Cuvate li ambalazu od svojih Apple proizvoda?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cuvate li ambalazu od svojih Apple proizvoda?

03.11.2011 | 11:12
čuvam sve ambalaže i od najmanjeg proizvoda
03.11.2011 | 11:58
Ja kada kupujem neki stroj ili alat (racunalo, auto, cekic, kondome...), to radim iskljucivo iz razloga da taj predmet SLUZI za namjenjenu svrhu.

Medjutim, stekao sam dojam da odredjen broj korisnika cim kupi Mac (o tome ovdje pricamo, a primjenjivo je na bilo sto drugo), odmah racuna koliko ce dobiti kada ga bude prodavao. WTF?

I shodno tome, od prvog dana sluzi tom laptopu, umjesto da je obrnuto.

Odatle zaludjenost raznim zastitama, silikonskim presvlakama, plasticnim oklopima za laptope, naljepnicama, carapicama, cuvanjem ambalaze, vezica, najlona...

Ja drugi razlog jednostavno ne vidim.

Ja kad kupim nov MBP za 2000€ i koristim ga redovito u svakodnevnom radu. To mu je primarna svrha. Da bude ALAT ZA RAD! Taj alat ce meni u svom radnom vijeku zaraditi puno vise od svoje vrijednosti. Inace bi mijenjao posao, zar ne?

Kupis MBP za 2000€, dovoljno s njim zaradis pa te boli briga za koliko ces ga kasnije prodati. Mozes ga i u smece baciti, i kupiti novi. Jer si radio i zaradio.

Znaci radim s njim, a nisam rob tog laptopa da ga svaki dan trljam, brisem, da se pored njega ne smije vikati, prasiti, disati...

Trebam ga umotati u silikonske folije, ili neke plastike i time napraviti ruglo od inace prekrasno dizajniranog laptopa?

Samo za to da se ne vide tragovi koristenja kada ga nekad u buducnosti budem prodavao

Mislim da postoji i druga vrsta korisnika koji posto-poto moraju imati najnoviji Apple gadget "za raju", ne radi sebe. Pa ga cuvaju sto bolje mogu, da onda samo malo nadoplate kada izadje nova serija, da "opet budu u trendu".

Pa kupci nisu ludi, ako ja prodajem laptop star 3 godine. On je star 3 godine. Naceo ga zub vremena. Ostario je. Taman da je u karanteni bio te tri godine...

Moja kcerka od nepune 4 godine ima vec odavno puni pristup bez nadzora i Apple laptopu, ima svoj iPhone 4, kao i 10" Android tablet.

Ja sam sav sretan kada ona uspjesno oboji neku bojanku ili slozi puzzle.

Njen osmijeh i sreca dok to radi, mi vrijede puno vise od puke cinjenice da ce ga mozda ogrebati ili "ostaviti tragove koristenja".

Ali izgleda da nismo svi isti

Sretno vam sa prodajom
03.11.2011 | 13:11
@drlovric

slazem se i podrzavam sve sto si napisao ali moram dodati da ja cuvam sve svoje "igracke" iz razloga sto volim da je sve neosteceno,ispravno i cisto.Kutije mi samo zauzimaju prostor pa vecinu bacama(kutija od iphone-a je mala pa je imam )
03.11.2011 | 14:22
iako je ovo vec polu OT, ali ovo sa cuvanjem kutija mi slici na tipove koji kupe novi auto i onda za lijepa, nova sjedala kupe presvlake.... mislim... cuvaju sjedala za onog drugog vlasnika
03.11.2011 | 15:23
Čuvam i ja, od iMaca 27", Aira 11" pa na dalje. Cak sam i u firmi uveo sistem da se cuvaju kutije tako da cuvamo jedno 5-6 MacPro kutija, par od 27" iMacova, od 30" Cinema itd. Zasto - laksi i sigurniji transport nista drugo. Vozio sam iMac G5 24" jedno dvije godine više puta tjedno okolo naokolo u autu u original kutiji i taj kompjuter jos dan danas radi bez greske, a ima doslovce 10tak tisuca kilometara u "nogama"
03.11.2011 | 17:31
@ ZAAK

Upravo sam taj!
03.11.2011 | 18:55
kutiju od Air-a 11' koristim kao podlogu u krilu za istog.
Dakle, odgovor je da se kutija nije bacila, već praktično iskoristila!
03.11.2011 | 19:57
ZAAK kaže:
iako je ovo vec polu OT, ali ovo sa cuvanjem kutija mi slici na tipove koji kupe novi auto i onda za lijepa, nova sjedala kupe presvlake.... mislim... cuvaju sjedala za onog drugog vlasnika

Kad smo zadnji put kupili auto prije 3 godine, nisam to napravio i, naravno, požalio sam. Jer su djeca do sad već nekoliko puta nakitila stražnje sjedalo sladoledom, čokoladom... Pa ti sad to operi. A da su presvlake na sjedalima, skineš presvlake i baciš ih u vešmašinu.

Na kraju krajeva - zašto ne bi čuvao sjedala za drugog vlasnika? Čuvamo i cijeli auto za drugog vlasnika. Čovjek koji je prije 3 godine od nas kupio auto kojeg smo tada prodali - još uvijek mi svaki put kad se vidimo kaže kako je auto super i kako mu je baš drago da ga je kupio. I meni je baš drago da je njemu drago.
03.11.2011 | 20:04
@drlovric Nakon što uspiješ izguliti boju (odnosno masnoće sa prstiju) sa par tipaka nakon godinu dana korištenja laptopa - staviš zaštitu preko tipkovnice. Još kad radiš posao gdje su ti prsti stalno zaprljani flomasterima i kredom, ne želiš to na tipkama.

Kad ti prvi put netko zapne za kabl od struje, onda nabaviš nešto što je zaštićeno od toga - magsafe. I onda potegnu kabl od video izlaza na projektor, i onda pomisliš - možda mogu laptop zaštiti hardcaseom, pa kad ljosne na pod neće biti toliki problem.

Kad ti prvi put netko baci kutiju sa A3 laserskim printerom preko laptopa u prtljažniku auta, onda ga zaštitiš koliko ide.

Kad uređaj platim 10K kuna, nemam rezervnih 10K kuna, i uređaj mi je stvarno _jedino_ sredstvo za rad i _sve_ je na njemu (OK, imam backup ali nemam rezervni stroj), onda ništa nije preskupo.

BTW skoro sam uzeo navlake za sjedala kad sam prije par godina uzimao auto. I onda je majka prolila kolu po stražnjem sicu.
03.11.2011 | 20:48
Možda ste premladi, ali nekad su se čuvali i najloni na stojedinicama (ne radio 101)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.11.2011 | 21:09
Ja čuvam kutije ne samo od Apple uređaja već i nekih drugih, ali ne zato da bih ih jednog dana mogao skuplje prodati već zato jer ih tako mogu nekome pokloniti, a poklon je uvijek ljepši kad je u originalnoj ambalaži.

Ako si baš odlučim i neki uređaj prodati, definitivno mu ne određujem višu cijenu samo zato jer imam i originalnu ambalažu, ali znam da će ona kupca učiniti sretnijim jer će moći proći kroz ono zadovoljstvo vađenja iz originalne ambalaže, koje inače nije prečesto kod kupovine polovnih uređaja.

Naravno da isto tako čuvam i originalna uputstva (osim onih na egzotičnim jezicima) kao i ostale medije (disketa, CD, DVD, kabeli, adapteri itd.), a ponekad čak i plastične vrećice u kojima su pojedini dodaci uz uređaj kao i sam uređaj bili zamotani.
03.11.2011 | 21:09
Moje grcko vjencanje - kad starci imaju najlon na trosjedu
04.11.2011 | 10:15
Ja cuvam ambalazu svih AV proizvoda koje sam ikada kupovao, pa tako i kutiju od iMac-a. Kad kupim proizvod i raspakiram ga u kutiju vratim sve-najlone, onaj stiropor sa strana, uputstva na egzoticnim jezicima, jedino doma su mi instalacijski CD-ovi i uputstva koja razumijem. Ostalo u drvarnicu i ceka novog kupca jednog dana. Meni je osobno draze kad kupujem nesto polovno, pa to dobijem u kutiji nego u najlonu iz konzuma.
04.11.2011 | 12:02
[b]smayoo kaže:
Kad smo zadnji put kupili auto prije 3 godine, nisam to napravio i, naravno, požalio sam. Jer su djeca do sad već nekoliko puta nakitila stražnje sjedalo sladoledom, čokoladom... Pa ti sad to operi. A da su presvlake na sjedalima, skineš presvlake i baciš ih u vešmašinu.
[/quote]

Ja sam izričito protiv presvlaka na sjedalima iz nekoliko razloga: prvi je da je tad upitna efikasnost zračnih jastuka koji se moraju probiti kroz dodatnu prepreku u slučaju potrebe.
Drugo, sjedala su danas vrlo dobro profilirana (i ne samo zbog bočnog držanja)i presvlake nemogu te konture slijediti na zadovoljavajući način. Posljedica: tijelo se kliže po sjedalu više nego da tih presvlaka nema.
Konačno, ispod tih presvlaka (između njih i sjedala) se taloži prašina koja je dušu dala za alergičare da ih dotuče..
Nekad su se koristili mnogo lošiji i manje izdržljivi materijali za sjedala i one bi se s vremenom iznucale, pucale itd... No, danas to nije slučaj; auti traju barem 250.000 km/15 godina i toliko izdrže i originalne presvlake.
Da, one se mogu uprljati, ali i efikasno očistiti. Ako nekome čišćenje ne ide (a postoje sredstva za sve i sva)kemijsko čišćenje unutrašnjosti u nekoj boljoj autopraonici košta oko 300 kuna, a temeljito čišćenje (s vađenjem sjedala iz kabine i pranjem njih i tapecirunga je mislim, oko 200 eura, što traje nekoliko dana)...
Moj je auto star 9 godina, ima 170.000 km, preživio je blizance u dobi od 2 do 11 godina (koliko imaju sad) i besprijekorno izgleda iznutra... Bez ijednog dana presvlaka na sjedalima
04.11.2011 | 12:13
kako kada i kako koji. Ponekad je spremanje u Hardcase bolje od osnovnog pakovanja, pa pakovanje-bacim. Čemu hrpa smeća?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO