Cuvate li ambalazu od svojih Apple proizvoda?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cuvate li ambalazu od svojih Apple proizvoda?

02.11.2011 | 15:23
Cudnim raspletom nekih dogadjaja, doveo sam sebe u situaciju da moram kupiti 2-3 rabljena Apple prijenosnika u jako kratko vrijeme. Jbga, za nove nije bilo dovoljno love.

Pa sam tako kontaktirao desetke ljudi po raznim oglasnicima. Dvije kupovine su uspjesno realizirane do sada, a jedna ili dvije jos uvijek cekaju realizaciju.

Onda sam dozivio da covjek prodaje "laptop sa originalnom kutijom", papirima i naljepnicama koje su dosle za (namjerno karikiram cifre, jer ne zelim nikoga prozivati) 10000kn, a trzisna cijena je recimo 8500-9000. Jer je to, kao, prednost kada imas original ambalazu, pa odatle i nesto veca cijena.

Pitao sam, covjek bez ambalaze nece prodati A ne prodaje ni samu ambalazu

Pa sam se zapitao koliko vlasnika svojih Apple uredjaja cuva ambalazu. Ciljano da proizvod kasnije skuplje prodaju, ili sto im je lijepa ili iz nekog sasvim desetog razloga.

Izgleda da ja nisam normalan sto sam sve te kutije pobacao iz stana
02.11.2011 | 15:50
Ja sam nekada mahnito skupljao sva moguća računala, kartice, kablove, razne điđe-miđe… Uvijek je najveći problem bio nabaviti originalnu ambalažu, gotovo nemoguća misija. S kolekcionarske strane gledano ambalaža je u nekim slučajevima i do nekoliko puta skuplja od npr. same grafičke kartice… Istina ja sam sve dobivao ili skidao s bačenih računala, no ima likova (pogotovo vani) koji takve stvari dosta plaćaju. Na kraju se toliko toga skupilo da sam sve poklonio samo da ispraznim garažu… Ostavio sam si jedan commodore 64 (u originalnoj ambalaži) i jedan PC 386 ))

Ostavio sam si i originalnu iPod i iPhone ambalažu...
02.11.2011 | 15:51
ja cuvam kutiju, ali zbog jednostavnijeg transporta (iMac). Trenutno prodajem isti komp, ali cijena je jednaka sa i bez ambalaze
02.11.2011 | 15:58
Tito kaže:
ja cuvam kutiju, ........ ............, ali cijena je jednaka sa i bez ambalaze

Isto i kod mene. Ima nesto u toj ambalazi .
02.11.2011 | 16:02
U principu ja čuvam ambalažu za sve dok vrijedi garancija, jer u mnogo situacija na garantnom listu sitnim slovima piše da garancija vrijedi samo u orginal ambalazi.

Osim toga, amabalaza stvarno dobro dodje za transport opreme.
02.11.2011 | 16:09
Uvijek čuvam ambalažu, račun, sve najlone, vezice, celofane. Sve, sve! Čuvam čak i ambalažu i račun od tostera starog 8 godina, neka žblj firma.

A da se podiže cijena Maca sa ambalažom, s tim se slažem. I to je po meni u redu, jer se iz toga može vidjeti da li je vlasnik uredan, pedantan, pazi li na stvari.

Inače sve trpam u garažu, kad mi dosadi odnesem kod roditelja u obiteljsku kuću na tavan (ionako je prazan i prostran).
02.11.2011 | 16:21
Dražen kaže:

A da se podiže cijena Maca sa ambalažom, s tim se slažem. I to je po meni u redu, jer se iz toga može vidjeti da li je vlasnik uredan, pedantan, pazi li na stvari.

Dajte, molim vas. Dizanje cijene sa ambalazaom
Znaci ak spremis ambalazu u garazu bolje ces cuvati opremu nego ako ju bacis... hm zanimljiva teorija
Kolko cijenite ambalazu, da li se racuna zapremina ili sto skuplji stroj skuplja ambalaza
02.11.2011 | 16:25
Ja uvijek sačuvam kutije prvenstveno radi lakšeg transporta, a drugo lakše prodam kasnije uređaj u original kutije nego bez nje. Ako se garaža napuni sa kutijama, onda bacim one kutije koje mi stvarno ne vrijedi čuvat.
02.11.2011 | 16:32
Kutijetina od Mac Pro-a mi sluzi kao nocni ormaric
02.11.2011 | 16:33
Cuvam ambalazu, se sam ja to pltil. LOL
Ja to gledam ovako; skupo se plati proizvod, kad se prodaje, ako prodavac ima kompletnu dokumentaciju, ambalazu i naljepnice, te racun, vjerojatno nije svercer ili prekupac. Brine se o uredjaju, tj. stalo mu je do njega. Daje ga u dobre ruke uz novcanu protuvrijednost. Da li je cijena realna ili nije treba kupac ocijeniti.
02.11.2011 | 16:52
ne cuvam ambalazu nikada, cak uredno odmah po kupnji bacim svu dokumentaciju na jezicima koji mi nisu porebni i sl....
u osnovi bacam u smece apsolutno sve sto mi nije potrebno ( cak i ako sumnjam da ce mi mozda recimo trebati jednoga dana )

definitivno originalan ambalaze pomaze u prenosivosti stvari koje po difoltu nisu prenosive, ali da mi netko "podize" cijenu zato sto je cuvao amabalazu smatram u potpunosti nerealnim
02.11.2011 | 16:59
Tu sam pomalo iracionalan: čuvam ambalažu jer ju smatram dijelom dotičnog uređaja koji sam kupio. Kod Apple je dodatni bonus kaj to i lijepo izgleda, a imam tavan na kojem to može stajat. Još niš nisam prodaval, ali ambalažu bi dal kao bonus, ne bi ju naplaćival posebno....
02.11.2011 | 17:08
Slažem se sa Žapcem. I ja čuvam ambalažu. Da nemam prostora (tj. da živim sa ženom i troje djece u 50-60 m2), naravno, ne bih, ali kako imam gdje - čuvam je. Imam originalnu ambalažu još od Commodorea 128D iz 1987. i od Atarija ST iz 1988. Commodore printer sam bio prodao pradavne 1996. skupa s originalnom ambalažom. Od sva četiri Maca čuvam originalnu ambalažu (čak i lampu koju sam kupio polovnu preko E-baya sam dobio u originalnoj ambalaži).

I, naravno, ne samo ambalažu, nego i račun, i knjižice s uputama, i originalne DVD-ove... Potpuno mi je nejasno kako netko kupi novi komp i nakon 2-3 godine nema pojma gdje su mu originalni DVD-ovi koje je s njim dobio. A takvih ima na lopate...

Da li smatram (kad bi ga prodavao) moj Mac vrijedi više zato što ima originalnu ambalažu? Ne. Ali, kad god kupujem nešto polovno, puno više prosuđujem po takvim detaljima, nego po samoj stvari koju kupujem. I spreman sam platiti veću cijenu ako zaključim da je onaj koji je prodaje - to što prodaje pazio i mazio. To nema nužno veze s ambalažom, ali ima s cjelokupnim odnosom prema toj stvari.

Svojedobno sam kupio cijevno audio pojačalo i kvarcni gramofon od jednog lika, za 240 DEM. To je bilo vrijeme kad se moglo kupiti osrednje, ali neloše novo pojačalo za 200 DEM, a gramofone se već smatralo posve bezvrijednima i mnogi su mi rekli da sam to platio previše i da je to krš koji će se sutra pokvariti. Jer nisu bili kod čovjeka doma. Nije imao originalnu ambalažu (oba su predmeta već tada bili jako stari, a on je živio u garsonijeri), ali odnos prema njima, mjesto gdje je držao opremu, način rukovanja njome i općenito izgled prostora jamčili su mi da se ta kupovina isplati. 12 godina kasnije, obje stvari još uvijek rade besprijekorno. Pojačalo sada ima 31, a gramofon 25 godina. To ne bi bilo tako da smo bilo on, bilo ja, po toj opremi tresli pepeo, izlijevali cugu, šutali je, gazili po njoj, itd.
02.11.2011 | 17:27
Recimo da je neki DJ ili glazbenik kupio Apple MBP i spremio kutiju u garazu/tavan i sl.

Nakon 2-3 godine turneja sa MBP po raznim klubovima, diskotekama, zadimljenim i vlaznim prostorima, truckanja po turnejama ga zeli prodati.

Vlasnik izvadi tu sacuvanu kutiju iz garaze i prodaje "laptop sa ambalazom".

Kutija nova novcata, svi papiri i diskovi unutra...laptop doduse malo manje nov, "vide se tragovi koristenja"...

Kakvo je ta kutija jamstvo potencijalnom kupcu da je taj laptop pazen i mazen?

Ja bi ga radije kupio od studenta ili vlasnika koji nema ambalazu jer zivi u garsonjeri, nego od gore navedenog DJ-a, arhitekte, projektanta i sl, koji ga je godinama gulio do maksimuma. Ali je sacuvao kutiju, mos mislit'

Radije bi ga kupio, kao sto je Smayoo naveo primjer, od covjeka koji nema nikakve papire od njega ali vidim kako se prema toj stvari odnosi u prostoru u kojem obitava/radi.
02.11.2011 | 18:59
drlovric kaže:

Ja mislim da si ti jedini normalan
02.11.2011 | 19:13
Mislim kako ste u krivu. Prvo se gleda sami uređaj i ako je nešto poguljeno što nikako ne bi trebalo, to je stvar velikog nemara. Recimo, otvoriš MBP i staklo je izgrebano jer ga je mulac čistio s onim što mu je došlo pod ruku. Ili izguljeni trackpad, odmorište za dlanove, tragovi od odvilača oko vijaka.
Ja prosuđujem po općem dojmu, uredan i usčuvan uređaj + ambalaža + dokumenzacija + račun = korektan odnos prema predmetu koji prodaje.
Pa kaj bi rekli da vam neko donese prijenosnik za prodaju u onoj platnenoj vreči koja se dobije u dučanu i sve ostalo onako nabacano okolo?
Moj 5 godina stari MBP ima jednu crticu jer mi je nož pao na njega i ništa više, isti kao i prvog dana.
02.11.2011 | 19:22
Kupite moj iMac - odlicno ocuvan, poklon najbrzem kupcu orginal kutija , a ako neko zeli samo kutiju dam ju za 999kn, prava sitnica za tako veliku i lijepu kutiju.
02.11.2011 | 20:15
papittovenga kaže:
drlovric kaže:

slozio bi se 100 %
pa ljudi moji gdje ovo ide ??? nekada je bilo uzivanje citati diskusije po forumu.
02.11.2011 | 21:12
Morao sam bacit ambalazu mog MBP, jer sam ga kupio u Italiji pa da me cika carinik nebi postavlja puno pitanja
02.11.2011 | 21:22
I ja čuvam ambalažu dok god mogu i imam gdje. Važno je radi transporta, važno je radi prodaje, a u Appleovom slučaju je i lijepa. Neke kutije su jednostavno predivne - npr. iSight ili stara Apple Adjustable Keyboard.
02.11.2011 | 21:45
Dok je u garanciji svakako pokušavam, a poslije , ako ima mjesta. Manje kutije lako, a veće ako mogu. Par puta mi je dobro došla kutija i za slanje paketa poštom.Doduše ne od Apple proizvoda. Njihova ambalaža ipak odskaće od drugih.
02.11.2011 | 22:12
damir1 kaže:
papittovenga kaže:
drlovric kaže:

slozio bi se 100 %
pa ljudi moji gdje ovo ide ??? nekada je bilo uzivanje citati diskusije po forumu.

Oprosti, molim te. Jako ćemo paziti ubuduće da diskutiramo samo o temama koje su ti po guštu.

STMac me podsjetio da sam krivo napisao ranije - od tri Maca imam ambalažu, četvrti je stigao avionom iz USA, bez ambalaže...
02.11.2011 | 23:21
Dakle, da rezimiramo

Vecina ljudi na ovom forumu (ja sam eto manjina) cuva ambalazu iz nekih svojih razloga, ali Mac sa ambalazom ne bi trebao biti skuplji od Maca bez ambalaze?

Ako pretpostavimo da se radi o identicnim strojevima...
02.11.2011 | 23:34
smayoo kaže:
damir1 kaže:
papittovenga kaže:
drlovric kaže:

slozio bi se 100 %

Oprosti, molim te. Jako ćemo paziti ubuduće da diskutiramo samo o temama koje su ti po guštu.

STMac me podsjetio da sam krivo napisao ranije - od tri Maca imam ambalažu, četvrti je stigao avionom iz USA, bez ambalaže...

u tom slucaju ti se ne bi trebao niti logirati na stranicu, tada bi bilo po mom gustu!
  • campo
  • Posjetitelj
02.11.2011 | 23:57
ja bacim sve prvog dana, naime znam da neće trebati vraćanje i znam da ništa neću prodavati,, a i moju ženu poznajem ,..kad kaže ej što će ti te kutije? to kaže a misli dok ih ne baciš nema ništa od "zabave"
03.11.2011 | 00:37
Zanimljivo, nisam pojma imao da ljudi cuvaju kutije. Ja cuvam prvih tjedan dana (maksimum), da slucajno nije neka vidljiva greska na proizvodu. Ako je inicijalno sve u redu, bacam sve osim uputstva, racuna, jamstva i korisnih dodataka.
03.11.2011 | 09:21
Ja od iMac-a čuvam, tj. služi mi kao stalak za lampu ( pravu lampu, ne stari iMac)
03.11.2011 | 10:08
...bas sam jucer bacio garanciju i ambalažu od 5th Generacije iPod iz 2005.

Ali imam još kutiju od iMac-a G5 i Mac Pro-a i iphona 3gs (razbijenog) i od svih miševa....
03.11.2011 | 10:41
Čuvam, naravno. Imam kutiju od Lampe 20" i od iBooka (G3 White). Lakše je slati na servis (zlu ne trebalo) u originalnoj ambalaži, a lakše je tako i prodati. Najljepše je pak tako kupiti rabljeno računalo jer onda izgleda "kao novo", tj. imaš onaj "Unboxing" efekt
Volio bih imati i kutiju od MBP Unibody (2,4) koji sam Refurbished kupio u GB, a radi prijenosa u osobnoj prtljagi, morao sam baciti ambalažu.

Molim ove što bacaju da ju prije toga stave na Oglasnik . Počeo mi je štekati SuperDrive na MBP pa bih ga lakše poslao u iServis da imam kutiju...
03.11.2011 | 10:56
Čuvam kutije barem dok traje garancija, a najčešće još koju godinu.

I još je MBP u hardcaseu, nosim ga u neoprenskom sleevu, u ruksaku za laptop, i ima silikonsku zaštitu za tipkovnicu.

Lastane, jesam li normalan?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, jzelko, m@xym, petros, Riba, VanjusOS, Anonimci (585)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO