Mac Pro ide u mirovinu? :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro ide u mirovinu? :(

01.11.2011 | 11:33
Suska se da ce Pro serija Macova dozivjeti istu sudbinu kao X-Serve.

Kao "nije mi isplativo to vise proizvoditi" Tvrtka koja se hvali tolikim profitom, ne mora 800% zaradjivati u svakom polju svog djelovanja

iMac je, po njima, dovoljno jak da zamijeni PRO seriju

Ne znam kako ce to objasniti vlasnicima profesionalnih studija ciji se posao bazirna na namjenskim grafickim ili zvucnim akrticama koje se ugradjuju u slotove koje iMac ili MBP nema.

Ili ce natjerati proizvodjace tih komponenti da prave externe thunderbolt varijante svog hardvera?

Ili im uopce nije stalo do pro korisnika? Ili obicnih korisnika koji jednostavno zele imati najmocniji Mac na svom stolu.

Sve u svemu, mene ne veseli ta odluka, jer defintivno potvrdjuje pravac u kojem Apple ide.
01.11.2011 | 12:09
Ima stara krilatica koja kaze " nista nas ne smije iznenaditi" . Tako i od apple-a. Ja sam citao da ce 2013 izaci tv od applea i bit ce ugradjena siri. Prestat ce proizvodit proizvode koji najmanje donose para a ici ce dalje sa ovim koji im pune kasu.
01.11.2011 | 12:23
1) Vijest dolazi od strane istog izvora koji je 2009. proglasio Mac mini definitivno mrtvim. Dakle, vjerodostojnost je niska.

2) Da je vrijeme da se taj stroj modernizira konceptualno i u svojoj formi - svakako. Težak je preko 20 kg, ogroman i skup u proizvodnji. Ja ga volim baš zato, ali pristao bih na nešto kompaktnije ako bitne stvari ne bi bile oduzete. Volio bih nešto slično NeXT Cubeu, pa možda malo manje, nekakvu veliku kocku možda u eleviranom Mac mini dizajnu.

Moj idealni Mac Pro budućnosti bi bio nešto ovakvo:

Features and tech specs:

- the main feature is an aluminum unibody cube case (think of it like Apple Design Award scaled up) that is also an enormous cooler - a board with Xeons is mounted directly into it, in an ideal case there will be no fans at all,

- the idea is not to make it as compact as possible, but impressive, silent and powerful, an icon!

- Mac Cube as a product is positioned above hi-end iMac, but below Mac Pro tower - or as a Mac Pro tower replacement. It's a powerful machine for multimedia studios and computer enthusiasts,

- no optical drive! It has no sense anymore even in multimedia studios, DVD production is going down, and Blu-ray is probably a dead-end, so who needs an optical drive he can use an external one... not a big deal,

- only 2 (or at most 3) PCI-Express slots, one for graphics card and one(two) for expansion,

- 8 or at least 4 memory slots,

- SSD boot drive built-in (but not soldered!), 128GB should be enough in low-end model,

- four 3.5" HDD drive bays for the ultimate storage capacity (with available adapters for 2.5" SSD)

- last, but not least: a hi-end graphics card available.

3) Apple u utrci za profitom zbilja ubije Mac Pro i ne ponudi zamjenu. Tada ih glasno psujem na Jabučnjaku, a izdaju te razine smatrao bih tek malo manjom od one koju je HDZ priredio hrvatskom narodu. Kupujem nekakav Hackintosh i razmišljam kako bi bilo bolje baviti se vrtlarstvom.

Eto, to je moje viđenje situacije. Nadam se da će ipak biti točka 2.
  • campo
  • Posjetitelj
01.11.2011 | 12:30
Ja smatram da će mac pro opstati...idućeg zamišljam crnog u kombinaciji aluminija i stakla sa jabukom koja svijetli i novom takvom tipkovnicom sa osvjetljenim tipkama,..snovi su snovi ali neki se i ostvare
01.11.2011 | 12:32
cisto sumnjam da ce ga ukinuti..toliko pro ekipe radi na njima, a i ekipa u appleu tako da sumnjam da ce ga ukinut..
prije bi rekao da ce od njega napravit jos jacu zvijer nego sto je sad..
01.11.2011 | 12:38
Ja se nadam da su osjetili sav bijes profesionalaca kada su napravili onaj kiks s FCP X i da će sada malo više paziti. Ako ipak odluče biti all-consumer kompanija, onda će napraviti istu grešku koju je napravio nekada slavni HP - i vidi ih gdje su danas došli.
01.11.2011 | 12:44
Kad si vec spomenuo hackintosh. Ja inace ne pratim tu scenu, i nekako ne odobravam, jer sam misljenja da to nikada ne moze raditi kako treba, ili barem na istom nivou stabilnosti kao pravi Mac.

Medjutim, prije par dana, sam kod poznanika vidio Hackintosh koji pere bilo koji Mac Pro po performansama.

Nije ga kostao kao PC iz Peveca, preko 1000€ je izasao stroj, ali svejedno je to nekoliko puta jeftinije od PRO, za istu korisnu snagu.

OS X sasvim uredno radi, kao i sve aplikacije. Iskreno sam se iznenadio kako to sve dobro radi u praksi.

U brand name kucistu i pomno odabranim komponentama, nije ni bucan comp.

Ako Apple ukine PRO, mislim da ce ta Hackintosh scena procvjetati

Ne bi se iznenadio da se u sivim zonama pocnu prodavati gotove konfiguracije "OS X ready"
01.11.2011 | 13:45
Upravo sam Tim Cooku "čestitao" rođendan sa salvom žalbi na njihov odnos prema pro zajednici (trenutno smo bez anti-glare monitor opcije osim na MBP) i izrazio zabrinutost ovim tračevima. Isto je napravilo stotine drugih po Mac forumima, pa će valjda uhvatiti kako zajednica diše. Ako brinu, super, ako ne brinu - njima će se razbiti o glavu.
  • User
  • Posjetitelj
01.11.2011 | 15:46
Nije da sam skori potencijalni kupac Mac Pro-a, ali ne sviđa mi se kako su krenuli. Mac Pro mi se čini kao stroj koji se daleko najmanje kvari u odnosu na njihove ostale strojeve i ako već hoće progurat ove potonje i thunderbolt kao zamjenu za Pro-ove interne slotove, onda će se morat debelo potrudit da svi ostali Macovi budu barem duplo kvalitetniji. Firme koje bi MP zamijenile iMacovima ne bi lako opraštale mrlje na ekranima i sl.

Ovo mi ne izgleda baš kao vjerojatan scenarij, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijat. Po meni su iOS uređaji ti koji bi trebali služit za namjene krajnjih korisnika, a sve što je na OS X-u bi trebalo ostat u područjima opće namjene (dakle za svakoga). Ako računala i OS X krenu ograničavat na end-usere i eventualno "prosumer" korisnike za video, fotografiju i sl., selim na PC i Linux bez razmišljanja.
01.11.2011 | 15:57
da se nadovezem na Usera. Mi upravo i firmi zamjenjujemo jedan MacPro sa iMacom. Bas me zanima kako ce to proci. Na papiru sve izgleda odlicno, vidjet cemo u praksi.
01.11.2011 | 17:37
dpasaric kaže:
Upravo sam Tim Cooku "čestitao" rođendan sa salvom žalbi na njihov odnos prema pro zajednici (trenutno smo bez anti-glare monitor opcije osim na MBP) i izrazio zabrinutost ovim tračevima. Isto je napravilo stotine drugih po Mac forumima, pa će valjda uhvatiti kako zajednica diše. Ako brinu, super, ako ne brinu - njima će se razbiti o glavu.

Ma, Davore, daj... što će im se razbiti o glavu? "Stotine gnjevnih profesionalaca"? Naspram desetaka (stotina) milijuna iĐiđe korisnika širom svijeta? Apple je svoju odluku već donio. Je*e im se za profesionalnu zajednicu.
01.11.2011 | 18:08
@smayoo - Razbit će im se o glavu ako napuste pro zajednicu, to je dugoročno neizbježno i samo je pitanje pohlepe hoće li to uzeti u obzir ili neće. Moraju biti jako poslovno kratkovidni da to ne shvate. Moraju biti ignoranti da ne vide što se dogodilo HP-u. Točno se sjećam tog procesa kod njih i kako su mi prijatelji inženjeri razočarano bježali od HP-a kada su počeli taj proces. I više nikada od nikoga od njih nisam čuo da su nekome preporučili HP. HP je tada mislio da to nije važno, da je to ionako manjina, ali usputno su ubili svoj ekosistem i stvar se počela urušavati.

To je pucanje u "mozak" branda, to je napuštanje entuzijasta i milijuna besplatnih "advokata". To je napuštanje nevjerojatne vrijednost u besplatnom marketingu kojeg su do sada dobivali zbog te zajednice. Netko je izračunao da je besplatni marketing koji je generirala ta zajednica prije lansiranja prvog iPhonea iznosio gotovo pola milijarde dolara.

