepotrebnom peglanju...
A na onom popisu onih koji me nisu razočarali: Kraš napolitanke, bajadere (ako su kupljene u Bombonjeri Kraša, svježe da se tope u ustimmmmmmmmmmmmmmmma), Kraš Houswives (aka domaćice) i našlo bi se još, ali ovo je na prvu ruku...