Zrno politike
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zrno politike

07.12.2011 | 15:58
dpasaric kaže:
[quote]Vjernici trebaju financirati svoju crkvu, a ne svi građani. To je duboko nepravedno. Žalosno što SDP neće u to dirati "radi mira u kući". To im svakako zamjeram.quote]
To znaš kako samci ne bi trebali izdvajati za obrazovanje jer nemaju djecu (za njih su roditelji davali), zdravi ne bi trebali davati za zdravstvo, oni bez putovnica ne bi ih treblo biti briga za granice, oni koji nisu ribari ne bi trebali subvencionirati plavi dizel. Zašto bi se iz proračuna sanirala brodogradilišta....
Ovako se može u nedogled, tko što ne bi trebao plačati i kome se ne bi trebalo uzimati za ovo ili ono. To teko ne funkcionira. Ova država je uređena kako je, bolju nemamo, trebamo se truditi i težiti boljem. I ja sam poklonioo sate i sate Uredu bez naknade i nije mi žao jer je išlo sve sa popravljanje standarda djece u vrtićima i školama Grada Zagreba.
Koliko znam Vatikan je pomogao Hrvatskoj, a sada to i naplačuju kroz očito loš ugovor. Zašto bi s novcem
07.12.2011 | 16:07
zabac kaže:

To znaš kako samci ne bi trebali izdvajati za obrazovanje jer nemaju djecu (za njih su roditelji davali), zdravi ne bi trebali davati za zdravstvo, oni bez putovnica ne bi ih treblo biti briga za granice, oni koji nisu ribari ne bi trebali subvencionirati plavi dizel. Zašto bi se iz proračuna sanirala brodogradilišta....

Brkaš kruške i jabuke. Svi građani su jednaki pred zakonom. Ovozemaljskim. Zbog čega da ja financiram instituciju nečije vjeroispovijesti, ako mi je zajamčena sloboda neimanja iste ili sam odabrao nešto sasvim deseto? Mislim da se načelo o volji većine ne smije primjenjivati na takve stvari.
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 16:27
Financiraš ti mnoge stvari i ja koje ne bi htijeli,..demokracija funkcionira da ti izabereš stranku koja predstavlja tvoja uvjerenja ,..tko ti brani osnovat stranku koja neće plaćat Crkvi ajde na izbore pa ćemo vidjet koliko ljudi to podržava,..ti misliš da svih nas četri milijuna svatko treba svoju vladu imati....ali bitno je jedno da ste jako isključivi prema vjernicima i ljudima konzervativnih uvjerenja (ja sam oboje) ali to ipak više govori o vama nego o meni.
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 16:35
u Hrvatskoj se radi o dva suprostavljena viđenja Hrvatske,..jedan je europski a drugi balkanski,..vi balkanci navijate za ovaj drugi i imate svoje mišljenje a većina Hrvatskog naroda želi ovaj drugi ( ta većina su i katolici i vjernici i ponosni su na usku suradnju sa Vatikanom,..a vi razni jugoslaveni i balkanci izvolite sa Severinom i Bajagom pa ćemo vidjet ,..
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 16:37
Breed ipak si ovaj put odnio titulu najprimitivnijega na jabučnjaku,..
07.12.2011 | 16:39
Campo, čitaš li ti s razumijevanjem ili upadneš u loop svaki puta kada se povede razgovor o nečemu što ne razumiješ ali misliš da si autoritet?
07.12.2011 | 16:43
Kako kruške i jabuke? Klinac ide u osnovnu školu, trebali bi uzimati samo dio naknade za obrazovanje, a za serdnju školu i fakultet ne. Napisao sam kako to ne ide tako. To je mislim solidarnost.
Ne znam koga ste se vraga uhvatili crkve, brodogradilišta gutaju ozbiljne milijarde (piše se s 9 (devet) nula), a jasno je kako nema smisla uopće njih financirati.
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 16:45
daj otpili nekužiš ti ni gdje si a kamoli što je to Crkva. Trebaju ti u životu razni Krivci da bi se osjećao bolje ,..Crkva HDZ, campo . Tuđman daj reci nam tko ti je još kriv što ti je život sranje
07.12.2011 | 16:47
@zabac - išao si uspoređivati ono što je napisao Davor s onime što sam od tebe quotao. Zašto bih ja iz solidarnosti plaćao tvoje VJEROVANJE? Možda je moje ispravnije? A što je sa slobodom mišljenja, govora itd itd? Zašto ne protestirati nad takovim ustrojem države?
07.12.2011 | 16:50
Campo, ponavljam pitanje. Ako pogledaš datumski unazad svoje postove, obično svaka tema u kojoj se vodi slična rasprava završi tvojim greater-than-thou provalama.
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 16:54
kakva rasprava? Ja imam svoja uvjerenja uvijek ista (kršćranska i konzervativna) nikakve provale. to tebi ne ide ..što ću ti ja ? tvoja su uvjerenja kao da čitam jutarnji list i one debile poput Jergovića i Dežulovića. to je to nema tu rasprave. razlika je dijametralno suprotna
07.12.2011 | 16:55
Zašto bi je iz solidarnosti plačao tvoje/tvoje djece/tvojih unuka obrazovanje, lječenje, ribarenje i što ti ja zna što.... O tome govorim. To ne ide tako.
Pišem hrvatski latinicom, valjda je razumljivo.
07.12.2011 | 16:58
@zabac - OK zadnji put - zbog toga što smo svi hrvatski građani.Zbog toga što je školovanje obavezno, a Hrvatska je socijalna i sekularna država.
  • User
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 17:20
Breed kaže:
a Hrvatska je socijalna i sekularna država.

Samo na papiru
07.12.2011 | 17:24
@User - ha čuj, moram i ja vjerovati u nešto A sama činjenica da je na papiru služi kao argument.
  • User
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 17:27
Ja se slažem, al očito su papiri samo ovozemaljski i ne vrijede za one koji teže transcedentalnom
07.12.2011 | 17:28
Dobra!
07.12.2011 | 17:35
Gle Breed, nema tu smisla raspravljati jer bi ISTOG TRENA kada bi se uveo crkveni porez vjernicima (umjesto svim građanima) odmah razotkrilo pravo stanje stvari, a to je da bi odjednom netragom nestala gomila njih! Puf! Kao u Alan Fordu kada vojskovođa traži dobrovoljce za bitku, a iza samo vidiš prašinu i "zooom-zooom", "svuuuš" i "fijuuuu"...

Stvar je u tome što vjerojatno 90% deklariranih vjernika ne živi iskreno svoju vjeru, jer da zaista postupaju u skladu s Isusovim naukom ne bi Hrvatska bila u ovakvom stanju. Uglavnom su nevjernici veći "vjernici" od deklariranih vjernika. Dakle, uglavnom samo forma i to počevši od vrha koji najviše brine za nekretnine i materijalna dobra. Svaka čast onom Don Grubišiću, on je jedini normalan (barem koliko sam čitao njegove tekstove) i zaista se ponaša u skladu s vjerom, evo i plaće se odrekao - lijepo i konkretno. Mogla bi se i crkva odreći svojih nekretnina i pomoći sirotinji i radnicima. A da, da, zaboravio sam... oni će biti nagrađeni kada umru!
07.12.2011 | 18:01
Kad bi odjednom "puf" nestali oni desničari=fašisti=kapitalisti=konzervativci=lopovi, ja ne znam od čega bi vi socijalisti živjeli, tko bi vam uplačivao poreze, prireze, namete...
Kad bi odjednom "puf" nestalo 70% studenata (je su jalovi) onda bi i studiranje bilo besplatno.
Kad bi "puf" bilo moguće Yugoslavija bi ponovno oživjela.
Poznato je kako socijalisti/komunisti nisu nimalo tolerantni, ili jednoumlje ili nikako (Survivor: Naked Island) - Ovo nisam izmislio, već se uvjerio.
Inače u Hrvatskoj je samo osnovno školovanje obavezno.
07.12.2011 | 18:13
campo kaže:
u Hrvatskoj se radi o dva suprostavljena viđenja Hrvatske,..jedan je europski a drugi balkanski,..vi balkanci navijate za ovaj drugi i imate svoje mišljenje a većina Hrvatskog naroda želi ovaj drugi ( ta većina su i katolici i vjernici i ponosni su na usku suradnju sa Vatikanom,..a vi razni jugoslaveni i balkanci izvolite sa Severinom i Bajagom pa ćemo vidjet ,..

Hvala ti Campo, lijepo sam se nasmijao Znači ti i tebi slični zagovarate EU viđenje Lijepe naše? Još je Tuđman pokojni toliko doprinjeo EUropeizaciji Slijep i tvrdoglav, kraški geni, što ćeš.
07.12.2011 | 18:18
zabac kaže:
Kad bi odjednom "puf" nestali oni desničari=fašisti=kapitalisti=konzervativci=lopovi, ja ne znam od čega bi vi socijalisti živjeli, tko bi vam uplačivao poreze, prireze, namete...
Kad bi odjednom "puf" nestalo 70% studenata (je su jalovi) onda bi i studiranje bilo besplatno.
Poznato je kako socijalisti/komunisti nisu nimalo tolerantni, ili jednoumlje ili nikako (Survivor: Naked Island) - Ovo nisam izmislio, već se uvjerio.
Inače u Hrvatskoj je samo osnovno školovanje obavezno.

Zaista mi nije jasno zbog čega nisi u stanju razgraničiti gospodarstvo, obrazovanje i zdravstvo od nečega što je samo nadgradnja koja ne bi trebala utjecati na funkcioniranje države, a ne dijele ju svi građani s pravom glasa?

I? Što misliš o obaveznom obrazovanju? Da je osnovna škola dovoljna?
07.12.2011 | 18:20
zabac kaže:
Ne znam koga ste se vraga uhvatili crkve, brodogradilišta gutaju ozbiljne milijarde (piše se s 9 (devet) nula), a jasno je kako nema smisla uopće njih financirati.

Ta ista brodogradilišta nisu sanirana samo zbog HDZa i njegovog odugovlačenja. Netko je izračunao da svi zaposleni u njima + kooperanti čine masu od max. 10.000 grla, tu uključujem i obitelji s domaćicama bez posla i djecom... I ne daj bože da oni ostanu bez posla i da se brodogradilišta zatvore... Ali to što je u privatnom sektoru bez posla ostalo mnogo, mnogo više ljudi koji su usput neposredno i hranili te obitelji svojim davanjima, to nikome ništa.

Što se tiče vašeg plakanja, da se Jaca usudila pokrenuti svoj program koji su onomad bili predstavili u suradnji sa stručnjacima, danas bi nam svima bilo malo bolje, a oni možda čak ne bi ni izgubili vlast i ne bih se žalio, dok god bi se vidjelo da se radi... No to je bilo nebitno, važnije je bilo izvaditi utvare prošlosti iz podruma u liku Rojsa i Tuđmana mlađega, te arlaukati o crvenoj opasnosti, dok nam država tone sve dublje u ekonomskom smislu. Jad i bijeda.

A jad i bijeda su skrivanje popisa branitelja. Neimanje popisa svih zaposlenih u javnoj upravi. Nesređen popis birača (unatoč tome što imamo popis stanovništva). Neimanje kontrole primatelja socijalnih i inih pomoći. Mrtvi OIB koji je trebao sve to posložiti. Previše županija i župana, pomoćnika ovakvih i onakvih, trpanje podobnih neradnika na državnu sisu. A sve u ime pobjede na izborima i glasu više.

I kako onda poštovati takvu stranku i njezine sljedbenike?
07.12.2011 | 18:22
EU je priča za sebe. Uopće mi nije drago što srljamo u uniju jer imamo jako potčinjenu startnu poziciju. Trebali smo ući onda kad se EU počne zanimati za nas i tražiti i/ili slati signale kako bi bilo dobro ući. Osobno mi je žao što su ZERP samo tako pustili, što su dio Savudrijsku valu (tu je Račan zasral do grla) isto rješavaju s kranjcima, a dobro se zna kako je Kardelj ukrao dio istre i dao kranjcima (pokupio je hrvatske osobne od ljudi i izdao slovenske).
Trebali su ucjeniti i digiće i kranjce i neka popuste, pa makar nikada ne ušli u EU. Ovako budemo sluge slugu. Bili smo nikakvi gospodari, ali i to bolje nego skupljati tuđi drek.
07.12.2011 | 18:25
zabac kaže:
Kad bi odjednom "puf" nestali oni desničari=fašisti=kapitalisti=konzervativci=lopovi, ja ne znam od čega bi vi socijalisti živjeli, tko bi vam uplačivao poreze, prireze, namete....

Žabac, halo, pa ovi svi nabrojani su mahom učlanjeni u HDZ i srodne stranke i vise na državnoj sisi jer su podobni. Poreze i prireze uplaćuje uglavnom socijalno osvješten narod, prije nego neki desničarski podrtina koji vara i mulja gdje stigne

Eno ti Keruma, Jambo, barba Luka, sve sami socijalisti, jelda

Vidiš, ima tu nečega. Uvesti besplatni studij za sve, no oni koji ne polože prvu godinu u roku, već ju razvuku moraju plaćati barem dio. Oni koji još više razvuku cijeli iznos... To bi brzo rasteretilo fakultete i onima vrijednima omogučilo kvalitetnije obrazovanje!? Zar ne?

Možemo tom logikom reći da je EU = YU. Onda?
07.12.2011 | 18:34
U brodogradilištima su i jedni i drugi imali prste (kad su ih izvadili vjerujem kako su bili masni od novaca). Tome HDZ nije jedini krivac i SDP ima putra na glavi.
Pa zar misliš kako SDP ne zapošljava svoju rodbinu i svoje pulene.
Ne razumijem iz kojeg razloga bi trebao biti javan popis zaposlenih u državnoj upravi? Htio bi znati zakaj susjed ne prića o svom poslu jer radi za obavještajnu službu? Nije mi jasno.
S druge strane privatnici se bune na objavljivanje rezultata natječaja i cijena usluga pod krinkom poslovne tajne, dok s druge strane "na račun" djelatnika plačaju minimalac, a ostalo u "kešu".
Koliko vas koji rade kod privatnog poslodavca plaču dobivaju po tom ključu?
U državnoj firmi na plaču se uplate sva davanja.
07.12.2011 | 18:41
Što znači "socijalno osvješteni narod"? Podoban pulen u Ministarstvu za kojega poslodavac uplačuje davanja?
Mogu zaključiti kako svaku privatnu firmu vodi "desničarski podrtina koji vara i mulja gdje stigne", jer nisam upoznao privatnika koji NIKADA nije prevario državu. Pokaži takvog i ja ću ti pokazati dijete koje nije nikada slagalo.
07.12.2011 | 18:42
Da ti damo i kamen?
07.12.2011 | 18:45
Nikako kamen, jer nisam bezgriješan.
Kako se EU izjednačava s YU, pitam se čemu su toliki branitelji poginuli i zbog čega su se borili?
07.12.2011 | 18:48
Pratim ovo već par dana i ne vjerujem šta se sve može pročitati.

Evo par redaka iz jedne objavljene knjige, a i inače su to poznate činjenice.

"Znate li da je Radimir Čačić:

- kao direktor prouzročio stečaj težak 324 milijuna kuna uključujući i nikad vraćeni dug prema državi od 51 milijun kuna
- predvodio privatizaciju Coninga, tvrtke vrijedne preko 16 milijuna njemačkih maraka, koja je prodana u bescjenje
- malverzacijama prebacivao imovinu s tvrtke na tvrtku kako bi izbjegao plaćanje stotina milijuna kuna dugova

Znate li da:

- današnji Coning je zapravo preimenovana tvrtka Condelta osnovana 1993. godine s temeljnim kapitalom od samo 114 njemačkih maraka, dok je "pravi" Coning, osnovan još 1984. godine, najvećim dijelom završio u ogromnim dugovima i stečaju
- zbog nepravilnosti je poništena privatizacija Coning holdinga. Međutim, ta tvtka je ponovo vraćena Čačiću i drugim kupcima dva mjeseca nakon što on postaje ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000. godine
- čak 70 tvrtki u Izraelu pravomoćnom je presudom uzalud u Hrvatskoj tražilo naplatu dugovanja od Coning holdinga
- od pet članova komisije koja je privatizirala Coning jedan član je optužen, a drugom se sudi za gospodarski kriminal"

Ovo samo navodim za primjer, s obzirom da je to budući potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva, ako se ne varam.

Poanta je slijedeća,
ne razumijem kada će ljudi više shvatiti da su i SDP i HDZ došli iz iste "škole" gdje su se naučili ponašati ovako kako se ponašaju, da svi skupa u saboru rade zajedno i da jedni bez drugih nebi mogli krasti niti bi mogli slobodno hodati okolo da si to međusobno ne toleriraju.

Bandić ne bi mogao u zagrebu krasti i raditi šta radi godinama da ga Sanader nije štitio, naravno, iz interesa da kad krene po zlu za HDZ, može pokazati prstom i na članove SDP-a koji kradu.

I tako možemo u nedogled.

Iskreno ne vjerujem da nam SDP išta može promjeniti.
Meni kao privatniku je najveći problem kako naplatiti posao koji sam odradio.

Milanovićeve izjave kako će smanjiti nelikvidnost koja je 40 milijardi kuna me baš jako zanimaju, kako to misli izvesti?

Prvo mora rješiti pravosuđe koje će neplatiše potjerati u zatvor, a to onda automatski znači da će praktički ploa države u zatvor jer država najviše ne plaća.
Iz tog razloga mislim da su to puste priče.

A to me prvenstveno zanima, jer briga me da li me vodi HDZ, SDP, švabo ili taliban ako ja imam svoj rad uredno plaćen, moja obitelj od toga može uredno živjeti i tako lančana reakcija ide dalje. Đaba mi i HDZ i SDP ako na kraju mjeseca nemam za režije. A zaradio sam za njih.

Usput rećeno, prije cca 6 mjeseci sam ovrhom naplatio 2500 kn + PDV od istog gore navedenog Coninga.
Mislim da to dovoljno govori.

Toliko od mene.
  • campo
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 18:49
Ovakve rasprave o politici su na razini petog razreda osnovne škole,..sve neka idealiziranja a politika je danas sprega financijskih(bankarskih) i medijskih centara moći koji stvaraju takve kao breed i pasaric isprane mozgove koji misle da su skužili sve o svemu a znanje =0 , Vanjuška ti si još na nižoj razini od njih ,..ti si onaj koji čak ne može shvatiti ni veličinu tuđmana za Hrvatski narod i samostalnost...uglavnom ljudi nemate osnovno znanje ni političko ni povijesno a o Kršćanskom da i ne govorim..a to što imate stručno pa mislite da aotomatski sve znate ,...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO