Pozdrav iz Zagreba :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Zagreba :)

23.11.2011 | 22:37
DSCN2002s.jpg
23.11.2011 | 22:37
DSCN1997s.jpg
23.11.2011 | 22:38
DSCN2008s.jpg
23.11.2011 | 22:40
DSCN2010s.jpg
23.11.2011 | 22:41
DSCN2021s.jpg
23.11.2011 | 22:59
Krepat ću. Daj još malo soli na ranu.

I tko zna kada će, ako će ikada s obzirom na njene godine, biti druga prilika za to vidjeti kod nas...
23.11.2011 | 23:05
Nije da jambram, ali zakaj slike nisu veće?!
23.11.2011 | 23:12
Ona je stvarno fenomenalna iako je nisam slušao skoro uopće još od osamdesetih. Ovaj zadnji album mi je jedna genijalna stvar i ostalo nekako previše mlako. Ali svejedno, glas, stas, ...

Zato sam prošli vikend bio na Human League. Tamo negdje sredinom osamdesetih ultimate želja mi je bila Human League, Duran Duran i Depeche Mode. Sad kad sam to sve obavio skoro da ne znam što još.
23.11.2011 | 23:28
Ne bi koristilo da su fotke veće. Snimao sam iz 5. reda partera 1 s osrednjim do većim zoomom, uz 800 ISO, 14 Mpx. Kad ih gledam na 100% veličine, to je već riža. Da ne kažem da ih je more strešenih, jer su ekspozicije relativno duge (1/50 i tako), a snimao sam iz ruke (ne bi me pustili unijeti stativ ).

Davore, nisu njene godine baš tako visoke ('59 godište, dakle ima 52 godine), ali kad je pogledaš izbliza, kuži se da je sva nafiksana botoxom (smiješi se, ali osim usana ništa se ne miče, miče obrve, a to izgleda kao u Mariolino crtićima...). Jbt, ja ne razumijem šta joj to treba. Ako tako nastavi, bit će živa balzamirana za par godina.

A pjeva nadrealno... Nisam vjerovao da ću ikad čuti nekog tko pjeva ljepše uživo nego na studijskim snimkama. Fantastična je. Samo je tonac zajebo, prenapumpao je baseve tako da je se u stvarima gdje su bili jaki bubnjevi puno preslabo čulo. Ali Pearls (samo njen vokal i malo potisnute prateće glazbe, znate stvar) je izvela nezemaljski. Ili Jezebel. Jaoooo....

Nemam više fotki, osim varijanti ovih istih scena i kadrova. Previše sam bio obuzet slušanjem...
23.11.2011 | 23:35
IgorD kaže:
Ovaj zadnji album mi je jedna genijalna stvar i ostalo nekako previše mlako.

Vjerojatno mu nisi dao šansu, kao ni većina naše generacije koji je slušaju još od osamdesetih.

Meni su stare stvari glazbeno puno draže (draži mi je taj glazbeni stil), ali kad slušaš nove stvari pažljivije, skužiš da su stihovi vrlo, vrlo jaki i duboki.

Iako, doduše, meni je isto ovaj zadnji album nekako najmanje dobar. Vjerojatno zato što ga ne slušam 25 godina, kao neke druge.
23.11.2011 | 23:44
Ja sam se do zadnjeg trena nadao da me moja štela za koncerte neće iznevjeriti i da ću dobiti par ulaznica, ali ovaj put nisam imao sreće. A ona je bila na vrhu moje To Do liste koncerata za života na ovom čudnom planetu. I onda sam doma šizio gledajući razne tvitove s lica mjesta u stilu: "Sve je spremno za Sade..." i "Jao kako pjeva..." Krepajte! ;D

Kraftwerk i Jarrea sam odradio, Pet Shop Boyse sam isto falio, ostaje mi još Annie Lennox, Blue Man Group i recimo Air od top klase. Grace Jones mislim da je prestara, pa sama za sebe kaže da je "stara podrtina". OK, volio bih i Alphaville i New Order vidjeti, ali mislim da oni više ne rade turneje...
23.11.2011 | 23:51
New Order se sad zovu Bad Lieutenant (po filmu) i koliko znam sviraju u živo, pretežno ne daleko od doma. Oni su definitivno nešto što bih gledao da dođu iako su šanse nikakve.
23.11.2011 | 23:52
Čudi me da te štela iznevjerila. Bilo je mjesta. Doduše ne prime mjesta, ali u gornjem dijelu tribina i otraga u najudaljenijem dijelu, bilo je dosta praznih mjesta.

Od ostalog što si nabrojao, našli bi se jedino na Annie Lennox. Možda na Jarreu, iako sad kad je bio nisam baš poželio okrenuti dva dana naglavce (čuvanje troje klinaca) radi koncerta.
24.11.2011 | 00:04
smayoo kaže:
IgorD kaže:
Ovaj zadnji album mi je jedna genijalna stvar i ostalo nekako previše mlako.

Vjerojatno mu nisi dao šansu, kao ni većina naše generacije koji je slušaju još od osamdesetih.)

Ma jesam. Par dana u iPodu i nekoliko dana onako uz rad kako i dolikuje lakšoj muzici, ali umjesto da mi stvari sve više ulaze u uho meni je razlika između naslovne pjesme i ostalih postajala sve nepodnošljivija pa sam prestao.

Inače ja često slušam stvari koje su na prvi pogled dosadne, ali onda nakon nekoliko slušanja postaju sve bolje i bolje dok ne dođeš u fazu da bi ih slušao nekoliko uputa zaredom. Recimo Goldfrapp - albumi Felt Mountain i Seventh Tree ili moja omiljena Mylene, curica od svojih 50 godina.

Ova stvar mi je bila bezveze prvih tjedan dana a sad je mogu slušati neprekidno:

24.11.2011 | 00:11
Imaš pravo. Na prvo slušanje, stvar je bezveze.
24.11.2011 | 00:12
Čak toliko bezveze da sam siguran da kod mene neće doživjeti drugo slušanje.
24.11.2011 | 00:13
Znači sve je po planu...
24.11.2011 | 00:13
Inače, slušati Sade kao lakšu glazbu, naravno, funkcionira, ali onda si vjerojatno propustio slušati stihove i skužiti relativno velik broj socijalno angažiranih pjesama.
24.11.2011 | 00:19
Kad mi je do toga onda slušam Sophie Ellis Bextor!

Teoretski sam na stihove mogao obratiti pažnju dok je bila u iPodu, ali svejedno nije pomoglo pa sam prešao na nešto drugo. Tko zna, možda jednog dana. Don't know when, don't know where, ...
24.11.2011 | 01:58
Eh, znam i ja da je bilo mjesta, ali to je opcija kada možeš platiti ulaznice novcem. Mi obično napravimo reklamu za organizatora, pa dobijemo ulaznice, ali sada se nije poklopilo.
24.11.2011 | 02:40
Mislim - ostalo im je neprodanih ulaznica. Vrtili su TV reklame večer prije i na sam dan koncerta. Baš su ih mogli i podijeliti. Utržili bi postotak od prodaje cuge barem.
25.11.2011 | 17:45
Love delux - najbolji.
Mislila sam pratiti Otvoreni radio subotom kada dijele nagrade i ulaznice, ali eto nisam bila u mogućnosti.

Žao mi je što nisam išla jer žena ima moćan glas i predivne pjesme, a k tome joj u plus ide i to što svoj privatni život ne izlaže u medije poput većine drugih glazbenika.

Njena pjesma Smooth operator svidjela mi se još dok sam bila dijete i pratila Hit depo i hr. glazbeni program. Šteta što sada ne postoje kvalitetne glazbene emisije (na hrt-u) koje bi trajale pola sata - sat.
01.07.2012 | 01:13
dpasaric kaže:
OK, volio bih i Alphaville i New Order vidjeti, ali mislim da oni više ne rade turneje...

I jesi bio? Eto nismo očekivali da uopće postoje, kad ono došli u Zagreb. Neću reč da sam bio oduševljen kao nakon Depechea, ali nije bilo loše.
01.07.2012 | 02:50
Nažalost nisam! Nisam uspio dobiti free kartu mojim kanalima, a nisam imao niti društvo da podjelimo troškove goriva i onda mi je to sve skupa bilo jednostavno preskupo, ispalo bi me 700-800 kn, a to si jednostavno ne mogu priuštiti.

No, ostao sam ugodno iznenađen time da je bio video stream koncerta UŽIVO i bio je odlične kvalitete! Razvukao sam to preko 42", spojio na sub i gledao sve kao da sam gore! Bilo mi je super. Da, slažem se, nisu bili oduševljavjući, stari su već, a i ispalo mi je zbilja jadno da su imali samo jednu stvar za bis i da nisu odsvirali npr. Jetstream. Ispali su zadnji "gažeri" jer se znalo da im je plaćeno 90 minuta i točno toliko su i dali. No, New Order je New Order i to je nešto što bih svakako čuo i uživo.
01.07.2012 | 03:12
Oh, nisam znao za stream, jel to još uvijek gore?

Usput, i ja sam nakon Krafty čekao Jet ili Sirens call pjesmu ili bilo što drugo s tog albuma pošto baš njega najviše slušam u zadnjih par godina. Mogli su isto tako i Price of love, Ruined in a day... ili masu drugih dobrih stvari, ali što je tu je. Rekao je da će doć ponovo.
01.07.2012 | 03:25
Slusat cu ih na EXITu jedva cekam
02.07.2012 | 21:17
Da, Sade je bila wowwww. Depeche isto, meni i Jarre - no New Order - jako su mi dragi, pa mi je bed rec, ali nisi nis spektakularno propustio...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 45 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO