Zrno politike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zrno politike

02.12.2011 | 19:14
Kaj te tu muči? Pa jel Papa katolik?!
02.12.2011 | 19:18
Muči me koliko su Hrvati ovce i nije mi jasno do kad se budu dali šišati. -> ovo je blaža varijanta onoga kaj sam htel napisati.
02.12.2011 | 19:29
Još prije više od 10-ak g. bila neka rasprava o tome, okrugli stol,neki evropski ekonomisti i sl. Prognozirali su slično s opaskom da je to nova vrsta imperijalizma bez rata. Tako nešto.
A veli se , kakvi smo tak nam je !
02.12.2011 | 20:18
Farage je zakon.
02.12.2011 | 21:15
Tip je originalan. Pošto doma nemože doći ni prismrditi u Parlament (tamo je nastup zagarantiran samo strankama koje imaju 5%), a u Eu je deklarirana ravnopravna zastupljenost svih stranaka (te tu svaka stranka u UK mora imati i svoga parlamentarca po brojčanom-postotnom i u ključu EU), tu ovaj euroskeptik kritizira i napada EU, od koje - dobija 7.000 eura + troškovi. Posao za bogove! Eto, takav posao treba naći. Pričaš istinu gazdi, koji je mora slušati, a taj gazda te silom prilika za to i plaća. štos je u tome da ga nitko - ne čuje i ne želi čuti.
02.12.2011 | 22:16
Ima istine u tome kako u RH NITKO ne raspravlja o tome što će biti kad uđemo u EU.
Truju nas s time kako će biti bolje. Pa to i političari pričaju, a znamo kako lažu. Kad je to nama bilo "bolje". Iz godine u godinu to "bolje" ima negativan predznak.
Da li on laprda gluposti i nije važno, meni je važno zašto se uopće ne raspravlja o tom ulasku u EU. Zar je cijeli benefit toga biti će bolje.
I još nešto, iza nedjelje ako crveni pobijede, moja poruka je: "Držite gaće!", a ulaskom u EU si nabavite smokvin list jer ne budete imali kaj držati.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.12.2011 | 02:18
Definitivno buju najebali ako im mi uđemo u tu Evropu. Evo, čim su prihvatili tu ideju već su se pojavili problemi, a zamislite si kaj bu im se tek dogodilo kad stvarno ujdemo. Zabac, ne budu nama gaće falile, jer bumo ih njima zeli, a oni buju nosili smokvino lišće i kleli dan kad im je palo na pamet da Hrvate prime v tu evropsku zajednicu. Farange je pametan dečec i tak poveje jer ga je strah za njegove hlače.

Nama pak, gore ne more biti, toliko smo si nisko došli da ak padnemo ne bude nas ni zabolelo, samo bumo si malo kolena potresli i to je to.
03.12.2011 | 06:06
Meni je u mojoj EU - dobro. Za sad. Vidjet ćemo. A SDP će svakako pobijediti. Ja to nazivam "sinusoida demok(u)racije sa prigušenjem. prvo - velika prva amplituda sa HDZ-om. Pa nešto manja sa SDP-om. Pa još manaj s HDZ-om, pa će sa eto još manja s SDP-om...i tako će se vlast mijenjati sve dok se ne dođe do prave demokracije, kada nikoga više neće biti briga tvo je na vlasti - a država da funkcionira. Iz mojih usta u božije uši!
03.12.2011 | 23:11
Nažalost mi nismo dovoljno bogata zemlja da to dočekamo. Uništit će nas do kraja prije toga. Jedni mafijaši, a drugi nesposobni zgubidani...
  • campo
  • Posjetitelj
04.12.2011 | 00:00
naravno da je EU veliki i dobar projekt ali naravno ima onih koji ga hoce prikazati u losem svjetlu . a koja je alternativa ? Danas je svakako najbolje i najsigurnije mjesto za zivot EU i sa najvise socijalnih prava na planeti,..Kriza u financijskom svijetu nema veze sa EU integracijama nego sa poglepom banaka i financijskih mocnika,..Hrvatska napreduje sve vise i vise da postane mjesto pozeljno za zivjeti,..Da nije bilo komunista i Tita davno bi mi tamo bili,..ali nikada nije kasno,..ovo ne znaci da nema losih strana ali dobrih je mnogo vise
04.12.2011 | 00:42
Farage je sjajan i hrabar govornik. Tek da nema njega, cijeli taj EU parlament bi izgledao kao onaj kakvog je prikazao Lucas u Star Wars sagi, pa mogu biti sretni što ga imaju. Gle, zgodno, u Star Wars-ima postoji i Trgovačka Federacija (kod nas su to velike korporacije) i Bankarski klan - a to isto prepoznajete...

Osobno još uvijek nisam načisto što s EU, je li više lošega ili dobroga, za sada sam vidio premalo dobroga.

Eh da barem imamo jednog Yodu...
04.12.2011 | 01:32
dpasaric kaže:
Farage je sjajan i hrabar govornik. Tek da nema njega, cijeli taj EU parlament bi izgledao kao onaj kakvog je prikazao Lucas u Star Wars sagi, pa mogu biti sretni što ga imaju. Gle, zgodno, u Star Wars-ima postoji i Trgovačka Federacija (kod nas su to velike korporacije) i Bankarski klan - a to isto prepoznajete...

Osobno još uvijek nisam načisto što s EU, je li više lošega ili dobroga, za sada sam vidio premalo dobroga.

Eh da barem imamo jednog Yodu...

Bez obzira na godine, javljam se za Luke-a Skywalker-a!
04.12.2011 | 11:46
Moja je dvoumica slična Davorovoj, s tim što sam ja pronašao jedno značajno dobro u pristupanju EU koje mi daje najviše razloga da naginjem tome, i to u svjetlu nedavnih inicijativa vezanih za stabilizaciju eurozone - fiskalna unija, a ne samo monetarna.

Pristupanjem EU, a onda (dajbože) fiskalnoj i monetarnoj uniji, Hrvatska bi dobila to da ne bi više bila prepuštena na nemilost samovolji nesposobnih i/ili pokvarenih domaćih političara, nego bi se budžet određivao i trošio pod paskom eurobirokrata. A to je za naciju tako kardinalno nesposobnu da si izabere sposobnu, poštenu i odgovornu vlast - itekako dobro!

Veći je problem što kapitalizam kakav danas vlada svijetom, temeljen na gramzljivosti (Trade Federation i tako to), nužno sam sebe vuče u propast, i to ćemo doživjeti za naših života. Da li je će EU to preživjeti - to ćemo vidjeti. Kina i Rusija sigurno hoće, USA sigurno neće. EU ima dobre šanse, može je uništiti jedino nesloga.

Karl Marx je imao pravo. Samo je promašio za jedno 100-150 godina. A jedino loše u njegovoj teoriji je to da su je kardinalno krivo interpretirali polupriučeni bravari i ložači.
04.12.2011 | 12:03
Potpuno se slažem sa smayoom, posebno s drugim pasusom.
04.12.2011 | 12:14
Da, slažem se, Smayoo je to lijepo sumirao. To je to.
  • campo
  • Posjetitelj
04.12.2011 | 12:22
Karl Marx je bio temelj za nasilje kakvo nije zapamćeno u cijeloj povijesti,..nasilno rušenje vlasti i revolucije odnijele su milijune života a ništa dobroga nisu donijele...i zbog toga je EU dobra stvar da bi se totalitarne ideologije osudile u svakom obliku što je za Hrvatsku od presudne važnosti jer ovdje još imamo simpatizera i nostalgičara diktature i totalitarizma sa kubom u ustima. Jedina je Europa u stanju izgraditi bolju demokraciju za razliku od velikih sila one su monolitne i uvijek im je njihov interes na prvom mjestu dok u EU bez dogovora nema ništa i to je dobro, na prvi pogled malo konfuzno ali u konačnici još svi na planeti mogu sanjati socijalna prava koja imamo u EU.
04.12.2011 | 14:50
ne bi stavljao marxa i diktaturu u istu recenicu! (i upravo to uradim )
marx je teoreticar, a to sto su nestabilni kompleksasi i narcisi djelovali pod toboze marxisticnom doktrinom, nema puno veze sa samim marxom! diktatorima kalibra stalina, ideologija nije cilj vec sredstvo, tako da ne bi apriori otpisao ideje marxsa zato jer su se "eto, pokazale neuspjesnima"!

sto se demokracije tice i fore da u "EU bez dogovora nema nista", odlican je primjer referenduma u irskoj za ratifikaciju lisabonskog ugovora, gdje su ponovili referendum samo da prodje! znaci jednom te pitaju, ti kazes ne, onda iskrcaju nesto para medijima na racun propagande, pa te opet pitaju! i tako dok ne kazes DA!
interesantno kako se referendum ne ponovi ako prvi puta kazes da! i vecina tih referenduma prolazi sa jedva par postotaka iznad 50%!

ideja ujedinjene evrope bez granica i maltretiranja na njima, mogucnost studija vani bez cekanaj kilometarskih redova svake godine i 6k papira i par sto€ kako bi obnovili boravisnu dozvolu, mogucnost rada u nekoj od EU drzava bez pretjeranih komplikacija i kao pojedinac, i kao poduzece... to su stvari koje u teoriji jako dobro zvuce! ali ne volim kada mi se nesto namece, a u EU se sve namece po principu "pitat cemo te, dok ne kazes da"! kada izmedju reklame za coca colu i erste bansku vidim reklamu za EU... malo mi je to izbanalizirano!
04.12.2011 | 19:30
campo kaže:
Karl Marx je bio temelj za nasilje kakvo nije zapamćeno u cijeloj povijesti

Točno je da je njegova misao bila temelj za ogromno i neoprostivo nasilje. Da takvo nije zapamćeno u cijeloj povijesti - to nije istina.

Nasilje kojem je temelj bio nauk Isusa Krisa barem je sumjerljivo.

Što, naravno, ne znači da je Isus nešto nekog loše učio. Naprotiv. To što je on pričao bilo je iznimno dobro i mudro (i u mnogome slično onom što je Marx pisao). Ali je isto tako kao i Marx postao zastava krvoločnim fanaticima, a paravan častohlepnim gramzljivim otimačima.

I što sad? Odbacit ćemo njegov nauk? Nećemo. Nego ćemo se potruditi da umjesto nepismenih primitivaca i pokvarenjaka sa skrivenim ciljevima taj nauk svijetu tumače mudri i pošteni ljudi.

,..nasilno rušenje vlasti i revolucije odnijele su milijune života a ništa dobroga nisu donijele...

Nasilno rušenje vlasti nije samo po sebi loša stvar. Sve te vlasti koje su tako nasilno srušene same su sebi to skuhale i to im se dogodilo jer su bile trule iznutra, nisu vodile računa o općem dobru svog naroda, nego samo o vlastitom. Takva je bila i francuska buržoaska revolucija u 18. stoljeću iako nije bila komunistička i nije imala nikakve veze s Marxom.

Da li je moralo biti tako krvavo i s toliko egzekucija? Naravno da ne. Ali ako je to pogrešno, ne znači da je sama inicijativa bila pogrešna. I naravno da su te revolucije donijele nešto dobro!

Donijele su spoznaju svakoj budućoj vlasti da uvijek mora biti svjesna krajnje mjere kojoj će masa pribjeći ako sve drugo propadne i ako ih do toga dotjeraju.

i zbog toga je EU dobra stvar da bi se totalitarne ideologije osudile u svakom obliku

S tim se slažem, ali ne slažem se s tim da je Marxova filozofija igdje blizu totalitarne ideologije. Ti to pišeš jer jamačno nisi nikad uzeo truda pročitati npr. Kapital (ni ja se ne mogu pohvaliti da sam pročitao baš sve, ali ovo djelo jesam). Usporedno čitanje Kapitala i Evanđelja može ti otkriti iznenađujuće puno sličnosti u smislu suštinskog sustava vrijednosti.

što je za Hrvatsku od presudne važnosti jer ovdje još imamo simpatizera i nostalgičara diktature i totalitarizma sa kubom u ustima.

NIsam taj, iako mi to (ne prvi puta) inputiraš. Ali slažem se da je to problem. Isto kao što je problem što ima simpatizera one druge, još gore, diktature i totalitarizma uzdignute desne ruke. I slažem se - treba ih osuditi obje, zakopati, ostaviti da trunu u grobu i napokon zaboraviti!

Jedina je Europa u stanju izgraditi bolju demokraciju za razliku od velikih sila one su monolitne i uvijek im je njihov interes na prvom mjestu dok u EU bez dogovora nema ništa i to je dobro, na prvi pogled malo konfuzno ali u konačnici još svi na planeti mogu sanjati socijalna prava koja imamo u EU.

To je posve točno. A nije ni kod nas u Hrvatskoj toliko puno lošije kao što je uvriježeno pričati.
04.12.2011 | 22:02
Treba ponoviti čirilicu, Yugoslavija se ponovno stvara.
04.12.2011 | 23:37
zabac kaže:
Treba ponoviti čirilicu, Yugoslavija se ponovno stvara.

C'mon! Pa kaj ce se to povlacit jos 50 godina?
04.12.2011 | 23:58
Učiti? To je stvar opće kulture kod slavenskih naroda, a s obzirom na broj ruskih poslovnjaka i turista kod nas, sigurno neće škoditi.
05.12.2011 | 00:02
Nije napisao "učiti", nego "ponoviti".
05.12.2011 | 00:04

Karmu mi srušili jugonostalgičari. LOL
05.12.2011 | 00:21
У, кебу им југоносталгичарску...
05.12.2011 | 00:28
"Kud plovi ovaj brod"... !
05.12.2011 | 01:10
Тито Партија Омладина Акција!

Šalim se, ja sam ionako za Star Trek društvo, sve ovo skupa je potpuno primitivno.
05.12.2011 | 01:21
smayoo kaže:

Potrošio si mi dvije munute života s ovom rečenicim. Iako sad možda znam što si htio napisati bilo bi dobro da napraviš i malu reviziju, nadopunu ili pojašnjenje.
05.12.2011 | 02:08
@IgorD , daj si malo fontove poriktaj. Meni i na klinastom dobro piše.
05.12.2011 | 09:32
IgorD kaže:
smayoo kaže:

Potrošio si mi dvije munute života s ovom rečenicim. Iako sad možda znam što si htio napisati bilo bi dobro da napraviš i malu reviziju, nadopunu ili pojašnjenje.

У, кеву им југоносталгичарску...

Morao sam provjeriti koliko dobro vam ide ćirilica...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 46 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, cariblanco, Gjuroo, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (687)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO