08.12.2011 | 14:02
campo kaže:
Vanjuška ti si još na nižoj razini od njih ,..ti si onaj koji čak ne može shvatiti ni veličinu tuđmana za Hrvatski narod i samostalnost...uglavnom ljudi nemate osnovno znanje ni političko ni povijesno a o Kršćanskom da i ne govorim..
Campo, s tobom je teško razgovarati jer pod
a) ne odgovaraš na pitanja
b) srećeš s teme kad god ti ne odgovara
c) vrtiš se u jednom te istom krugu kao hrčak u svom malom kavezu
Da si imalo pažljivo čitao bilo ovu, bilo ranije naše rasprave (a ne ovako zapjenjene gubice samo lupao po tastaturi) sjetio bi se da sam Franceku dao za pravo što nas je u ono doba poveo u nezavisnost, tada nije bilo boljeg čovjeka od njega za to. No odmah na početku se vidjelo i po njegovim postupcima i po izjavama da mu zapravo nije ni stalo do Hrvatske per se, već samo do njegovog kulta ličnosti i njegovih 200 mezimaca, a nas ostale tko jebe. Sumnjam da si jedan od 200 obitelji koji su se usrećili pod njegovom vlašću, ali to ti ne smeta, tako da...
Ponavljam, plusevi su mu što nas je izvukao iz Yu, obranio kako je znao i umio, i ne znam da li je sam kriv za većinu pizdarija ili su krivi njegovi savjetnici i razni emigrantski proustaško orijentirani pobočnici - no usred rata nas je zakopao dublje nego što je trebao svojim aspiracijama prema Bosni, a poslije rata ekonomskom politikom.
A što se Krščanstva tiče, govorimo o onoj knjizi koju su prvih 1000 godina dopisivali i mijenjali? O djevici Mariji koja je dodana 250g poslije Krista, jer im je falio jak ženski lik u priči?
Odredimo pravilno - nemam ništa protiv vjere, svatko može vjerovati u što god želi. Ako vjeruje po učenju Isusa Krista, to je super, problem nastane kada se okreneš i vidiš popove i biskupe u nas i u svijetu - kad shvatiš da im je Vjera zapravo samo krinka s kojom žive lagodno na teret sviju, nose najskuplju i najbolju robicu, jedu samo najfiniju hranu i vino, spavaju na toplome, tu i tamo pokoji zgriješi bludno, ali se to zataška. Reci ti meni, da li je to u duhu učenja Isusa Krista? Da li je tebi normalno da Bozanić napadne Don Grubišića zbog toga što je čovjek rekao da je Crkva malo previše postala opsjednuta materijalizmom i inime? A kad razni proustaški popovi drže mise za Pavelića koji nam je htio rasparčati državu i koji je bio smrdljivi fašist, onda mu to ne smeta? Licemjer do licemjera, ali tebi kao katoliku to ne smeta. To mi je nejasno, vidiš, jer držim te poštenim, časnim vjernikom (jer te ne poznajem), a takvoga bi takve stvari morale jako smetati, zar ne?