05.12.2011 | 15:38
kole kaže:
smayoo kaže:
Kole, daj, saberi se. Ne znam gdje si se to navikao tako diskutirati, ali smatraj ovo zadnjim upozorenjem. Jabučnjak nije mjesto gdje je primjereno ikog vrijeđati zbog drugačijeg uvjerenja. Ako tako nastaviš, bit ćeš brisan, ne zvao se ja moderator.
A jbga, smayo...ne mogu vjerovati da civilizacija i desno uvjerenje mogu ici ruku pod ruku u bolju buducnost...
Ok...necu vise
Idem kuhat grah...
pa sto je to konkretno u desnom uvjerenju regresivno i prkosi boljoj buducnosti?
nisam nikakav desnicar, i na izborima kad glasam prvenstveno gledam ljude koji su na list, ali meni se cini da desnicu vidis iskljucivio kao sanadera i dapica recimo, a takvi ljudi nemaju veze sa desnicom!
demokracija je u teoriji dobra jer narod bira svoje predstavnike, a posto narod nije neka homogena masa koja ima iste potrebe, odabrani predstavnici ce biti razlicitih ideologija i borit ce se za interese odredjene skupine. nemoguce je da se jedna opcija moze kvalitetno zalagati za sve klase, jer jednostavno ne zive njihove probleme i ne mogu ih shvatiti! trebas nekoga ko ce zastupati interese proizvodjaca, poduzetnika, obrtnika, radnika, penzionera, socijale...
ljudi cesto gledaju stvari samo iz svoje perspektive i onda se cude zasto neko glasa drugacije od njih!
evo glupi primjer koji mi se desio juce! gledamo sa frendovima novu tv, komentiramo rezultate, pijemo pivu, zahebavamo se, ironicno konstatiramo da ce evo vec sutra sve biti bolje i istovremeno frend i ja ispalimo svoju viziju boljega!
"sutra ce mi ljudi stalno ulaziti u radnju i placati sve duplo"
"sutra cu ic u ducan i sve ce biti besplatno"
ekstreman primjer, ali takvi su primjeri najbolji jer se jasno vidi ko vuce na koju stranu!
aboliranjem desnice, aboliras interese nekoliko skupina stanovnistva, i za par godina bi dobio klasu koja ima veca prava od ostalih!
na zalost u nasoj situaciji mi cijela prica o politickim opcijama djeluje beskorisno, prvo radi ljudi koji vode dvije velike stranke (smayoo je dao odlican detalj o milanovicu koji mi je bio nepoznat), a drugo... kod nas jednostavno nema para za neku raspodjelu po interesnim skupinama! treba nam tehnicka vlada koja nema teret buducih izbora, pa se ne mora dodvoravati nikome! CEO a ne premijer!
raspisati natjecaj "trazi se vlada"!