Što misliš bi li tipična zemljačina s ulice koji je kupio iPhone zajedno sa svojim novim luskuznim njemačkim terencem da bude gazda u kafani iz hobija digao portal ili makar blog i pričao o svemu tome i promovirao tu tehnologiju zato jer iskreno vjeruje u to da je dobra i korisna? Naravno da ne.

Velikim brendovima pro grupa korisnika ne smije biti opterećenje, dapače, trebali bi napraviti nešto totalno moćno i skupo imagea radi, isto onako kao što auto proizvođači uvijek imaju par modela totalno van normalnih klasa. I tržište za to postoji - i što je najbolje, to tržište ne kuka radi par sto eura više-manje. Oni žele najbolje i žele to od nekoga kupiti. Do sada je to nudio Apple, ako to ukinu, učinit će nepovratnu štetu brandu.

Ja i dalje mislim da će izdati novi model, ali moguće novog koncepta i u novom, kompaktnijem, kućištu.
01.11.2011 | 18:25
Mozda grijesim, ali ja jednostavno ne mogu zamisliti neki iMac da danima/tjednima procesira neki video ili 3D animaciju.

All-in-one koncept nije ni zamisljen da radi u rezimu 24/7. Kako bi se to hladilo?

Koliko bi to pregrijavanje utjecalo na trajnost tih, ne bas tako, pouzdanih strojeva?

RAID? Prosirenje?

Ali Apple to ne brine. Tako su ukinuli X-Serve i rekli "imate Mini i Pro". Mini kao server, meni je to presmijesno

Sada, ako ukinu Pro, onda ce reci da kupujemo Minije i za graficke i radne stanice, a ne samo za servere

Nedostatak profesionalnog mat monitora u ponudi, sve rjedje osvjezavanje Pro serije, kao i novi Lion su istinski pokazatelji u kojem smjeru ce sve to ici.

Nazalost...
01.11.2011 | 18:42
Naravno, postoji i treći scenarij. Slično kao IBM s Lenovom, samo suprotno. IBM je u jednom trenutku odustao od kompletne consumer linije laptopa i desktopa i sve zajedno prodao Kinezima koji su to već godinama ionako radili kompletno sami, od A do Ž. I tako je nastao Lenovo. A IBM je zadržao samo servere i ina profi čudesa.

Možda će se nešto slično desiti s Appleom - da odluče zadržati kravu muzaru, a kompletan Mac i OS X program prodaju Kinezima pa će sve i dalje postojati, samo će se zvati, ne znam... 中國蘋果
01.11.2011 | 19:01
Budućnost je da bude sve kompaknije, da nema žica, bla bla bla npr. dobar smjer ide intel sa integriranom grafičkom u chipu. Nisu još dostigli da bude to sve u TOP TOP Speedu kao kod zasebne grafičke ali ide u dobrom smjeru.

Na Creative cow forumu sam nedavno čitao temu: Mac Pro ili iMac 27" i7,.... ...većina ljudi koji imaju video editing "house" su kupili najmanje 6 iMac 27 za editing 24/7. Kažu da su prezadovoljni za montiranje dokumentaraca, serija i slično. A Mac pro koriste za naj zahtjeve jer imaju speed za rendering zahtjevne projekte koje iMac trenutno još nema toliko, bar za animation/cgi i šta ja znam....
01.11.2011 | 19:09
www.cray.com/Products/CX/Systems.aspx

U očaju sam išao gledati što nudi Cray u HPC klasi malih desktop high-performance računala. I našlo bi se nešto, ali zazirem od Hackintosh sistema, pogotovo ako je nešto ovako egzotično u pitanju. Evo, neka prodaju pro priču Crayu - ili neka im dozvole licenciranje OS-a. Mislim da bi to bila ok solucija za one koji baš žele performanse.

No, ok, uvijek mogu uzeti zadnju verziju Mac Pro na tržišu, napucati je do kraja i znam da ću biti miran idućih 5 godina, a to je mnogo. Evo moj Mac Pro sada ima 5 godina i još uvijek je brži od svih tih jeftinih iDrangulija. On je moja najbolja Apple kupovina ikada.
01.11.2011 | 21:07
Poz.,
1. Činjenica; Smayo: Naspram desetaka (stotina) milijuna iĐiđe .... da će ići poslovanje u tom smjeru..
2. Polako će ukidati Pro Liniju ili bar smanjiti (ne znam kako se to ekonomski isplati kroz budućnost)
3. Živjeti na slavi i razvijati iĐiđimiđi... FCP v.XXX
4. Nakon nekog vremena lupnuti glavom u zid pa u ormar pa u zid (Panika)
5. Pregrupiranje zbog štete... PC nam oteo HI-END tržište.
6. Opet razvoj Pro ili već kako se bude zvala linija; nije ni bitno.
  • campo
  • Posjetitelj
01.11.2011 | 21:16
x serve nije ukinut zbog toga što nije dobar kao hardware nego zato što je apple server os neupotrebljiv i naravno da su u pravom trenutku odlučili prekinuti antireklamu. nevjerujem da su i niuhove mreže u cupertinu na apple os serverima. a mac pro je sasvim druga priča i apple po meni nikada neće odustat od toga i nije to smayoo baš tako malo tržište. u mojoj maloj okolici ima desetak pro strojeva koji su plaćeni u prosjeku 4000 eura svaki to je 40 000 eura (koliko je to iPhonesa) a radi se o mom "selu" video montaža na iMacu hd materijala ...nemojte me zasmijavat pa ne može iMac ni photoshop odradit kako treba ...
01.11.2011 | 21:33
zato nam dolazi apple tv sa siri. ebo mac pro
01.11.2011 | 22:29
O hackintosh-u i dalje..
Osobno ne zazirem od Hackintosh (kanti), svojevremeno sam i ja slupao jednu verziju OsX-a na laptop HP 8710p i to je dobro ferceralo. Skinuo sam iz razloga jer nemam kupljen origigi system, ljudi ipak na koncu trebaju platiti za dobar proizvod, što neznači da jednom ne kupim OsX 10.X i stavim u pogon na PC-u. Mnogima je Apple-ov hardware preskup a, ipak svi znamo da je njihov hardware upravo i namijenjen tom systemu i obratno. Zajednica koja radi na tome i te kako podiže reklamu za Apple i njihovo derište, i to nije zanemarivo jer tržište software-om je ogromno. Tko voli Apple i njihovu filozofiju na bilo koji način će staviti u pogon system na ovom ili onom hardwareu.

Platforma Pro ili će ići ili ne, možda je bio trenutni hir Jobsa o takvoj odluci, stanje tržišta ili pregrupiranje uprave, samo znam da mašine Pro na ovaj ili onaj način trebaju profesionalnoj zajednici. Siguran sam ako se smanji proizvodnja Pro-a ili čak ukine (ne daj Bože), a primat uzme PC platforma, to je zauvijek gubitak postojećeg tržišta, koje se neće vratiti na Apple.

Trenutno Applu ide dobro s njihovim iGađetima, lova se slijeva u blagajnu, novo zamamno tržište, samo i konkurencija čini svoje...
01.11.2011 | 23:56
Svako ko je jedanput kupio Pro za posao zna da bolje mašine i investicije nema! Mene je moj služio 4godine i još služi kolegi u grafičkoj firmi. Ta vijest je sigurno neka "patka" jer Apple je pun love ko brod a gubiti nešto di je naj-naj... God save the PRO!!!! Neka pate pc kompleksaši.
02.11.2011 | 12:04
@campo: Oni su jasno rekli da povlace X Serve jer nisu zadovoljni brojem prodanim strojeva. I kao takav im vise nije rentabilan.

Serverski OS nisu povukli vec sugeriraju da se koriste na Mini ili PRO Macovima.

Pohlepa cista, a ne priznanje da im serverski dio softvera nije najuspjesniji dio price
  • campo
  • Posjetitelj
02.11.2011 | 12:26
Pa naravno da nisu rekli da im server OS nevalja ali to svatko zna u mrežnom svijetu. da imaju pravo server riješenje prodavali bi oni x serve i te kako jer bi svatko rađe kupio server i os zajedno, to je idealno...
  • campo
  • Posjetitelj
02.11.2011 | 12:32
www.zdnet.com/blog/btl/server-sales-show...?tag=col1;post-31236

www.zdnet.com/blog/microsoft/behind-the-...erating-systems/5408

Ovdje su vam dva linka pa može i onaj tko ništa o tome ne zna kakve apple ima šanse u svijetu mreža i sa hardwarem i sa os
Ali na za Desktop profesionalce videa i grafike situacija je obrnuta,
02.11.2011 | 13:08
Ja osobno ne virujen da će u mirovinu.
Što mislite na kojim strojevima radi BBC CNN i ostale kuće koje se bave montiranjem i uređivanjem emisija?
Pro će vjerojatno (ovaj) doživjeti preinake a za to treba vremena i usavršavanja u svim segmentima da bi šljakalo kako treba.
Vjerujem da će biti brži i jači u svim mogućnostima na spram ovog koji je još na tržištu.
Naravno cijena će garant biti paprena i viša nego najjača serija koja se prodaje, čak bih se usudio reći da ova najjača serija će biti početna konfiguracija, a dalje će biti savršenstvo od svega što se trenutno proizvodi i bit će nedodirljiv u profesionalnoj uporabi.

Ne znam odakle to da će ga ukinuti, ali ja sam uvjeren da će biti u prodaj,i naravno s novim konceptom.
Nemojte me pitati odakle mi to, to je isto kao da kažete da će mercedes izbaciti iz proizvodnje s klasu.
02.11.2011 | 14:43
Pa da Mercedes najedamput postigne nevjerojatan tržišni uspjeh s vespama (al' ono - super mrak sexy vespama koje same voze i još ti masiraju guzu ) i proda ih 2.000.000.000 možda bi i oni zaključili da im je udio S klase u prodaji beznačajan i odustali od nje.

To je jednostavno tržišno repozicioniranje. Apple je desetljećima bio premium brand za uski tržišni segment bolje platežno sposobnih. Niche market guru. Sada više to nije. Sada je mass market leader. Odustajanje od dojučerašnjih perjanica zapravo je sasvim logična poslovna odluka.
02.11.2011 | 15:22
Još se bute vi svi tukli za moj powermac G4 na 800 MHz koji vrti leopard (a u fušu debian)...
I NE PRODAJEM GA! ZAMJENE ZA NOVI IMAC ISKLJUČENE:P
02.11.2011 | 19:03
Mislim kako nema mjesta panici. Ovdje kukate za dizajnom MP-a, a ne za njegovom snagom. Imam osjećaj kako će se procesorska snaga dobivati spajanjem više Mini Server računala i moči će se lakše balansirati između cijene i preformansi. Tehnologiju i znanje imaju (serveri), samo još implementacija fali. Koliko znam, ako vam server kašljuca ili se kupi još jedan ili sa postojeći zamijeni. Thunderbolt daje oko 20GBit/sec, valjda bu dosta za ulančavanje.
Koliko je čuđenja bilo s prekaska od PPC na Intel. Plakanja za Cube-om.
Industija računala se ne može uspoređivati s autoindustrijom (osim po želji za profitom). Uvjek se bude našel krkan koji bu kupil Maybach. Rolls Royce je valjda ukupno prodal auta koliko Honda naprava u jednom danu.
03.11.2011 | 12:08
@smayoo
Da mozda mercedes pocne proizvoditi vespe.
Ali to je kako si rekao ipak mozda.
Mislim da Apple ne ce odustat od Pro, ako grijesim imas veceru od mene
Sto se tice usporedbe s autoindustrijom to je zbog usporedbe modela koji ce stalno bit u prioizvodnji.
Eto ja sam siguran da Pro ostaje a mienjat ce se MBP i Air.
Koliko znam Air ide na 15" a vjerojatno iPad na 11".
Cak je moja prognoza da nece bit vise MBP 13" vec od 15 i 17".
Vjerujem da ce to biti u roku godinu dana.
Sorry sto ne pisem s kvacicama, pisem s iPhone.
Pozdrav
04.11.2011 | 12:10
Nadam se da neće doči do točke 2. Što se tiče kompaktnosti, zaista je potrebno generalno preuređenje, možda izbacivanje HD-ova i ugradnja SSD-ova, no vjerujem i dogradnja više slotova.
Što se tiče drugih proizvođača, malo MAC-ovaca uopće zna da je APPLE prije 6 godina angažirao firmu MAXIOTRON (USA) u izradi ModBook-a (u biti potpuni APPLE tablet pod imenom drugog proizvođača - sa prilagođenim OSX-om), čiji sam ja ponosni vlasnik sve ove godine. Dapače , sad imaju i jači model, ModBook Pro. Ako ste vlasnik staroga MacBook-a, možete ga u tablet dati preurediti, a ako niste, možete birati između 2 modela. Namijenjen je prvenstveno umjetnicima i onima kojima je pisanje i crtanje (skiciranje) potrebnije. Koriste se sa Pen-om koji u realnom vremenu koristi touch-ekran. Software za ukucavanje texta pen-om također je sastavni dio paketa, a postoji software pisan za ModBook za - prepoznavanje texta i - pisanje istoga. Dakako, koristi i bežičnu tipkovnicu (SlimTouch Wireless 2.4 GHz Mini Touchpad Keyboard) i miša po potrebi. Bootcamp radi, pa kad se instaliraju na njega i windoze, sa OneNote-om.... sve u svemu, prijenosnik vrijedan novaca (nije baš jeftin). Za više informacija treba posjetiti axiotron.com i macsales.com.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 23 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, tmedven, Anonimci (876)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO