06.12.2011 | 10:06
Mogao bih na dugo i na široko o svemu, ali skratit ću u par rečenica.
Jadan onaj narod koji u vlastitoj krvi i s ogromnom žrtvom stvori domovinu, a onda to ne zna cijeniti.
Sa cca. 4,5 milijuna stanovnika i svim prirodnim blagodatima koje imamo kao zemlja trebali bi imati savršenstvo življenja na ovoj planeti, a mi imamo muku, podjelu, jal, frustraciju, nepoštivanje, lopovluk, nepotizam i nesposobnost.
Onog dana kad nam država kao institucija počne funkcionirati kao dobar operativni sustav (barem približno dobar), a to je da drži sve konce funkcioniranja vlasti u svojim rukama i da SVI građani osjećaju sigurnost, rade i žive slobodno i kad, i ako pogriješe tu je država (OS) da ih zaštiti i sačuva i najvažnije stabilnost koja mora biti pružena SVIM građanima te države, u tom trenutku možemo pričat o odgovornoj i slobodnoj državi.
Ovo do sad je bila vladavina nesposobnih kriminalaca niže razine, mislim i na razdoblje od 2000. do 2003., ovakav OS ne bi nitko normalan mogao koristiti niti 1 dan.
Zato nas nesposobno-kriminalni političari i institucije guraju u SP1, odnosno u EU koja je sama puna propusta, a u našoj državi (OS) namjerno su ostavljani propusti kako bi se i doveli u situaciju promišljanja da bez EU (SP1) ne možemo.
Svi bi mi svoje (svoju državu, svoju firmu/obrt, svoju kuću), ali treba znati voditi i održavati to "svoje".