07.11.2011 | 10:53
Uskoro mi istječe pretplata kod T-mobile-a i u nedoumici sam što učiniti, da li produžiti ugovor ili naći neko drugo rješenje?!
Trenutno koristim iPhone 3GS star 2 godine koji me izvrsno služi, ali nekako bih želio preći na iPhone4 a da to bude najbezbolnije i uz što manji trošak!
Malo sam prinjuškao po ponudama operatera koji nude iPhone4 i čini mi se da je računica sljedeća:
A - ako produljim ugovor na 24 mjeseca u tarifi total 250kn/mj uređaj bi me uz popust na bodove 800 kn izašao 1098 kuna, a ukupna potrošnja bi bila 4200 kn za 24 mjeseca odnosno ukupno sa uređajem 5298 kn i u to nije uračunata naknada za radijske frekvencije 12kn/mj niti naknada za uspostavu poziva 0,25 kn po pozivu, ali ako uzmemo da mjesečno napravim cca 100 poziva to je dodatnih 25kn mjesečno odnosno 600 kuna u 2 godine i ako tome dodamo 300 kn naknade za frekvenciju kroz 24 mjeseca ukupno dobijemo 6198 kuna.
B - ako prenesem broj u T-mobile iz druge mreže (akcija popusta 50% na mjesečnu naknadu kroz 24 mjeseca) uređaj bi me izašao 1898 kuna, a ukupna potrošnja bi bila 2100 kn za 24 mjeseca odnosno ukupno sa uređajem 3998 kn (u to nije uračunata naknada za radijske frekvencije 12kn/mj niti naknada za uspostavu poziva 0,25 kn po pozivu, ali ako uzmemo da mjesečno napravim cca 100 poziva to je dodatnih 25kn mjesečno odnosno 600 kuna u 2 godine i ako tome dodamo 300 kn naknade za frekvenciju kroz 24 mjeseca ukupno dobijemo 4898 kuna.
C - ako bi kupio iPhone preko oglasnika za cijenu od cc 2500 kuna i koristio Bonbon mrežu i mjesečno trošio 100 kn (za što bi dobio otprilike istu uslugu kao i za veći iznos mjesečne pretplate) ukupna bi potrošnja kroz 24 mjeseca bila bi 2400 kuna + 2500 kn za uređaj dakle ukupno 4900 kuna.
Opcije A i C podrazumijevaju zadržavanje postojećeg broja a opcija B bi značila promjenu broja.
Ako sam dobro izračunao čini mi se da je opcija B "najpovoljnija " ?!
Naravno, daleko najpovoljnija računica bi bila otkačiti sve pretplate i nastaviti koristiti "stari" iPhone 3 GS u Bonbon mreži...
Iz ove računice ispada da je bolje biti novi pretplatnik koji prenese broj u T-mobile nego stari vjerni pretplatnik (preko 10 godina)?!
Ako sam nešto previdio ili ako netko ima bolju računicu neka napiše, možda bude od koristi i drugima!!!